- Berichten
- 372
Ik heb niet zo'n controller dus mijn redenering is gebaseerd op aannames (en internet "research").
Normaliter moet je bovenste schuif open staan omdat je dan inderdaad je flow hebt. Doordat de hete lucht opstijgt en je onderste schuif ook open staat krijg je een "trek" in de BBQ en die zorgt voor de aanvoer van zuurstof om je kolen/briketten te laten branden. Door te spelen met de opening in de bovenste en onderste schuif kan je invloed uitoefenen op de hvh zuurstof en dus ook ontbranding / temperatuur.
Of je vooral met de bovenste of onderste schuif het beste de temperatuur regelt, daar kan je hele discussies over voeren.
Ik gebruik voornamelijk de onderste schuif om de toevoer van zuurstof af te knijpen. Iets voor een ander topic, of die is er wellicht al
Bij gebruik van een controller moet je de onderste schuif sluiten, want je controller/ventilator zorgt namelijk voor de aanvoer van zuurstof.
Volgens mij moet je bovenste schuif wel gewoon open blijven staan (misschien niet 100%, maar 75% of 50%), want waar moet anders de hete lucht/rook heen?
Dat is hoe ik het zie....maar ja geen ervaringsdeskundige dus neem het met een korrel zout...
Normaliter moet je bovenste schuif open staan omdat je dan inderdaad je flow hebt. Doordat de hete lucht opstijgt en je onderste schuif ook open staat krijg je een "trek" in de BBQ en die zorgt voor de aanvoer van zuurstof om je kolen/briketten te laten branden. Door te spelen met de opening in de bovenste en onderste schuif kan je invloed uitoefenen op de hvh zuurstof en dus ook ontbranding / temperatuur.
Of je vooral met de bovenste of onderste schuif het beste de temperatuur regelt, daar kan je hele discussies over voeren.
Ik gebruik voornamelijk de onderste schuif om de toevoer van zuurstof af te knijpen. Iets voor een ander topic, of die is er wellicht al
Bij gebruik van een controller moet je de onderste schuif sluiten, want je controller/ventilator zorgt namelijk voor de aanvoer van zuurstof.
Volgens mij moet je bovenste schuif wel gewoon open blijven staan (misschien niet 100%, maar 75% of 50%), want waar moet anders de hete lucht/rook heen?
Dat is hoe ik het zie....maar ja geen ervaringsdeskundige dus neem het met een korrel zout...