BasBQ
Beef en Steak

Eerste ribbetjes van de WSM

Dvdwoude

Tondelzoeker
Berichten
2
Goedemorgen,

Na aanschaf enige tijd stil gestaan te hebben gisteren voor het eerst spareribs (dik) gemaakt op de WSM.
Spareribs hebben eerst een avond/nacht in de marinade (ketjap, cherry coke en wat specerijen) gestaan om ze vervolgens te voorzien van een lichte rub (knoflookpoeder, paprikapoeder, peper en zout)

WhatsApp Image 2021-04-28 at 10.40.28.jpeg


WhatsApp Image 2021-04-28 at 10.40.28 (1).jpeg


Het was eerst even een uitdaging de WSM goed op temperatuur te houden. Maar uiteindelijk goed op temperatuur gekregen en gehouden.

WhatsApp Image 2021-04-28 at 10.40.28 (2).jpeg


Na 3 uurtjes roken ze voorzien van een aluminium jasje met een beetje roomboter en bruine suiker.

WhatsApp Image 2021-04-28 at 10.40.28 (3).jpeg


Helaas in de tussentijd niet echt foto`s gemaakt, maar na de folie en een klein half uurtje los de ribbetjes laten rusten.

WhatsApp Image 2021-04-28 at 10.40.28 (4).jpeg


Met als eindresultaat een heerlijk malse rib!


WhatsApp Image 2021-04-28 at 10.40.28 (5).jpeg
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
14.686
Dat was een heerlijke run, smaakt vast naar meer
 

Ridevi71

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
6.949
daar is een wsm voor gemaakt, voor heerlijke ribben
dit zijn hele mooie. lekker hoor
 

Jet

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
1.366
Ik krijg spontaan trek in ribben, mooie en smakelijke laatste fotošŸ¤©
 

@rno

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.802
Zal nu vast niet lang meer stil staan na zulke mooie ribben
 
Bovenaan Onderaan