BasBQ
Beef en Steak

Hallo, ik ben Izzy!

Welkom Izzy wat een introductie!
Prachtig verhaal, zat er helemaal in :)!
Het is dat ik hier ben opgegroeid maar ik kan begrijpen dat het inderdaad erg wennen moet zijn om in dit land te kunnen aarden wetende waar jij allemaal al bent geweest.
De BBQ scené is in zeker zin echt wel aangewakkerd mede door het stay@home corona. Er is veel meer ingevesteerd in tuinen, schuttingen, veranda's een aangename plek voor thuis. Onze overheid wil de haardkachels eruit werken maar het aantal verkochte bbq's is alleen maar toegenomen. ( iets met stikstof 🤣 )
Vind zulke dingen wel grappig, ik ben hier geboren en getogen maar ben in zekere zin wel een beetje tegendraads.
Ik ga niet graag mee met de meute, ik denk voor mezelf en laat mij niet opjagen of onderdrukken door groepsdruk.

Betreft je opmerking over het Albert Heijn vlees.
Ik ben het helemaal met je eens, maar gemak dient de mens en mensen houden gemak.
Alles in 1 winkel, ik snap het wel maar kies hier zelf zelden tot niet voor..
Groente en fruit koop ik deels seizoensgebonden in de supermarkt of uit de groentetuin van mijn schoonouders, en anders koop ik het lokaal als ik tijd heb of van de markt.
Ook mijn vlees koop ik niet in de supermarkt.
Kip koop ik rechtstreeks bij een pluimveeverwerkingsbedrijf ( Van Ee in stroe )
Varkensvlees haal ik eveneens rechtstreeks bij een vleeshandelaar.
Rundvlees verkrijg ik via mijn schoonvader, die koopt samen met zijn broer een mooi kalf/koe en laat deze door een jeugdvriend slachten.
Dit verdelen ze dan weer onder de kinderen.
Vorig jaar was het 74KG wat wij toebedeeld krege. Dit jaar gekozen voor een kleiner exemplaar en kregen we 45KG.
Vis koop ik veelal via via uit urk of spakenburg.

Ik ben erg benieuwd naar je gerechten met recepten en mooie foto's zijn in mijn ogen een leuke bijkomstigheid.
Sorry voor het lange bericht i got carried away 😄
 
  • Leuk
Waarderingen: Izzy
Izzy, van harte welkom!

En wat een mooie introductie. Ben er even voor gaan zitten.
 
  • Leuk
Waarderingen: Izzy
Welkom Izzy wat een introductie!
Prachtig verhaal, zat er helemaal in :)!
Het is dat ik hier ben opgegroeid maar ik kan begrijpen dat het inderdaad erg wennen moet zijn om in dit land te kunnen aarden wetende waar jij allemaal al bent geweest.
De BBQ scené is in zeker zin echt wel aangewakkerd mede door het stay@home corona. Er is veel meer ingevesteerd in tuinen, schuttingen, veranda's een aangename plek voor thuis. Onze overheid wil de haardkachels eruit werken maar het aantal verkochte bbq's is alleen maar toegenomen. ( iets met stikstof )
Vind zulke dingen wel grappig, ik ben hier geboren en getogen maar ben in zekere zin wel een beetje tegendraads.
Ik ga niet graag mee met de meute, ik denk voor mezelf en laat mij niet opjagen of onderdrukken door groepsdruk.

Betreft je opmerking over het Albert Heijn vlees.
Ik ben het helemaal met je eens, maar gemak dient de mens en mensen houden gemak.
Alles in 1 winkel, ik snap het wel maar kies hier zelf zelden tot niet voor..
Groente en fruit koop ik deels seizoensgebonden in de supermarkt of uit de groentetuin van mijn schoonouders, en anders koop ik het lokaal als ik tijd heb of van de markt.
Ook mijn vlees koop ik niet in de supermarkt.
Kip koop ik rechtstreeks bij een pluimveeverwerkingsbedrijf ( Van Ee in stroe )
Varkensvlees haal ik eveneens rechtstreeks bij een vleeshandelaar.
Rundvlees verkrijg ik via mijn schoonvader, die koopt samen met zijn broer een mooi kalf/koe en laat deze door een jeugdvriend slachten.
Dit verdelen ze dan weer onder de kinderen.
Vorig jaar was het 74KG wat wij toebedeeld krege. Dit jaar gekozen voor een kleiner exemplaar en kregen we 45KG.
Vis koop ik veelal via via uit urk of spakenburg.

