- Berichten
- 454
Beste BBQ-genoten.
Ik heb een vraag en een probleem.
Ik heb al eerder aangegeven dat ik overnacht de BBQ wil laten "draaien", wat niet zo fijn ging.
Toen gaf @noskos aan dat hij een temp controller gebruikte (en zal waarschijnlijk niet de enige zijn).
Na een lange week van rotweer, heb ik besloten om vandaag (vannacht) mijn Flamebossje op mijn Summitje te gebruiken.
Ik gebruik hiervoor mijn mandje van ProQ en de felbegeerde Ecobrasatjes. (ik schat op een kilootje of 2,5).
Ja, ik gebruik het droog, geen vlees erop. De wokkel heb ik ergens in een hoekje gestopt (niet middenin, echt helemaal tegen de zijnkant aan).
Nu komt het leuke, ik heb de Flameboss op 102C gezet, dat heeft de Summit nooit gered.
Ik ben er constant boven gebleven.
De schuiven aan de onderkant zijn helemaal dicht, de ronde schuif boven is nagenoeg dicht, ik heb er nu een temp probe in hangen, maar de schuif gaat niet dicht door de probekabel.
Mijn pittemp blijft maar stijgen (nu is het gelukkig wat rustiger).
Mochten jullie het willen bekijken : https://myflameboss.com/en/cooks/2521565?scale=celsius
Ik snap er niets van.
Dit was de oude situatie, uiteindelijk is de probe helemaal in de Summit en blijft de ronde schuif open door de kabel.
Dat is dan de Flameboss. Dat matgrijze ding met de toeter is de adapter om de Flameboss op de Guru aan te kunnen sluiten, daar zit een O-ring in dus daar komt geen vals lucht door.
Mocht iemand een idee hebben, ik hoor het graag.
Mijn andere vraag is, nu er bijna geen luchtflow is, dan zijn de kooltjes soort van aan het smeulen of zie ik dat verkeerd? (de Flameboss gaat niet eens meer aan.
Is 123C te hoog voor overnacht, ik wil namelijk short ribs overnacht doen.
Bedankt alvast.
Ik heb een vraag en een probleem.
Ik heb al eerder aangegeven dat ik overnacht de BBQ wil laten "draaien", wat niet zo fijn ging.
Toen gaf @noskos aan dat hij een temp controller gebruikte (en zal waarschijnlijk niet de enige zijn).
Na een lange week van rotweer, heb ik besloten om vandaag (vannacht) mijn Flamebossje op mijn Summitje te gebruiken.
Ik gebruik hiervoor mijn mandje van ProQ en de felbegeerde Ecobrasatjes. (ik schat op een kilootje of 2,5).
Ja, ik gebruik het droog, geen vlees erop. De wokkel heb ik ergens in een hoekje gestopt (niet middenin, echt helemaal tegen de zijnkant aan).
Nu komt het leuke, ik heb de Flameboss op 102C gezet, dat heeft de Summit nooit gered.
Ik ben er constant boven gebleven.
De schuiven aan de onderkant zijn helemaal dicht, de ronde schuif boven is nagenoeg dicht, ik heb er nu een temp probe in hangen, maar de schuif gaat niet dicht door de probekabel.
Mijn pittemp blijft maar stijgen (nu is het gelukkig wat rustiger).
Mochten jullie het willen bekijken : https://myflameboss.com/en/cooks/2521565?scale=celsius
Ik snap er niets van.
Dit was de oude situatie, uiteindelijk is de probe helemaal in de Summit en blijft de ronde schuif open door de kabel.
Dat is dan de Flameboss. Dat matgrijze ding met de toeter is de adapter om de Flameboss op de Guru aan te kunnen sluiten, daar zit een O-ring in dus daar komt geen vals lucht door.
Mocht iemand een idee hebben, ik hoor het graag.
Mijn andere vraag is, nu er bijna geen luchtflow is, dan zijn de kooltjes soort van aan het smeulen of zie ik dat verkeerd? (de Flameboss gaat niet eens meer aan.
Is 123C te hoog voor overnacht, ik wil namelijk short ribs overnacht doen.
Bedankt alvast.
Laatst bewerkt: