BasBQ
Beef en Steak

Hallo, ik ben Izzy!

Ewald en veel andere mensen houden niet van dit merk omdat ze zeggen dat het te veel rook produceert die ze onaangenaam vinden. Sommige BBQ-winkels zijn helemaal gestopt met het verkopen ervan vanwege klachten van klanten. Vaak klopt het niet wat er op de zakjes staat en wat er in zit. Dit merk komt waarschijnlijk uit Paraguay, maar dat is ongeveer alle informatie die bekend is. Tenzij je op de plek bent waar de houtskool in zakken wordt gedaan en het daar ziet en de houtskool controleert, is het heel moeilijk om te weten wat je nu eigenlijk koopt.

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
Ik gebruik het bij gerechten die goed gerookt mogen worden; pulled pork is er daar een van voeg dan zelf ook nog rookhout toe. Ben het met iedereen eens dat het een sterke smaak afgeeft maar dat vind ik bij sommige dingen juist mooi.

Verhandel je zelf al verpakte zakken of verkoop je aan partijen die het nog gaan verpakken?
Ik gebruik nu 3 verschillende soorten & merken houtskool :) ligt er net aan wat ik ga bereiden
 
  • Leuk
Waarderingen: Izzy
Oh, die hebben ze daar zeker, vlakbij Hauptbahnhof zitten de nodige Japanse en Koreaanse supermarkten, maar ze hebben ze ook in de webshop van Amazing Oriental.



De eerste keer dat het gemaakt werd is volgens Wikipedia 1984.



Krijgen we ook foto's te zien?
Ik moet tijdens mijn laatste bezoek alle winkels gemist hebben die dit brood verkochten. Ik hoop mijn ouders daar volgend jaar te bezoeken. Ik zal hier zeker naar op zoek gaan. Wat ik wel mis van de winters in Korea is een gestoomd broodje met zoete rode bonenpasta. Ze verkopen het in de winter alleen in grote, doorzichtige stoombussen bij bijna elke buurtwinkel.

Een winkel die ik vorig jaar heb ontdekt is Ochama. Het is een interessant concept waarbij je alles online bestelt en het de volgende dag in een fysieke winkel ophaalt of laat bezorgen. Ik vind het leuk omdat het gespecialiseerd is in Oost-Aziatisch eten, voornamelijk Chinees, Japans en Koreaans. Ik krijg een behoorlijke variëteit aan kimchis in vacuümverpakte zakken.

Nu concentreer ik me op Zuid-Amerikaanse barbecues omdat ik ben ingehuurd om volgende maand zo'n 20 mensen te voeden. Het is de eerste keer dat ik betaald krijg om te barbecueën en ik hoop dat het goed gaat. Ik ben gewend om veel mensen eten te geven, maar het is heel anders als het "professioneel" wordt. We zullen zien hoe het gaat.

Wat foto's betreft, ik ben echt niet zo goed in het documenteren van wat ik doe op de grill. Ik heb wel een paar foto's van wat ik heb klaargemaakt die je hieronder kunt zien. Zoals je zult zien, zijn het meestal Asado stijl gebarbecued vlees.

Picanha on Weber.jpg


WhatsApp Image 2023-06-22 at 22.04.32.jpg


Grilled watermelon.jpg


Samgyubsal 2.jpg


Samgyubsal.jpg


Costillas 2.jpg


Costillas.jpg
 
Welkom en wat een enthousiasme. Maar eh, neem alsjeblieft niet de muzieksmaak van Ewald over.... 😜
 
  • Haha
Waarderingen: Izzy
Ik gebruik het bij gerechten die goed gerookt mogen worden; pulled pork is er daar een van voeg dan zelf ook nog rookhout toe. Ben het met iedereen eens dat het een sterke smaak afgeeft maar dat vind ik bij sommige dingen juist mooi.

Verhandel je zelf al verpakte zakken of verkoop je aan partijen die het nog gaan verpakken?
Ik gebruik nu 3 verschillende soorten & merken houtskool :) ligt er net aan wat ik ga bereiden
Het is verbazingwekkend hoeveel Amerikaanse stijl barbecueën zijn liefde heeft verspreid, zelfs in Nederland! Het is geweldig om te zien hoe varkensribbetjes, pulled pork en andere klassieke Zuiderse barbecues hier zo populair zijn. En je hebt gelijk, dit type barbecue vraagt om een lekkere, rokerige smaak om ze te laten glanzen.

Ik breng eigenlijk mijn eigen houtskool hier. Ik ben vorig jaar begonnen en het lijkt erop dat er mensen zijn die op zoek zijn naar kwaliteitshoutskool, vooral met de massale populariteit van kamado's. Nadat ik zelf veel houtskoolmerken had geprobeerd, zag ik de behoefte aan kwaliteitshoutskool. Zo kwam ik in Nederland bij mijn eigen houtskool terecht. Mijn vriend, die nog steeds in Paraguay woont, en ik hebben ons huiswerk gedaan om de beste houtskool uit Paraguay te halen: we vonden een kleine, bekroonde houtskoolleverancier in Paraguay met wie we nauw contact onderhouden, mijn vrouw hielp met het ontwerpen van onze tassen, we kregen ze werden gedrukt in Paraguay terwijl mijn vriend in de fabriek was om te controleren of het afdrukken goed was, mijn vriend was aanwezig bij de verpakkingsfaciliteiten om de kwaliteitscontrole uit te voeren om er zeker van te zijn dat de houtskool aan onze specificaties voldeed, we regelden verzending en transport vanuit Paraguay alle weg naar mijn magazijn. We hadden gewoon contact kunnen opnemen met een full-service houtskoolleverancier en het onszelf gemakkelijk kunnen maken, maar niet wetende wat we eigenlijk kregen. We wilden ervoor zorgen dat alles geweldig was van het begin tot het einde. Een waarschuwing: onze houtskool is duur, maar niet zonder reden. In één woord: kwaliteit.