Ik ben erg benieuwd naar je gerechten met recepten en mooie foto's zijn in mijn ogen een leuke bijkomstigheid.
Sorry voor het lange bericht i got carried away
Wauw! Dat is geweldig dat je al je vlees en groenten rechtstreeks van de bron krijgt! Ik heb een oom die een kleine kruidenierszaak heeft in Paraguay en de helft van een koe koopt en die zelf slacht om te verkopen. Het wordt echt niet beter dan dat als het gaat om vlees voor de barbecue. Het is altijd leuk dat er hier in de buurt op vrijdag een markt is waar ik lekkere kaas, boter en groenten kan kopen. Ik vind het ook geweldig hoe je buiten de stad al die boerderijen kunt vinden met verse seizoensproducten die je zo uit de machine kunt halen. Ongelooflijk. Ik had nog nooit zoiets gezien.

Een van de dingen die ik erg interessant vind is dat Nederland geweldig rundvlees produceert. Een van de top grill restaurants in Spanje, beroemd om zijn chuletón, Don Julián, betrekt droog gerijpt rundvlees uit Friesland. Dat is best cool. Ik moet de vele schatten die in dit prachtige land verborgen liggen nog ontdekken.

Maar ja, de regels hier lijken strenger te worden met stikstof, koolstof, enz. Ik hoop dat deze de groeiende barbecue gemeenschap niet ondermijnen die de laatste jaren sterk gegroeid is. Ik heb het geluk dat ik in een buurt woon die ontspannen lijkt te zijn qua regels en voorschriften. Ik kan door de week zo vaak barbecueën als ik wil zonder dat de buren klagen.

Ik zal proberen te leren om fatsoenlijke foto's van mijn telefoon te maken om met de groep te delen als ik mijn volgende barbecue maak. Op dit moment kijk ik naar een dikke shortrib die ik wil omvormen tot een gemarineerde kalbi in Koreaanse stijl. Ik hoop dat het lukt.

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
 
Anyeong haseyo! Zelf ben ik vaak in Korea geweest en fan van Koreaanse barbecue geworden. De barbecuerestaurants zijn iets dat ik hier wel mis (en die misschien hier niet eens zouden kunnen): de rook, het vlees en veel te veel soju :geek:

Ik kijk daarom vaak eerder naar het oosten dan naar het westen (de Amerikaanse stijl), maar dat kan ook met heel veel indische sateetjes te maken hebben die ik als kind op heb. Ik ben benieuwd hoe je de Zuid-Amerikaanse stijl met oosters (en dan voornamelijk koreaans) gaat mengen.
Leuk! Het is geweldig om een barbecueliefhebber te ontmoeten die Koreaanse barbecues goed kent! Waar ben je geweest in Korea? Voor mij is het als een vreemd land met lekker eten. Ik heb daar alleen gewoond tot ik 3 was en ben sindsdien 4 keer op bezoek geweest. Ik ben het ermee eens, het is een zware taak om een echte Koreaanse barbecue in huis te halen. Ik zag dat er in het hele land een paar Koreaanse barbecuerestaurants zijn, maar ik doe het liever thuis. Nu je soju noemt, je moet veel samgyubsal (buikspek) hebben gehad, wat een van mijn favorieten is. Het is cool dat ik deze snit in elke Nederlandse supermarkt kan vinden. Mijn vrouw is er dol op, dus ik heb een degelijke tafelbarbecue die werkt met houtskool en maak hem af en toe. Maar ik moet het koken waar ik niet zoveel rook zal veroorzaken.

Ik ben opgegroeid met het genieten van asado's in Zuid-Amerikaanse stijl, meer dan barbecues in Koreaanse stijl. Omdat er zoveel werk komt kijken bij het bereiden van een Koreaanse maaltijd, gaf zelfs mijn moeder de voorkeur aan asado's. Maar Kimchi zou altijd aanwezig zijn. Omdat ik me niet zo bewust ben van wat ik precies doe als ik aan het grillen ben, zal ik proberen meer op te letten om te zien waar mijn oostkant mijn westkant ontmoet.

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
 
Hartelijk welkom
 
  • Leuk
Waarderingen: Izzy
Leuk! Het is geweldig om een barbecueliefhebber te ontmoeten die Koreaanse barbecues goed kent! Waar ben je geweest in Korea? Voor mij is het als een vreemd land met lekker eten. Ik heb daar alleen gewoond tot ik 3 was en ben sindsdien 4 keer op bezoek geweest. Ik ben het ermee eens, het is een zware taak om een echte Koreaanse barbecue in huis te halen. Ik zag dat er in het hele land een paar Koreaanse barbecuerestaurants zijn, maar ik doe het liever thuis. Nu je soju noemt, je moet veel samgyubsal (buikspek) hebben gehad, wat een van mijn favorieten is. Het is cool dat ik deze snit in elke Nederlandse supermarkt kan vinden. Mijn vrouw is er dol op, dus ik heb een degelijke tafelbarbecue die werkt met houtskool en maak hem af en toe. Maar ik moet het koken waar ik niet zoveel rook zal veroorzaken.

Ik ben voornamelijk in Seoel en Suwon geweest, met nog een keer een reisje naar Jeju en de oostkust. Ssambap is een favoriet, vooral met bulgogi (vind ik toch wel het lekkerste). Daarnaast heb ik vrij vaak (maar niet vaak genoeg, want dat bestaat niet) dolsot bibimbap op. Het staat nog op de planning om een keer een paar goede dolsots (die van steen dus) te kopen als ik daar weer een keer heen ga (of gewoon bestellen, want die dingen zijn erg zwaar) en die dan op de barbecue te gebruiken. Een Cuckoo-rijstkoker heb ik al, dus ik heb in ieder geval al de perfecte rijst :geek:

Jeon maken op de barbecue (in een gietijzeren pan) staat ook nog op de planning. Gyeran-ppang (geniale uitvinding) zou ik ook graag willen maken, maar daarvoor moet je wel de juiste vorm hebben om in te kunnen bakken om het te krijgen als in Korea.
 
  • Leuk
Waarderingen: Izzy
Ik ben voornamelijk in Seoel en Suwon geweest, met nog een keer een reisje naar Jeju en de oostkust. Ssambap is een favoriet, vooral met bulgogi (vind ik toch wel het lekkerste). Daarnaast heb ik vrij vaak (maar niet vaak genoeg, want dat bestaat niet) dolsot bibimbap op. Het staat nog op de planning om een keer een paar goede dolsots (die van steen dus) te kopen als ik daar weer een keer heen ga (of gewoon bestellen, want die dingen zijn erg zwaar) en die dan op de barbecue te gebruiken. Een Cuckoo-rijstkoker heb ik al, dus ik heb in ieder geval al de perfecte rijst :geek:

Jeon maken op de barbecue (in een gietijzeren pan) staat ook nog op de planning. Gyeran-ppang (geniale uitvinding) zou ik ook graag willen maken, maar daarvoor moet je wel de juiste vorm hebben om in te kunnen bakken om het te krijgen als in Korea.
Sorry voor het late antwoord! Ik kreeg het druk met werk en verloor alles online volledig uit het oog. Ik importeer speciale houtskool uit Paraguay en verkoop die hier aan BBQ-winkels en als het warm weer wordt, beginnen de bestellingen zich op te stapelen.

