- Berichten
- 187
Dit weekend prachtig weer en alleen thuis met de hond dus ik dacht, laten we een keer PP proberen!
Als richtlijn heb ik het recept van Noskos gebruikt (wedstrijd pulled porc).
Vrijdag nog snel een marinade injector gaan halen zodat ik het vlees ook vanbinnen kon marineren. Het recept nog even nagelezen en voila, de voorbereiding kon de frigo in. Het stuk vlees was varkensnek van +/- 2,2 kg. (van Hanos). De rub is eentje die ik zelf heb gemaakt die ik ook voor mijn ribbetjes gebruik (Zout, suiker, ajuinpoeder, paprika, peper, cayennepeper en komijn)
Zaterdag 'vroeg' begonnen en om 8u45 het vlees op de BBQ gezet. Omdat ik de BBQ nu al wat gewoon ben dacht ik, laten we terwijl het vlees erop ligt en de BBQ verder doortrekt naar ongeveer 100 tot 120 graden de hond even uitlaten. Onze hond heeft de goede gewoonte om enkel nr 1 in de tuin te doen dus het duurt ongeveer 20 minuutjes om de normale toer te doen.
Is het nu door het rookhout of door het gebruik van 3 wokkels bij de opstart zoals ik dit voor low & slow ribbetjes doe ipv 2 maar toen ik terug toekwam rook het verdacht veel naar vlees dat aan het braden was. Jawel, de BBQ was al op 180°C
. Niet mijn beste idee en vrij naïef... Snel vlees eraf en verder regelen zodat de temperatuur terug gezakt was. Na deze valse start is alles goed verlopen. Na 5 uur bestreken met de saus en na 7 uur in zilverpapier.
Iets na 19u kon het stuk van de Q worden gehaald toen deze 94°C aangaf. Daarna uitdampen, rusten en pullen maar !
Eind goed al goed, zeer mals en zeer lekker. Wel had ik meer rooksmaak verwacht maar dat ligt eerder aan mijn eigen fout... PP ook goedgekeurd door de vrouw die zonet terug thuis is.
Als richtlijn heb ik het recept van Noskos gebruikt (wedstrijd pulled porc).
Vrijdag nog snel een marinade injector gaan halen zodat ik het vlees ook vanbinnen kon marineren. Het recept nog even nagelezen en voila, de voorbereiding kon de frigo in. Het stuk vlees was varkensnek van +/- 2,2 kg. (van Hanos). De rub is eentje die ik zelf heb gemaakt die ik ook voor mijn ribbetjes gebruik (Zout, suiker, ajuinpoeder, paprika, peper, cayennepeper en komijn)
Zaterdag 'vroeg' begonnen en om 8u45 het vlees op de BBQ gezet. Omdat ik de BBQ nu al wat gewoon ben dacht ik, laten we terwijl het vlees erop ligt en de BBQ verder doortrekt naar ongeveer 100 tot 120 graden de hond even uitlaten. Onze hond heeft de goede gewoonte om enkel nr 1 in de tuin te doen dus het duurt ongeveer 20 minuutjes om de normale toer te doen.
Is het nu door het rookhout of door het gebruik van 3 wokkels bij de opstart zoals ik dit voor low & slow ribbetjes doe ipv 2 maar toen ik terug toekwam rook het verdacht veel naar vlees dat aan het braden was. Jawel, de BBQ was al op 180°C

Iets na 19u kon het stuk van de Q worden gehaald toen deze 94°C aangaf. Daarna uitdampen, rusten en pullen maar !

Eind goed al goed, zeer mals en zeer lekker. Wel had ik meer rooksmaak verwacht maar dat ligt eerder aan mijn eigen fout... PP ook goedgekeurd door de vrouw die zonet terug thuis is.