Er zijn pitmasters zoals Ewald die erg kieskeurig zijn over hun smaak en behoeften, wat volkomen begrijpelijk is. Hij beheerst het gebruik van Black Wattle-houtskool voor verschillende soorten koken. Ik kan hetzelfde zeggen over mijn Quebracho Blanco. Ik doe zowel slow & low als hot & fast op mijn Weber MasterTouch met mijn houtskool. Ik heb zelfs een klant die een cateringbedrijf heeft en mijn houtskool in zijn Green Egg XL gebruikt om hem boven de 600°C te krijgen om pizza's te bakken.
 
Waarom zou je pizza's will bakken op 600+? Ergens zit toch een grens aan de ideale temperatuur.
 
Waarom zou je pizza's will bakken op 600+? Ergens zit toch een grens aan de ideale temperatuur.
Hij zei dat hij heel snel dikke pizza's moest bakken voor een cateringevenement. Hij zei dat hij met dat soort hitte een pizza in ongeveer een minuut kon bakken. Hij vertelde me ook dat alleen een BGE bestand is tegen dat soort temperaturen.

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
 
Ik moet tijdens mijn laatste bezoek alle winkels gemist hebben die dit brood verkochten. Ik hoop mijn ouders daar volgend jaar te bezoeken. Ik zal hier zeker naar op zoek gaan.

Je zal het niet zo snel in winkels vinden, maar je moet bij de straatverkopers zijn. Helaas zijn ze die in Seoel aan het inperken, ook vanwege o.a. hygiene. Tot vrij recent (jaar of 10 geleden) stonden er 's avonds veel van die karretjes op Gangnam-daero, maar die zijn allemaal verdwenen en je moet veel verder de zijstraten in.

Wat ik wel mis van de winters in Korea is een gestoomd broodje met zoete rode bonenpasta. Ze verkopen het in de winter alleen in grote, doorzichtige stoombussen bij bijna elke buurtwinkel.

Een winkel die ik vorig jaar heb ontdekt is Ochama. Het is een interessant concept waarbij je alles online bestelt en het de volgende dag in een fysieke winkel ophaalt of laat bezorgen. Ik vind het leuk omdat het gespecialiseerd is in Oost-Aziatisch eten, voornamelijk Chinees, Japans en Koreaans. Ik krijg een behoorlijke variëteit aan kimchis in vacuümverpakte zakken.
Ochama kende ik nog niet. Een probleem dat ik heb met de kimchi's die je bij o.a. Amazing Oriental kan krijgen: er zit zoetstof in.
 
  • Leuk
Waarderingen: Izzy
Je zal het niet zo snel in winkels vinden, maar je moet bij de straatverkopers zijn. Helaas zijn ze die in Seoel aan het inperken, ook vanwege o.a. hygiene. Tot vrij recent (jaar of 10 geleden) stonden er 's avonds veel van die karretjes op Gangnam-daero, maar die zijn allemaal verdwenen en je moet veel verder de zijstraten in.


Ochama kende ik nog niet. Een probleem dat ik heb met de kimchi's die je bij o.a. Amazing Oriental kan krijgen: er zit zoetstof in.
Ochama komt slechts in een paar gebieden voor. En ja, de kimchi die uit Korea wordt geëxporteerd is meestal aan de zoete kant omdat ze de niet-Koreaanse markt proberen te bereiken, die blijkbaar zoetere dingen wil. Ik vind dat jammer omdat steeds meer mensen op zoek zijn naar originele en authentieke smaken. Als ik mijn kimchi koop, laat ik het een paar weken in de koelkast staan en rijp het in een vacuüm jaar om de smaken meer te laten samensmelten en ook wat rijper te worden.

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
 
Een probleem dat ik heb met de kimchi's die je bij o.a. Amazing Oriental kan krijgen: er zit zoetstof in.
Precies, commerciele rommel gemaakt voor de Europese markt. Kimchi hoort geen suiker of zoetstof in.
Gewoon zelf maken, ik maak heel vaak Kimchi ( Een water Kimchi,dat is die zonder rijstpap)
volgens recept van mijn Koreaanse tante Miho.
Mijn schoonvader die voor zijn pensioen vaak in Zuid Korea was voor zijn werk vindt deze exact smaken zoals hij deze zelf in Zuid Korea heeft gegeten.

 
  • Leuk
Waarderingen: Izzy
Precies, commerciele rommel gemaakt voor de Europese markt. Kimchi hoort geen suiker of zoetstof in.

Ik weet niet of die voor de Europese markt is gemaakt, het is van CJ, dat is toch wel een van de grote merken daar.

Gewoon zelf maken, ik maak heel vaak Kimchi ( Een water Kimchi,dat is die zonder rijstpap)

Waterkimchi is mijn favoriet, zeker in de zomer.

In het najaar krijg ik van vrienden foto's doorgestuurd van het maken van kimchi: 100 chinese kolen en 100 bollen knoflook gaan er dan zeker doorheen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan