BasBQ
Beef en Steak

Grizzly Grill ervaringen

RoelRos

Kooltjesharker
 
 
Berichten
115
Gisteren is m’n nieuwe Kamado geleverd, zat onbeschadigd in de verpakking. Netjes opgelost door Fahrenheit200.
Uiteraard meteen gebruik van gemaakt, Max 175 graden. Tot op heden geen scheuren o.i.d.
 
  • Leuk
Waarderingen: roza

kamphuisbert

Kooltjesharker
Berichten
121
Fijn om te weten dat de service prima is! Op trustadvisor lees je ook wel eens andere dingen.

Branden jullie de kamado in zonder er iets op te bereiden, of zijn er enkele recepten die ideaal zijn voor de inbrand temperaturen en tijden?
 

RoelRos

Kooltjesharker
 
 
Berichten
115
Fijn om te weten dat de service prima is! Op trustadvisor lees je ook wel eens andere dingen.

Branden jullie de kamado in zonder er iets op te bereiden, of zijn er enkele recepten die ideaal zijn voor de inbrand temperaturen en tijden?
Ik kreeg de volgende link van grill guru mbt het inbranden Link grill guru dat betekend eerst 2 uur op 100 graden en dan langzaam naar hooguit 250 en de tweede keer 150 2 uur en dan etc. Volgens mij kan dat zowel met als zonder, aangezien je hem na 2 uur in gebruik kan nemen.
 

kamphuisbert

Kooltjesharker
Berichten
121
Ja precies, dezelfde info met een "Grizzly" sausje heb ik ook gelezen. Vraag me alleen af of je niet van de nood een deugd kunt maken en tijdens het inbranden wat kunt bereiden. Gerechtjes (niet l&s) die op 100-120 en 150 graden Celsius gemaakt kunnen worden.
 

roza

Sprokkelaar
 
Berichten
47
Ik kreeg de volgende link van grill guru mbt het inbranden Link grill guru dat betekend eerst 2 uur op 100 graden en dan langzaam naar hooguit 250 en de tweede keer 150 2 uur en dan etc. Volgens mij kan dat zowel met als zonder, aangezien je hem na 2 uur in gebruik kan nemen.
kijk op de site van de grizzly grill daar staat hoe je moet inbranden.
 

marijnhak

Sprokkelaar
Berichten
37
Goedemorgen allemaal, ook ik heb een Grizzly Grills Elite Large nu en ben erg tevreden. Na het rustig inbranden / opbouwen kunnen we nu los. Al wat Slow Cooks/roken gedaan, fantastisch! Met alle accessoires erbij is leuk om te gaan puzzelen naar mogelijkheden (direct / indirect, verschillende hoogtes, rookhout, etc)

Enige 2 zaken die opvallen: kitrand boven de schuif is slordig (lijkt werking niet in de weg te zitten) en hij heeft een overbeet.

Hierover mail gestuurd naar Grizzly Grills, maar nog geen inhoudelijke reactie. Het geheel is wel goed afgesloten, maar het staat een beetje slordig. Andere mensen dit op ken wellicht ook tips over hoe het op te lossen is?
59008c2257b5331afe0e53de6dc0ccc0.jpg
8e2df4e113f68cbfdb878a3552bd84cb.jpg
cf98befee0d126d5bab33a04bf92a475.jpg


Verstuurd vanaf mijn LG-H870 met Tapatalk
 

Veluwse Bob

Vuurmaker
 
 
Berichten
57
Hier helaas ook gevalletje onderkant gescheurd.
Heb heb nog geen 3 maanden in gebruik ( Grizzly grills large elite ) Online gekocht bij de welkoop.
Die sturen je door naar de site van grizzly zelf net maar een melding gemaakt.. ben benieuwd wat de vervolgactie is. Heb pak en beet 2 sessies per week gedaan gemiddeld ongv. +- 25 runs low&slow pulled pork.. ribbetjes..en h&f steaks.. pizza.. ander lekkers ditmaal was ik de boel aan het opwarmen om een wederom een pizza te bereiden ik zat op 250 graden toen hoorde ik een opvallend geluid ik wist direct dat de onderkant kapot was.. mijn zwager heeft het al 2x eerder gehad :').
Vind het toch frapant de kolen liggen in een kolenmand er lagen amper kooltjes op de bodem. Ik geloof wel dat het wordt opgelost maar vind het erg vervelend. Soms is goedkoop duurkoop voor pak en beet 1000 euro dacht ik toch wel enige kwaliteit te hebben.

