- Berichten
- 4.946
Laatste tijd erg druk met werk. En verbouwen in en buitens huis. Toch af en toe even de BBQ aangehad. Maar niet echt spectaculaire foto’s om een verslagje te maken. Toen kwam Ewalds recept voorbij. En had ik even een vrije zondag ingepland. Mijn vrouw is enorm fan van elke vorm van stoofvlees, suddervlees en goulash. Dus ik had gelijk goedkeuring.
Samen met m’n kleine meid aan het kokkerellen geslagen. En er een fijne zondag van gemaakt.
Hier het recept
www.bbqgenootschap.nl
En daar gaan we.
Vlees gekruid met zout en peper. Een heerlijke Ierse riblap.
Dat kan mooi intrekken. Ondertussen even de paprika poffen in de kolen. Daarna vlees gillen.
Even de groentes klein maken. En opletten dan de kleien meid niet alle paprika opeet. Die zijn razend op gegrilde paprika.
Nu de kruiden afpassen en klaar zetten. Dan kunnen we naar buiten.
Nu kon het feest beginnen. Spekjes bakken. Daarna in het spekvet de uitjes fruiten. Alle ingrediënten samen brengen. En kort smoren.
Dat ruikt al ontzettend goed. Nu kan er het bier bij. En als echte Grimbergen manneke. Moet dat natuurlijk in style
De kleine meid van 3 mocht er het bier mooi ingieten. Helemaal trots. Das toch genieten man
Spulletje aan de pruttel. Kon de convEGGtor er in en de Q mooi op 130gr laten pruttelen.
Nu kon ik even een nieuw lokaal bietje gaan nuttigen en op de bank F1 gaan kijken. Samen met de dames.
Tussendoor eens even spieken. Man wat een heerlijk geur komt er van de BBQ.
Tegen een uurtje of acht in de avond was vlees super mals. Even de stamper er door gehaald. Zodat het vlees mooi los is. Oude tip weer van mijn moeder. Zo konden we niet snel al het vlees uit de pan grissen. En de een meer vlees hebben dan een ander. Je kent het wel. Mannenhuishouden.
Heel even een klein hapje geproefd. Het is nu al heerlijk. Maar we laten het nog even afkoelen. En warmen het morgen weer op. Dan is ie op zijn best.
De volgende dag de Goulash rust opgewarmd. We hebben gelijk ook de tip van de zuurkool door gevoerd. Alleen ben ik een zuurkool pussy. En heb wat honing toe gevoegd. Ook aten wij er Spätzle bij. Super lekker. We hebben weer heerlijk gegeten. TOP
Ewald bedankt voor het delen van het recept. Deze gaan we vaker maken.
Groeten Bram.
Samen met m’n kleine meid aan het kokkerellen geslagen. En er een fijne zondag van gemaakt.
Hier het recept
Rund: Mijn moeders Goulash
Hierbij het recept van mijn moeders Goulash naar recept van de Oostenrijkse Joodse familie Kellerman aangepast voor de BBQ 100 gr. gerookte plakjes ontbijtspek. 25 gr. boter. 800-1000 gr. riblappen. 250 gr. uien. (gesnipperd gewogen) 1 blik ontvelde tomaten, Heinz 400 gr. 70 gram tomatenpuree...

En daar gaan we.
Vlees gekruid met zout en peper. Een heerlijke Ierse riblap.

Dat kan mooi intrekken. Ondertussen even de paprika poffen in de kolen. Daarna vlees gillen.



Even de groentes klein maken. En opletten dan de kleien meid niet alle paprika opeet. Die zijn razend op gegrilde paprika.


Nu de kruiden afpassen en klaar zetten. Dan kunnen we naar buiten.

Nu kon het feest beginnen. Spekjes bakken. Daarna in het spekvet de uitjes fruiten. Alle ingrediënten samen brengen. En kort smoren.



Dat ruikt al ontzettend goed. Nu kan er het bier bij. En als echte Grimbergen manneke. Moet dat natuurlijk in style

De kleine meid van 3 mocht er het bier mooi ingieten. Helemaal trots. Das toch genieten man

Spulletje aan de pruttel. Kon de convEGGtor er in en de Q mooi op 130gr laten pruttelen.

Nu kon ik even een nieuw lokaal bietje gaan nuttigen en op de bank F1 gaan kijken. Samen met de dames.

Tussendoor eens even spieken. Man wat een heerlijk geur komt er van de BBQ.

Tegen een uurtje of acht in de avond was vlees super mals. Even de stamper er door gehaald. Zodat het vlees mooi los is. Oude tip weer van mijn moeder. Zo konden we niet snel al het vlees uit de pan grissen. En de een meer vlees hebben dan een ander. Je kent het wel. Mannenhuishouden.



Heel even een klein hapje geproefd. Het is nu al heerlijk. Maar we laten het nog even afkoelen. En warmen het morgen weer op. Dan is ie op zijn best.
De volgende dag de Goulash rust opgewarmd. We hebben gelijk ook de tip van de zuurkool door gevoerd. Alleen ben ik een zuurkool pussy. En heb wat honing toe gevoegd. Ook aten wij er Spätzle bij. Super lekker. We hebben weer heerlijk gegeten. TOP


Ewald bedankt voor het delen van het recept. Deze gaan we vaker maken.
Groeten Bram.
Laatst bewerkt: