Beste mede forumgenoten,
Ik ben Hans, 55 jaar en al redelijk wat jaren actief met de BBQ.
Begonnen zoals de meesten met de standaard open houtskool BBQ's zonder verder enige kennis.
Na de verhuis naar een appartementencomplex een Weber Q1000 (gas) aangeschaft omdat openvuur verboden was.
Hierop lukte het al vele malen beter om dingen te bereiden zonder zwartgeblakerd van de BBQ af te komen.
Ook het bereiden met deksel was super. Nadeel van deze BBQ was het ontbreken van de diverse zones omdat deze maar 1 brander heeft.
Na de laatste verhuizing meteen een Weber MasterTouch 57cm aangeschaft maar het gemak van de gas BBQ was me net iets meer waard.
Deze dus weer verkocht en wederom een gas BBQ aangeschaft. Ik wist inmiddels beter waarop te letten dus een Napoleon Legend 365 met Sizzle Zone.
Deze heeft 3 branders, dus direct en indirect mogelijk. Inmiddels ook voorzien van een koleninzetbak, rookbox en een rotisserie erbij, dus wel compleet.
Omdat houtskool toch wel blijft trekken, recentelijk met de AH actie een Grill Guru compact aangeschaft voor "erbij".
Dit bevalt zeer goed, dus ook deze wordt nu regelmatig gebruikt. Nu nog een kolenmand hiervoor zien te vinden!
(Keij 15", Kado Joe Junior en Bastard Compact manden passen helaas niet!)
Ik hoop hier nog veel inspiratie en tips op te doen.
Ik ben Hans, 55 jaar en al redelijk wat jaren actief met de BBQ.
Begonnen zoals de meesten met de standaard open houtskool BBQ's zonder verder enige kennis.
Na de verhuis naar een appartementencomplex een Weber Q1000 (gas) aangeschaft omdat openvuur verboden was.
Hierop lukte het al vele malen beter om dingen te bereiden zonder zwartgeblakerd van de BBQ af te komen.
Ook het bereiden met deksel was super. Nadeel van deze BBQ was het ontbreken van de diverse zones omdat deze maar 1 brander heeft.
Na de laatste verhuizing meteen een Weber MasterTouch 57cm aangeschaft maar het gemak van de gas BBQ was me net iets meer waard.
Deze dus weer verkocht en wederom een gas BBQ aangeschaft. Ik wist inmiddels beter waarop te letten dus een Napoleon Legend 365 met Sizzle Zone.
Deze heeft 3 branders, dus direct en indirect mogelijk. Inmiddels ook voorzien van een koleninzetbak, rookbox en een rotisserie erbij, dus wel compleet.
Omdat houtskool toch wel blijft trekken, recentelijk met de AH actie een Grill Guru compact aangeschaft voor "erbij".
Dit bevalt zeer goed, dus ook deze wordt nu regelmatig gebruikt. Nu nog een kolenmand hiervoor zien te vinden!
(Keij 15", Kado Joe Junior en Bastard Compact manden passen helaas niet!)
Ik hoop hier nog veel inspiratie en tips op te doen.