bij nadere inspectie ook een scheur aan de binnenkant.. ik was zo gefrustreerd woensdag dat ik het langs me neer moest leggen
20220923_143917.jpg


Ik ga hem nog wel gewoon gebruiken dit weekend vandaag.. morgen.. zondag mijn bbq momenten zijn heilig :)
20220921_164641.jpg
 
Laatst bewerkt:

Free_ltd

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
4.250
Oei, bij de eerste foto dacht ik enkel de vuurbox, maar dit is de base die ook gescheurd is.

Ik heb een KJC1 en al 2 x op 2 jaar die onderste vuurbox gebarsten en gebruik hem maar 1 x per week en tussen de eerste keer en de 2de keer heb ik nauwelijks pizza's gebakken op hoge temperatuur en gebruik ook een vuurkorf. Dus wie zal het zeggen waar het aan ligt. Maar mailtje naar KJ en sturen meteen een nieuwe op.

Hopelijk komt het bij jou ook vlot in orde bij Grizzly.
 

Veluwse Bob

Vuurmaker
 
 
Berichten
57
Oei, bij de eerste foto dacht ik enkel de vuurbox, maar dit is de base die ook gescheurd is.

Ik heb een KJC1 en al 2 x op 2 jaar die onderste vuurbox gebarsten en gebruik hem maar 1 x per week en tussen de eerste keer en de 2de keer heb ik nauwelijks pizza's gebakken op hoge temperatuur en gebruik ook een vuurkorf. Dus wie zal het zeggen waar het aan ligt. Maar mailtje naar KJ en sturen meteen een nieuwe op.

Hopelijk komt het bij jou ook vlot in orde bij Grizzly.
Ja beide in 1 en dezelfde run daarvoor was nog niks aan de hand bijna knap zullen we maar zeggen. Ik heb er nog gewoon 2 pizza's op gemaakt hij was nog in de opwarmfase.. Dikke veter maar man ik baalde wel flink :rolleyes:
 

RoelRos

Kooltjesharker
 
 
Berichten
115
Ja beide in 1 en dezelfde run daarvoor was nog niks aan de hand bijna knap zullen we maar zeggen. Ik heb er nog gewoon 2 pizza's op gemaakt hij was nog in de opwarmfase.. Dikke veter maar man ik baalde wel flink :rolleyes:

Precies hetzelfde gehad, er zit gewoon een ontwerp fout in. Ik heb exact dezelfde scheuren gehad. De KJ2 wordt ook bijna niet warm aan de onderkant in vergelijk met de Grizzly.
 

Veluwse Bob

Vuurmaker
 
 
Berichten
57
Heel bijzonder zijn er meer op het forum met dezelfde klachten? RoelRos 3x mijn zwager 2x.. ik nu de eerste keer
 

MickGrill

Vuurmaker
Berichten
62
Ik zal straks een aan de onderkant kijken. Ben er eigenlijk van uit gegaan dat de barst bij mij enkel de firebox/vuurschaal betrof

Verstuurd vanaf mijn SM-N960F met Tapatalk
 

Veluwse Bob

Vuurmaker
 
 
Berichten
57
De mijne wordt 26 oktober volledig omgeruild voor een nieuwe.
Hoe staat het er bij jou voor dan @MickGrill
Ik kreeg in de mail het volgende;

"Het nieuw ontworpen duwscharnier van de Grizzly Grills kamado behoeft periodiek wat smering om optimaal te functioneren. Indien de smering niet optimaal is, kan kracht op het scharnier extra kracht zetten op de RVS-banden van de dome.
We hebben de eerste smering al voor je gedaan en in the Carekit zit een uitleg en het vet waarmee je het scharnier in topconditie houdt."

Wat ik dan niet snap, lever dat dan standaard mee scheelt ze waarschijnlijk een hoop gezeik & geld?
 
Bovenaan Onderaan