- Berichten
- 10.093
Al langere tijd willen maken en nu kwam het er eindelijk van.
Bij een Marokkaans slagertje een ruime kilo kalfsvlees gehaald en in plakjes en repen gesneden.
Let op: niet te dik (max 5mm, liefst dunner) anders krijgt het een rubber-achtige structuur.
De avond ervoor de reepjes in een bakje marinade gelegd en de volgende ochtend op de smoker.
Marinade naar eigen smaak met soja en worcestershiresaus, knoflookpoeder en uienpoeder.
De volgende ochtend uit de marinade even op een paar vellen keukenpapier droogdeppen.
De Jerky gaat gedroogd worden, dus zo laag mogelijke temp. Het hoeft niet zozeer te "garen".
Ondertussen de smoker voorbereiden. ca 15 briketten op het kolenrooster en 5 aansteken en die erop.
De "natte" beef jerky:

Het duurde 6 uur tot ze lekker droog waren. De hele tijd de smoker tussen 50 en 70 gr C gehouden.
Geen water in de waterpan, want dan wordt het te vochtig.
Na 6 uur de droge beef jerky:

Gelukkig beide roosters volgelegd. Dit is het eindresultaat:

Ik denk dat het gewicht uiteindelijk gehalveerd is.
Ik had de "natte" jerky nog even bestrooid met versgemalen peper, gezien op YT.
Het is een geweldig lekkere snack. Na 3 dagen was het al op
Mijn dochtertje moest ik beloven volgende keer zonder peper want het was zo lekker dat ze de hele lading op wilde eten, maar ze vond het te pittig. Tja, een mooier compliment kan je niet krijgen, toch?
Bedankt voor het kijken.
Bij een Marokkaans slagertje een ruime kilo kalfsvlees gehaald en in plakjes en repen gesneden.
Let op: niet te dik (max 5mm, liefst dunner) anders krijgt het een rubber-achtige structuur.
De avond ervoor de reepjes in een bakje marinade gelegd en de volgende ochtend op de smoker.
Marinade naar eigen smaak met soja en worcestershiresaus, knoflookpoeder en uienpoeder.
De volgende ochtend uit de marinade even op een paar vellen keukenpapier droogdeppen.
De Jerky gaat gedroogd worden, dus zo laag mogelijke temp. Het hoeft niet zozeer te "garen".
Ondertussen de smoker voorbereiden. ca 15 briketten op het kolenrooster en 5 aansteken en die erop.
De "natte" beef jerky:

Het duurde 6 uur tot ze lekker droog waren. De hele tijd de smoker tussen 50 en 70 gr C gehouden.
Geen water in de waterpan, want dan wordt het te vochtig.
Na 6 uur de droge beef jerky:

Gelukkig beide roosters volgelegd. Dit is het eindresultaat:

Ik denk dat het gewicht uiteindelijk gehalveerd is.
Ik had de "natte" jerky nog even bestrooid met versgemalen peper, gezien op YT.
Het is een geweldig lekkere snack. Na 3 dagen was het al op

Mijn dochtertje moest ik beloven volgende keer zonder peper want het was zo lekker dat ze de hele lading op wilde eten, maar ze vond het te pittig. Tja, een mooier compliment kan je niet krijgen, toch?
Bedankt voor het kijken.