- Berichten
- 323
Gisteren was het idee een lichte maaltijd te maken met gerookte forel erin verwerkt. Ik heb uit 2 forellen de filets gesneden. Nog nooit gedaan dus dat was wel even spannend. Het begin was moeilijk de 2e ging prima. Deze heb ik in een bak zout/suiker gelegd. 20 minuten laten pekelen en ondertussen de bbq richting de 100 graden gebracht.
Daarna de filets op de velkant op de ceder-planken gelegd en 15 minuten gerookt met wat appelhout.
De Quinoa is in groentebouillon gekookt en samen met wat gehakte verse tuinkruiden, olijfolie, stukjes appel en wat rijstazijn in een kommetje gedaan.
Daarop de stukjes forel zonder vel.
De forel was geweldig, de beste die ik ooit gegeten heb. De rooksmaak is erg lekker.
Dat was de lichte maaltijd totdat mijn vrouw dit voorschotelde .......
Daarna de filets op de velkant op de ceder-planken gelegd en 15 minuten gerookt met wat appelhout.
De Quinoa is in groentebouillon gekookt en samen met wat gehakte verse tuinkruiden, olijfolie, stukjes appel en wat rijstazijn in een kommetje gedaan.
Daarop de stukjes forel zonder vel.
De forel was geweldig, de beste die ik ooit gegeten heb. De rooksmaak is erg lekker.
Dat was de lichte maaltijd totdat mijn vrouw dit voorschotelde .......