U kent Korea waarschijnlijk beter dan ik. 2014 was de laatste keer dat ik er was. Ik herinner me alleen het geweldige eten dat ik had, vooral in Jeonju. Dat is DE hoofdstad van lekker eten in Korea. Ik kan me niets herinneren dat daar niet geweldig smaakte. Voor zover ik weet, is Suwon de hoofdstad van gemarineerde rundvleesribben. Er is zelfs een film gemaakt met die marinade in gedachten: 'Extreme Job'. Als je van Koreaanse films houdt, is deze een must-see. En ondersteunen hilarisch.

Ik ben verrast om zoveel Koreaanse etenswaren zoals 고추장 (Koreaanse peperpasta), 된장 (gefermenteerde bonenpasta) en natuurlijk 김치 in veel winkels te zien. Mijn vrienden die in Herveld wonen rijden naar Düsseldorf om Koreaans eten te kopen en lijken zo ongeveer alles te vinden wat je nodig hebt voor Koreaanse gerechten. Misschien hebben ze daar zelfs 돌솥 (stenen pot). 계란빵 moet een nieuw voedselfenomeen zijn. Ik was me er niet van bewust toen ik in 2014 in Korea was. Maar nogmaals, Korea is extreem snel in het adopteren van nieuwe dingen, vooral als ze goed en populair zijn. Ik heb ook een Cuckoo rijstkoker. Je kunt geen echte Koreaan zijn zonder een goede rijstkoker. Jeon op de grill maken? Leuk! Zo maakten ze ze in de jaren 70 en 80 als straatvoedsel. Je gaat echt old school! Ik heb de neiging om terug te gaan naar mijn Paraguayaanse "roots" als ik barbecue. Ik geniet echt van de smaak van goed gekookt rundvlees. Ik heb veel geknutseld met offset low en slow met picanha, maminha, hele beef rump en big beef ribs op mijn Weber Performer. Net als de nieuwe Koreaanse generatie vleesliefhebbers, heb ik geleerd om van mijn vlees medium rare of zelfs bloody rare te genieten, afhankelijk van de kwaliteit en het stuk vlees. Een ding dat ik net heb besteld, is een conische houtskoolmand die geweldig zou moeten zijn om kippenvleugels, poten en zelfs hele bierblikkippen te koken. Ik krijg hem morgen en kan niet wachten om hem uit te proberen! Trouwens, veel succes met het 계란빵-experiment!

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
 
Sorry voor het late antwoord! Ik kreeg het druk met werk en verloor alles online volledig uit het oog. Ik importeer speciale houtskool uit Paraguay en verkoop die hier aan BBQ-winkels en als het warm weer wordt, beginnen de bestellingen zich op te stapelen.

U kent Korea waarschijnlijk beter dan ik. 2014 was de laatste keer dat ik er was. Ik herinner me alleen het geweldige eten dat ik had, vooral in Jeonju. Dat is DE hoofdstad van lekker eten in Korea. Ik kan me niets herinneren dat daar niet geweldig smaakte. Voor zover ik weet, is Suwon de hoofdstad van gemarineerde rundvleesribben. Er is zelfs een film gemaakt met die marinade in gedachten: 'Extreme Job'. Als je van Koreaanse films houdt, is deze een must-see. En ondersteunen hilarisch.

Ik ben verrast om zoveel Koreaanse etenswaren zoals 고추장 (Koreaanse peperpasta), 된장 (gefermenteerde bonenpasta) en natuurlijk 김치 in veel winkels te zien. Mijn vrienden die in Herveld wonen rijden naar Düsseldorf om Koreaans eten te kopen en lijken zo ongeveer alles te vinden wat je nodig hebt voor Koreaanse gerechten. Misschien hebben ze daar zelfs 돌솥 (stenen pot). 계란빵 moet een nieuw voedselfenomeen zijn. Ik was me er niet van bewust toen ik in 2014 in Korea was. Maar nogmaals, Korea is extreem snel in het adopteren van nieuwe dingen, vooral als ze goed en populair zijn. Ik heb ook een Cuckoo rijstkoker. Je kunt geen echte Koreaan zijn zonder een goede rijstkoker. Jeon op de grill maken? Leuk! Zo maakten ze ze in de jaren 70 en 80 als straatvoedsel. Je gaat echt old school! Ik heb de neiging om terug te gaan naar mijn Paraguayaanse "roots" als ik barbecue. Ik geniet echt van de smaak van goed gekookt rundvlees. Ik heb veel geknutseld met offset low en slow met picanha, maminha, hele beef rump en big beef ribs op mijn Weber Performer. Net als de nieuwe Koreaanse generatie vleesliefhebbers, heb ik geleerd om van mijn vlees medium rare of zelfs bloody rare te genieten, afhankelijk van de kwaliteit en het stuk vlees. Een ding dat ik net heb besteld, is een conische houtskoolmand die geweldig zou moeten zijn om kippenvleugels, poten en zelfs hele bierblikkippen te koken. Ik krijg hem morgen en kan niet wachten om hem uit te proberen! Trouwens, veel succes met het 계란빵-experiment!

