BasBQ
Beef en Steak

Fricandeau met aardappelgratin

 
 

Ivo-tje

Pitmaster
Berichten
784
Gister de large ‘ontmaagd’ met wat grillwerk, voor vandaag had ik een mooi stuk fricandeau meegenomen. 1,5kg mooi vlees. Vanmorgen opgeknoopt en in een marinade van honing/mosterd/peper/zout gezet. Geseald en in de koelkast. De BBQ op 140 graden gezet, kleine 2 uur tot hij op 65 graden in de kern was 👌 Ondertussen 1 deel room en 1 deel vollle melk met knoflook, peper, zout & nootmuskaat gekookt, aardappels in schijfjes in een aluminium bakje, de saus er over en afwerken met geraspte oude kaas. Deze een kleine 1,5 uur bij de fricandeau laten pruttelen.

Volgens mijn vrouw was ik groente vergeten, kinderen vonden van niet 😇 Honing mosterd saus erbij, zelfde recept als de marinade, lekker veel grove Zaanse mosterd dat er wel een beetje een pitje in zit 😍

DE02923E-D4B9-4EBE-A5BD-5421F6EDBFE3.jpeg

E0B4D8AD-9CC4-42F7-96BA-568EFEF4AD59.jpeg

C85DC60B-206C-4AAB-B501-DBFA5E8BBE26.jpeg

FD35E5E5-0480-402A-9E27-C063B1A0572D.jpeg

17E45BB0-A4D6-4F1C-8E55-31AD1D33EDBB.jpeg
 
Ziet er lekker genoeg uit zonder groente 😉
Lijkt alweer te klein de L 😱😁
 
Ruilen tegen een M, kan je de M voor de groente gebruiken de XL voor een extra stukkie vlees 😁
 
Ziet er heerlijk uit! Pas maar op dat je vrouw dan niet met de eggspander aan komt zetten voor de groente :p
 
Ziet er prima uit! Lekker hoor (y)
 
Groenten? Wasda?
Gewoon een perfecte maaltijd.
En je heb toch knoflook gebruikt? Is dat geen groente?
 
Mooi werk, dat past nog maar net op je eitje. Zou er een tweede naast zetten 😉
 
Dat ziet er lekker uit hoor mooi gemaakt


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 
Zo dan. Dat ziet er geweldig lekker uit zeg.
Ik had graag aangeschoven. Water loopt me in de mond
 
Terug
Bovenaan Onderaan