BasBQ
Beef en Steak

Gerookte Kipfilet

 
 

The Butcher

Vuurmaker
Berichten
56
Vandaag voor het eerst gerookte kipfilet gemaakt op de BBQ. Gisteren al een lekkere pekel gemaakt, en daar vandaag de filets 2 uurtjes in gelegd. Hierna droog gedept, en op het rooster aan de lucht laten drogen. BBQ klaargemaakt voor indirect lage temperatuur (max. 110 grd) met een blokje eikenhout en appelhoutsnippers. De filets gerookt en gegaard tot de kern van 63 grd, en hierna nog 10 minute gegeven met gesloten luchttoevoer. Zo maar eens 2 filets door een salade heen snijden. Ook een bolletje knoflook mee-gerookt....de hele keuken ruikt ernaar.
df7001e9307845a8f24288b5ec871b23.jpg
e3bbdccd0d9d5a61b950ca3746e5191a.jpg
21814bfb7791066c08116af92929c701.jpg
0fd4ec108cc8d8d9d20136f506449b67.jpg
6cdd295deb1025c4b53bcbdc1c8e64f3.jpg
0ed2544fb6c28d1890778d9ec73eba6b.jpg
27f6b2a9337c940bff7249ceb0129f90.jpg


Verstuurd vanaf mijn MAR-LX1B met Tapatalk
 
Mooi gelukt!

Groeten van Robert
 
Die zijn goed gelukt zeg.
En dat heerlijke bolletje knoflook...... Wat zal het lekker geroken hebben in de tuin
 
Heerlijk gerookte kipfilet! Dat het heeft mogen smaken.....
Was echt heerlijk, wat een verschil met dat spul uit de winkel. Deze was heerlijk sappig gebleven.
 
Was echt heerlijk, wat een verschil met dat spul uit de winkel. Deze was heerlijk sappig gebleven.
Ik mag het ook niet meer in de winkel halen, moet het vers maken. En het liefst een boel tegelijk!! Het leven van een barbecueer valt niet altijd mee...
 
Ik mag het ook niet meer in de winkel halen, moet het vers maken. En het liefst een boel tegelijk!! Het leven van een barbecueer valt niet altijd mee...
Ik snap dat best hoor. Als je dit zelf gemaakt hebt, wil je niet anders meer. Die van mij was gewoon nog heerlijk sappig van binnen. Dit waren 2 dubbele filets om te proberen, maar volgende keer gaat er gewoon 2 kilo op...hoppa.
 
Zien er goed uit. Maar op de site van noskos staat dat je ze 14 min op 63° moet laten om voedselveilig te zijn. Ik zie dat je maar 10 min gedaan hebt. Geen idee of dat dan kwaad kan.

Mss kenners die de details ervan kennen?
 
Zien er goed uit. Maar op de site van noskos staat dat je ze 14 min op 63° moet laten om voedselveilig te zijn. Ik zie dat je maar 10 min gedaan hebt. Geen idee of dat dan kwaad kan.

Mss kenners die de details ervan kennen?
We leven nog, en we hebben geen buikkrampen of diarree gehad, dus met die voedselveiligheid zal het wel goed zitten;)
 
Dit brengt me op ideeën! Lekker hoor.
 
Terug
Bovenaan Onderaan