Bekijk de onderstaande video om te zien hoe je onze site als een web app op je startscherm installeert.
Opmerking: Deze functie is mogelijk niet beschikbaar in sommige browsers.
Ik gebruik mijn plankjes gemiddeld een 3 tal keer aan iedere zijde...Dat doe ik ook.
Als de plankjes niet te fel verbrand zijn gebruik ik ze zelfs een 2de keer als rookplank.
Als ze iets te donker naar mijn zin worden, dan schuur ik ze af met grof schuurpapierIk gebruik ze ook een keer of drie. Wel alleen aan de bovenzijde. Ik spoel ze na gebruik direct aan de bovenzijde af met heet water.
Mijn cederplankjes gebruik ik enkel boven indirect vuur, maar op middelhoge temperatuur.Gekke vraag, maar als jullie deze meerdere keren kunnen gebruiken, is het dan bij jullie indirect? Ik gebruik ze altijd direct en die zijn compleet zwart aan de onderzijde en zie niet in hoe ik deze dan nog een 2de keer moet gebruiken.
Mijn cederplankjes gebruik ik enkel boven indirect vuur, maar op middelhoge temperatuur.
Ik leg de in water gedrenkte plankjes wel eerst even boven het directe vuur, maar ik hou ze dan goed in de gaten dat ze niet opfikken.
Als de plankjes goed warm zijn, dan gaat de vis erop....
Hier ook gewoon direct hoor, onderkant is zwart, maar ze zijn toch niet opgebrand?
Ik schuur ze proper onder stromend water en de volgende keer gewoon terug direct.
Werkt prima als rookhout.Beste,
Ik ben een liefhebber van zalm op een ceder rookplankje.
Mijn vraag is nu, of ik de gebruikte rookplankjes ook als gewoon rookhout kan gebruiken door de plankjes in stukjes te zagen en op de houtskool te leggen?!
Groetjes en bedankt voor jullie feedback...
Op welke temperatuur doe jij het?Ik gebruik ze ook boven directe hitte. Vrijwel altijd met zalm en de temperatuur is dan niet al te hoog. Ik gebruik altijd dezelfde zijde naar beneden zodat 1 kant ‘schoon’ blijft.
Ik heb altijd de dunnere plankjes. Die gaan wel een keer of 3 mee.
trekken hier ook krom.
Trek mij daar niets van aan, zolang ze niet weggebrand zijn blijf ik ze gebruiken.
Gewoon bovenkant afwassen en laten drogen, dan terug gebruiken.
ik leg ze wel altijd zo dicht mogelijk bij het vuur want het is de bedoeling dat het verbrandt/rookt.
Denk 160 a 170. Niet supersoon in ieder geval.Op welke temperatuur doe jij het?
Ter verduidelijking... Ik gebruik een Weber 57... misschien is dit de redenMaar gaan ze dan wel roken op middelhoge temperatuur zo indirect?
Ik ben nu niet bepaald van het zuinige leven en ik lig er ook niet wakker van, maar vroeg me gewoon af hoe dat anderen het voor mekaar krijgen. Maar indirect zal dat idd wel een stuk langer mee gaan.
Bij mij is het gewoon in de KJ het rooster op de hoogste stand en direct op 200°.
Na gebruik maak ik de plankjes onmiddellijk onder stromend water goed zuiver en ik gebruik de restwarmte van van BBQ om ze te drogen, Bovenop de plankjes leg ik ook een betonnen klinker, zodat de plankjes niet krom trekken.trekken hier ook krom.
Trek mij daar niets van aan, zolang ze niet weggebrand zijn blijf ik ze gebruiken.
Gewoon bovenkant afwassen en laten drogen, dan terug gebruiken.
ik leg ze wel altijd zo dicht mogelijk bij het vuur want het is de bedoeling dat het verbrandt/rookt.