BasBQ
Beef en Steak

Geflambeerde mosselen met zeekraal en venkel

 
 
 
 

Zzzjon

Gerijpt
Berichten
4.740
Ons vrouw had vandaag zin in mosselen en wie ben ik om daar nee tegen te zeggen.

Heb als basis een recept van Zowie Tak (bbqexperiencecenter) gebruikt maar vooral mijn eigen ding gedaan.

2 kg mosselen zuiver gemaakt, gewassen en gecontroleerd en de kamado direct op 200 graden gestookt.
Ondertussen een venkel en 2 tomaten in blokjes gesneden.

Bij gebrek aan een paella pan maar 2 skillets gebruikt en deze opgewarmd.
Die ruimte is wel heel fijn in de big Joe.

2F41795D-D941-4BC4-B1AC-A9B23F052843.jpeg


Op de mosselen een terplekke bedacht rubje gedaan bestaande uit: peper, zout, tijm, oregano, uienpoeder, knoflookpoeder en ketoembar.

Hierna wat olijfolie in de pan gedaan met de mosselen en de venkel.

Hierna meteen een handje vuurkruid en wat kersensnipper in het vuur gegooid.

3889688E-7CF9-4F05-ADC4-F2F2C09253CB.jpeg

C48A398C-D3EF-4B46-9623-B82F9E535A88.jpeg


Na een paar minuten gingen de mosselen open staan en heb ik er de tomaten en zeekraal bij gedaan.

Na circa een minuutje heb ik het met een flinke scheut calvados afgeblust.
Het viel niet mee om het op de foto te krijgen maar we hadden vlam in de pan.

F90C426A-AF15-4B49-9ABB-AE7BCFF399DA.jpeg


Hierna nog wat vers gemalen peper erover en het mocht nog een paar minuutjes pruttelen.

366E76F7-C9FD-4C6B-96A0-3DA0859932A2.jpeg


Het zag er ondertussen al heerlijk uit.

A6E5B8B5-806B-4BA0-8C51-4478DFCA3EB5.jpeg


Na een paar minuutjes alles een beetje afgegoten en in een mooie schaal naar binnen gebracht.

Voor het gemak binnen in de oven wat krieltjes gebakken en onze maaltijd was weer compleet.

AABF6C23-E995-4A16-9CB1-CA16A928A63A.jpeg


76794440-5064-45B5-A401-058527758104.jpeg


Lekker man!
 
Potverdrie duppies. Wat lekker. Hier had ik eens graag bij aangeschoven. Zal de cheffin ;) eens kietelen...
 
Ik heb geen ervaringen met mosselen koken buiten in de pot met water. Dus als ik het goed begrijp gaat ze ook gewoon open in een droog pannetje op de Q?
 
Ik heb geen ervaringen met mosselen koken buiten in de pot met water. Dus als ik het goed begrijp gaat ze ook gewoon open in een droog pannetje op de Q?

Ja, zodra ze maar goed open gaan staan.
En er komt altijd wat vocht uit, hierdoor kook je ze niet droog.

Alles wat dicht blijft wegdoen.
 
Wow, dat ziet er formidabel uit.
Mosselen daar kan je me onder begraven.

Dat vreet ik mij een weg naar boven.:):)
 
Heerlijk zeg. Moeten we maar eens gaan proberen.
kan je ook cognac gebruiken voor afblussen of Port
 
Heerlijk zeg. Moeten we maar eens gaan proberen.
kan je ook cognac gebruiken voor afblussen of Port

Ja kan allemaal, alleen zul je om te flamberen hoog in het alcoholpercentage moeten gaan zitten.
 
Heerlijk zeg. Moeten we maar eens gaan proberen.
kan je ook cognac gebruiken voor afblussen of Port

Hier zat ik net nog eens over na te denken, wat kan er allemaal nog meer?

Hier wordt eea duidelijk uitgelegd, alsook een stukje over veiligheid. Niet geheel onbelangrijk.
 
Ik vind dat je maar weinig mosselen op je bord heb

Man, wat ziet dat er goed uit.
Ooit ook eens op de q gemaakt. Nu wil ik weer
 
Oh lekker mosselen en fantastisch bereid. Was het wel genoeg?
 
Terug
Bovenaan Onderaan