- Berichten
- 5.222
Ons vrouw had vandaag zin in mosselen en wie ben ik om daar nee tegen te zeggen.
Heb als basis een recept van Zowie Tak (bbqexperiencecenter) gebruikt maar vooral mijn eigen ding gedaan.
2 kg mosselen zuiver gemaakt, gewassen en gecontroleerd en de kamado direct op 200 graden gestookt.
Ondertussen een venkel en 2 tomaten in blokjes gesneden.
Bij gebrek aan een paella pan maar 2 skillets gebruikt en deze opgewarmd.
Die ruimte is wel heel fijn in de big Joe.
Op de mosselen een terplekke bedacht rubje gedaan bestaande uit: peper, zout, tijm, oregano, uienpoeder, knoflookpoeder en ketoembar.
Hierna wat olijfolie in de pan gedaan met de mosselen en de venkel.
Hierna meteen een handje vuurkruid en wat kersensnipper in het vuur gegooid.
Na een paar minuten gingen de mosselen open staan en heb ik er de tomaten en zeekraal bij gedaan.
Na circa een minuutje heb ik het met een flinke scheut calvados afgeblust.
Het viel niet mee om het op de foto te krijgen maar we hadden vlam in de pan.
Hierna nog wat vers gemalen peper erover en het mocht nog een paar minuutjes pruttelen.
Het zag er ondertussen al heerlijk uit.
Na een paar minuutjes alles een beetje afgegoten en in een mooie schaal naar binnen gebracht.
Voor het gemak binnen in de oven wat krieltjes gebakken en onze maaltijd was weer compleet.
Lekker man!
Heb als basis een recept van Zowie Tak (bbqexperiencecenter) gebruikt maar vooral mijn eigen ding gedaan.
2 kg mosselen zuiver gemaakt, gewassen en gecontroleerd en de kamado direct op 200 graden gestookt.
Ondertussen een venkel en 2 tomaten in blokjes gesneden.
Bij gebrek aan een paella pan maar 2 skillets gebruikt en deze opgewarmd.
Die ruimte is wel heel fijn in de big Joe.
Op de mosselen een terplekke bedacht rubje gedaan bestaande uit: peper, zout, tijm, oregano, uienpoeder, knoflookpoeder en ketoembar.
Hierna wat olijfolie in de pan gedaan met de mosselen en de venkel.
Hierna meteen een handje vuurkruid en wat kersensnipper in het vuur gegooid.
Na een paar minuten gingen de mosselen open staan en heb ik er de tomaten en zeekraal bij gedaan.
Na circa een minuutje heb ik het met een flinke scheut calvados afgeblust.
Het viel niet mee om het op de foto te krijgen maar we hadden vlam in de pan.
Hierna nog wat vers gemalen peper erover en het mocht nog een paar minuutjes pruttelen.
Het zag er ondertussen al heerlijk uit.
Na een paar minuutjes alles een beetje afgegoten en in een mooie schaal naar binnen gebracht.
Voor het gemak binnen in de oven wat krieltjes gebakken en onze maaltijd was weer compleet.
Lekker man!