Beef en Steak

Hergebruik van eerder gebruikte cederhout rookplankje...

Gaan bij mij ook direct. Ik doe ook niet aan weken in water van te voren. Ze worden bij mij wel (goed) zwart aan de onderkant, maar is dan nog prima te gebruiken.
Misschien is het een goed idee om ze voor het gebruik eerst even in water te weken en wat oude verbrande stukjes plank rechtstreeks op het vuur te gooien. Zo verbrand je plankje niet, maar krijg je toch voldoende rook in je vis....
 
Zie ziet de laatste er aan de onderkant uit. Heb toen een paar camemberts erop gerookt.

5A34BFE1-350A-4296-8DB9-2A2095BA06A4.jpeg
 
Ik gebruik een Weber 57
Een kamado gaat er wel veel zuiniger mee om omdat er wat meer ruimte tussen vuur en plank zit.
Op de weber gebruikte ik ze meestal 1 A 2 keer. Op de kamado 3 A 4
 
ideaal, kan je de volgende toch nog eens gebruiken?
Gewoon bovenkant mooi afkuisen, onderkant laat je zoals die is en gaan met de geit.
Ah, ok. Dacht anders ff met wat schuurpapier rap over de zwarte kant. Vorige keren gewoon weggesmeten, maar toen ik deze gisteren vast had, had ik ook het idee dat ik deze nog eens kon gebruiken.
 
waarom schuren? is allemaal materiaal dat je verliest, er komt toch geen eten op te liggen dus maakt geen fluit uit.
Goeie vraag :ROFLMAO:
Denk wel dat het plankje wel wat sneller vuur wil vatten dan. Of dat is maar een gedacht.
 
Ik week ze ook niet en altijd direct, 1x geprobeerd (weken) en de zalm was klaar en begon het plankje pas goed te roken 🙄.
 
lees net dat ik mn plankjes veel te snel weggooi... toch ook eens wat vaker proberen.
 
  • Haha
Waarderingen: Rdj
lees net dat ik mn plankjes veel te snel weggooi... toch ook eens wat vaker proberen.
Plankjes zijn er niet om weg te gooien.
Zo vaak mogelijk gebruiken, en als hij bijna door is als rookhout op de kolen. 😄
Hak ze ook wel in reepjes als rookhout op de wga
20220709_163051.jpg
 
Ik week ze overigen ook niet (meer). Veel beter resultaat door ze niet te weken.
 
Terug
Bovenaan Onderaan