- Berichten
- 5.060
Al een paar keer een setje ballen van Frits voorbij zien komen. Leek me een prima gerecht.
Gisteravond het rundergehakt door elkaar gemengd met wat ei, bbq kruiden, gerookte paprika, etc. Lekker nachtje in laten trekken.
Vandaag ballen van gemaakt.
Ik had nog een plankie van Weber. Leek me prima voor dit feest. Plankje geweekt, uit laten lekken en ff aan de productkant aangerookt.
Lijkt ff of ik dadelijk ook geweekt wordt.
Ballen erop. Gespiesde uien ernaast. Dome temperatuur 150 C. en voor 20' direct laten roken.
Eerste keer in de saus gezet. Uien gedraaid. Nog 10' direct laten roken.
Na 30' min is de kerntemeratuur opgelopen naar 58 C. Nogmaals ingesmeerd, plankje indirect gelegd en kaas op de ballen. Geen foto.
Onder tussen frietjes voorgebakken en het ontbijtspek in een skilletje voor gebakken.
Ballen rustig verder laten garen. Ondertussen is één plakje kaas er door heen gezakt. Ff moeten restaureren.
Spekje nog ff direct op het rooster gegrild en op de ballen gelegd.
Kerntemp. opgelopen tot 72 C. Ballen ready to eat.
Ballen opgeschept met een kleine salade.
Ervaring. Een leuk recept van Frits. Makkelijk te maken en voor veel gelegenheden prima.
Volgende keer haal ik ze iets eerder van de Q, zo rond een kerntemp. van 70 C.
Gisteravond het rundergehakt door elkaar gemengd met wat ei, bbq kruiden, gerookte paprika, etc. Lekker nachtje in laten trekken.
Vandaag ballen van gemaakt.
Ik had nog een plankie van Weber. Leek me prima voor dit feest. Plankje geweekt, uit laten lekken en ff aan de productkant aangerookt.
Lijkt ff of ik dadelijk ook geweekt wordt.
Ballen erop. Gespiesde uien ernaast. Dome temperatuur 150 C. en voor 20' direct laten roken.
Eerste keer in de saus gezet. Uien gedraaid. Nog 10' direct laten roken.
Na 30' min is de kerntemeratuur opgelopen naar 58 C. Nogmaals ingesmeerd, plankje indirect gelegd en kaas op de ballen. Geen foto.
Onder tussen frietjes voorgebakken en het ontbijtspek in een skilletje voor gebakken.
Ballen rustig verder laten garen. Ondertussen is één plakje kaas er door heen gezakt. Ff moeten restaureren.
Spekje nog ff direct op het rooster gegrild en op de ballen gelegd.
Kerntemp. opgelopen tot 72 C. Ballen ready to eat.
Ballen opgeschept met een kleine salade.
Ervaring. Een leuk recept van Frits. Makkelijk te maken en voor veel gelegenheden prima.
Volgende keer haal ik ze iets eerder van de Q, zo rond een kerntemp. van 70 C.