- Berichten
- 187
Na veel lezen en video's kijken over hoe je een bierkip moet maken ben ik afgelopen zo dag aan de slag gegaan.
2 mooie kippetjes kunnen scoren van beide 1,3kg zijn we aan de slag gegaan. Eerst heb ik al het los zittende vel weg gesneden omdat dit anders toch maar verbrand. Toen aan de slag gegaan met het insmeren van de kip met olijfolie. Al die tijd stonden er al 2 blikjes Hertog-Jan op de aanrecht me aan te kijken, ik kon de verleiding niet weer staan en maakte de eerste open om deze voor de helft leeg te drinken haha. Toen was de rub aan de beurt, deze kwam bij barbequeshop.nl vandaan. Tom Coronel zelf heeft me deze angesmeerd en zei dat ik niet zuinig aan moest doen. Nu beide kippen klaar waren zijn we begonnen met aansteken van de bbq. Hiervoor heb ik greek-fire briketten voor gebruikt. De bbq was zo ingericht voor indirect te bbqen. Nu was het tijd voor blikje 2 om deze voor de helft leeg te drinken en in de tussen tijd kon de bbq mooi op temp komen. Toen alles klaar was gingen de kippen op de bbq echt was daar probleem 1. De deksel van de bbq kon niet meer dicht omdat de kippen te hoog waren. Hoe ik dit heb opgelost, ik heb de vet druip bak waar de kip boven kwam te staan gevult met het bier uit de 2 blikjes en er nog een vol blikje Hertog-Jan aan toegevoegd. Ik heb de kippen beide op het rooster gelegd en ze indirect laten garen. De smoker met beuken rooksnipper had ik direct boven op de briketten gezet echter ging dit veelste hard. Ik heb de smoker opnieuw gevult en hem nu op het rooster gezet dit ging veel beter. Na een aantal keer omdraaien van de kip heb ik hem naar een kern temp gebracht van 68 graden in de borst. Ik he. Toen de smoker weg gehaald en de kip direct boven de briketten veder laten garen naar een kern temp van 75 graden. Ik heb de kippen van het rooster gehaald en ze 10min even laten rusten en toen was het aanvallen. De kip was echt perfect als was hij wat aan de zoute kant maar dit komt debk ik omdat er te veel rub op zat. Gelukkig was hij niet droog waar ik wel bang voor was.
Al met al hebben we heerlijk genoten van onze bierkip.



2 mooie kippetjes kunnen scoren van beide 1,3kg zijn we aan de slag gegaan. Eerst heb ik al het los zittende vel weg gesneden omdat dit anders toch maar verbrand. Toen aan de slag gegaan met het insmeren van de kip met olijfolie. Al die tijd stonden er al 2 blikjes Hertog-Jan op de aanrecht me aan te kijken, ik kon de verleiding niet weer staan en maakte de eerste open om deze voor de helft leeg te drinken haha. Toen was de rub aan de beurt, deze kwam bij barbequeshop.nl vandaan. Tom Coronel zelf heeft me deze angesmeerd en zei dat ik niet zuinig aan moest doen. Nu beide kippen klaar waren zijn we begonnen met aansteken van de bbq. Hiervoor heb ik greek-fire briketten voor gebruikt. De bbq was zo ingericht voor indirect te bbqen. Nu was het tijd voor blikje 2 om deze voor de helft leeg te drinken en in de tussen tijd kon de bbq mooi op temp komen. Toen alles klaar was gingen de kippen op de bbq echt was daar probleem 1. De deksel van de bbq kon niet meer dicht omdat de kippen te hoog waren. Hoe ik dit heb opgelost, ik heb de vet druip bak waar de kip boven kwam te staan gevult met het bier uit de 2 blikjes en er nog een vol blikje Hertog-Jan aan toegevoegd. Ik heb de kippen beide op het rooster gelegd en ze indirect laten garen. De smoker met beuken rooksnipper had ik direct boven op de briketten gezet echter ging dit veelste hard. Ik heb de smoker opnieuw gevult en hem nu op het rooster gezet dit ging veel beter. Na een aantal keer omdraaien van de kip heb ik hem naar een kern temp gebracht van 68 graden in de borst. Ik he. Toen de smoker weg gehaald en de kip direct boven de briketten veder laten garen naar een kern temp van 75 graden. Ik heb de kippen van het rooster gehaald en ze 10min even laten rusten en toen was het aanvallen. De kip was echt perfect als was hij wat aan de zoute kant maar dit komt debk ik omdat er te veel rub op zat. Gelukkig was hij niet droog waar ik wel bang voor was.
Al met al hebben we heerlijk genoten van onze bierkip.


