Izzy
Tondelzoeker
- Berichten
- 24
Hallo pitmasters en vuurmeesters!
Ik ben Izzy van... dat is een moeilijke zin om af te maken. Ik zal het proberen in te korten: Ik ben geboren in Zuid-Korea, thuisbasis van kalbi & kimchi, opgegroeid in Paraguay, thuisbasis van asado's, heb zo'n 15 jaar aan en af geleefd in heel de Verenigde Staten (waaronder 4 jaar in Texas, waar ze altijd vechten over wiens barbecue de beste van de staat is), heb in Panama gewoond, waar barbecues niet bestaan, en ben nu dankzij de liefde 5 1/2 jaar geleden in Nederland aangekomen. Tot nu toe is het een hele ervaring geweest om in een land te wonen dat zo georganiseerd is als dit. Mijn meest gebruikte apps in mijn telefoon zijn mijn agenda en mijn agenda maker, om nog maar te zwijgen van mijn 4 weer apps. Ik kan het weer hier niet achterhalen, wat me soms gek maakt.
Voor het grootste deel van mijn tijd in Nederland had ik rustig alleen in mijn achtertuin gebarbecued, denkend dat ik een vreemd dier was vergeleken met al mijn buren. Ik dacht dat ik was aangekomen bij de Europese barbecue versie van Panama. Ik heb ook traditionele Nederlandse barbecues gezien en geproefd, waardoor ik wilde lachen en huilen tegelijk. Maar toen ging ik actief op zoek naar de barbecuescene en werd ik aangenaam verrast.
In die zoektocht ben ik zo blij dat ik dit forum heb gevonden waar duizenden barbecue- en grillliefhebbers voortdurend ervaringen, tips en recepten delen! Op dit moment draait Google Translate overuren om mij te helpen alle info te begrijpen die wordt gedeeld. Hoewel mijn Nederlands OK is, ben ik deze week begonnen met serieuze Nederlandse lessen en hoop binnenkort op een hoger niveau te kunnen lezen, schrijven en spreken.
Wat barbecueën en grillen betreft, heb ik 1 - 57' Weber Master Touch, 2 - 57' Weber Perfomers en een middelgrote offset smoker. Ik maak meestal picanhas, shortribs, grote stukken rundvlees zoals hele runderlappen en hele kippen. Ik gril ook gemarineerd rundvlees, varkensvlees en pikante kip in Koreaanse stijl als mijn vrouw of vrienden daarom vragen, maar ik geef de voorkeur aan een eenvoudige barbecue: rundvlees met goed zout, knoflook en wat peper. Ik gril ook groenten omdat mijn vrouw dat voorschrijft. Ik maak mijn eigen chimichurri en salsa criolla voor bij mijn vlees. Ik was ook superblij dat ik geweldige slagerijen had gevonden die hun eigen vlees snijden en ook Sligro - die winkel heeft goed vlees. Dat hielp me het verdriet te overwinnen dat ik voelde toen ik hier net aankwam en de vleesafdeling van Albert Heijn bezocht.
Nu ben ik een gelukkiger mens omdat ik ontdekt heb dat echt barbecueën hier bestaat en nog meer sinds ik dit forum gevonden heb. Ik hoop van jullie te leren en met jullie te delen. Als je zover gelezen hebt, bedankt! Ik hoop met veel van jullie om te gaan en sommigen van jullie zelfs te ontmoeten in de nabije toekomst!
Ik ben Izzy van... dat is een moeilijke zin om af te maken. Ik zal het proberen in te korten: Ik ben geboren in Zuid-Korea, thuisbasis van kalbi & kimchi, opgegroeid in Paraguay, thuisbasis van asado's, heb zo'n 15 jaar aan en af geleefd in heel de Verenigde Staten (waaronder 4 jaar in Texas, waar ze altijd vechten over wiens barbecue de beste van de staat is), heb in Panama gewoond, waar barbecues niet bestaan, en ben nu dankzij de liefde 5 1/2 jaar geleden in Nederland aangekomen. Tot nu toe is het een hele ervaring geweest om in een land te wonen dat zo georganiseerd is als dit. Mijn meest gebruikte apps in mijn telefoon zijn mijn agenda en mijn agenda maker, om nog maar te zwijgen van mijn 4 weer apps. Ik kan het weer hier niet achterhalen, wat me soms gek maakt.
Voor het grootste deel van mijn tijd in Nederland had ik rustig alleen in mijn achtertuin gebarbecued, denkend dat ik een vreemd dier was vergeleken met al mijn buren. Ik dacht dat ik was aangekomen bij de Europese barbecue versie van Panama. Ik heb ook traditionele Nederlandse barbecues gezien en geproefd, waardoor ik wilde lachen en huilen tegelijk. Maar toen ging ik actief op zoek naar de barbecuescene en werd ik aangenaam verrast.
In die zoektocht ben ik zo blij dat ik dit forum heb gevonden waar duizenden barbecue- en grillliefhebbers voortdurend ervaringen, tips en recepten delen! Op dit moment draait Google Translate overuren om mij te helpen alle info te begrijpen die wordt gedeeld. Hoewel mijn Nederlands OK is, ben ik deze week begonnen met serieuze Nederlandse lessen en hoop binnenkort op een hoger niveau te kunnen lezen, schrijven en spreken.
Wat barbecueën en grillen betreft, heb ik 1 - 57' Weber Master Touch, 2 - 57' Weber Perfomers en een middelgrote offset smoker. Ik maak meestal picanhas, shortribs, grote stukken rundvlees zoals hele runderlappen en hele kippen. Ik gril ook gemarineerd rundvlees, varkensvlees en pikante kip in Koreaanse stijl als mijn vrouw of vrienden daarom vragen, maar ik geef de voorkeur aan een eenvoudige barbecue: rundvlees met goed zout, knoflook en wat peper. Ik gril ook groenten omdat mijn vrouw dat voorschrijft. Ik maak mijn eigen chimichurri en salsa criolla voor bij mijn vlees. Ik was ook superblij dat ik geweldige slagerijen had gevonden die hun eigen vlees snijden en ook Sligro - die winkel heeft goed vlees. Dat hielp me het verdriet te overwinnen dat ik voelde toen ik hier net aankwam en de vleesafdeling van Albert Heijn bezocht.
Nu ben ik een gelukkiger mens omdat ik ontdekt heb dat echt barbecueën hier bestaat en nog meer sinds ik dit forum gevonden heb. Ik hoop van jullie te leren en met jullie te delen. Als je zover gelezen hebt, bedankt! Ik hoop met veel van jullie om te gaan en sommigen van jullie zelfs te ontmoeten in de nabije toekomst!