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
haha weet je of verkocht word door een bepaald merk? ik gebruik houtskool uit paraguay
20220727_170942.jpg
 
  • Leuk
Waarderingen: Izzy
haha weet je of verkocht word door een bepaald merk? ik gebruik houtskool uit paraguayBekijk bijlage 54288
Ewald en veel andere mensen houden niet van dit merk omdat ze zeggen dat het te veel rook produceert die ze onaangenaam vinden. Sommige BBQ-winkels zijn helemaal gestopt met het verkopen ervan vanwege klachten van klanten. Vaak klopt het niet wat er op de zakjes staat en wat er in zit. Dit merk komt waarschijnlijk uit Paraguay, maar dat is ongeveer alle informatie die bekend is. Tenzij je op de plek bent waar de houtskool in zakken wordt gedaan en het daar ziet en de houtskool controleert, is het heel moeilijk om te weten wat je nu eigenlijk koopt.

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
 
Ik ben verrast om zoveel Koreaanse etenswaren zoals 고추장 (Koreaanse peperpasta), 된장 (gefermenteerde bonenpasta) en natuurlijk 김치 in veel winkels te zien. Mijn vrienden die in Herveld wonen rijden naar Düsseldorf om Koreaans eten te kopen en lijken zo ongeveer alles te vinden wat je nodig hebt voor Koreaanse gerechten. Misschien hebben ze daar zelfs 돌솥 (stenen pot).

Oh, die hebben ze daar zeker, vlakbij Hauptbahnhof zitten de nodige Japanse en Koreaanse supermarkten, maar ze hebben ze ook in de webshop van Amazing Oriental.

계란빵 moet een nieuw voedselfenomeen zijn.

De eerste keer dat het gemaakt werd is volgens Wikipedia 1984.

Ik was me er niet van bewust toen ik in 2014 in Korea was. Maar nogmaals, Korea is extreem snel in het adopteren van nieuwe dingen, vooral als ze goed en populair zijn. Ik heb ook een Cuckoo rijstkoker. Je kunt geen echte Koreaan zijn zonder een goede rijstkoker. Jeon op de grill maken? Leuk! Zo maakten ze ze in de jaren 70 en 80 als straatvoedsel. Je gaat echt old school! Ik heb de neiging om terug te gaan naar mijn Paraguayaanse "roots" als ik barbecue. Ik geniet echt van de smaak van goed gekookt rundvlees. Ik heb veel geknutseld met offset low en slow met picanha, maminha, hele beef rump en big beef ribs op mijn Weber Performer. Net als de nieuwe Koreaanse generatie vleesliefhebbers, heb ik geleerd om van mijn vlees medium rare of zelfs bloody rare te genieten, afhankelijk van de kwaliteit en het stuk vlees. Een ding dat ik net heb besteld, is een conische houtskoolmand die geweldig zou moeten zijn om kippenvleugels, poten en zelfs hele bierblikkippen te koken. Ik krijg hem morgen en kan niet wachten om hem uit te proberen! Trouwens, veel succes met het 계란빵-experiment!

Krijgen we ook foto's te zien?
 
Terug
Bovenaan Onderaan