Goedemorgen,
Na aanschaf enige tijd stil gestaan te hebben gisteren voor het eerst spareribs (dik) gemaakt op de WSM.
Spareribs hebben eerst een avond/nacht in de marinade (ketjap, cherry coke en wat specerijen) gestaan om ze vervolgens te voorzien van een lichte rub (knoflookpoeder, paprikapoeder, peper en zout)
Het was eerst even een uitdaging de WSM goed op temperatuur te houden. Maar uiteindelijk goed op temperatuur gekregen en gehouden.
Na 3 uurtjes roken ze voorzien van een aluminium jasje met een beetje roomboter en bruine suiker.
Helaas in de tussentijd niet echt foto`s gemaakt, maar na de folie en een klein half uurtje los de ribbetjes laten rusten.
Met als eindresultaat een heerlijk malse rib!
Na aanschaf enige tijd stil gestaan te hebben gisteren voor het eerst spareribs (dik) gemaakt op de WSM.
Spareribs hebben eerst een avond/nacht in de marinade (ketjap, cherry coke en wat specerijen) gestaan om ze vervolgens te voorzien van een lichte rub (knoflookpoeder, paprikapoeder, peper en zout)
Het was eerst even een uitdaging de WSM goed op temperatuur te houden. Maar uiteindelijk goed op temperatuur gekregen en gehouden.
Na 3 uurtjes roken ze voorzien van een aluminium jasje met een beetje roomboter en bruine suiker.
Helaas in de tussentijd niet echt foto`s gemaakt, maar na de folie en een klein half uurtje los de ribbetjes laten rusten.
Met als eindresultaat een heerlijk malse rib!