Brrrr, het is nu echt begonnen de herfst. Wat een regen. Guur. Eerder donker. Toch een klein feestje te vieren gehad afgelopen weekend. Alweer 28 geworden! Corona Proof party met familie. Kleinschalig. Met eten erbij.
Allereerst stoofvlees van maminha.
Mooi schoongemaakt (harde vet verwijderd), prachtig stukje vlees. Peper en zout.
Daarna op 120 graden 45 minuten gerook, blokje eik, indirect.
Tevreden met het resultaat, nu in stukken snijden. Wat groter, zodat de draad langer blijft, dat is nou juist het idee achter maminha gebruiken.
Even omgebouwd naar direct. Dutch Oven er op, naar 150 graden. Boter smelten, vlees aanbraden, weer er uit, (veel) ui, stuk of 10, (veel) knoflook, stuk of 8 teentjes, laurier, kruidnagel, tijm, een paar flesjes Ossebock
, runderbouillon en peperkoek. Weer naar indirect en vlees erbij. Temperatuur naar 140 graden.
Now we wait and let the magic happen.
Hmmmmm
En het eindresultaat.
Smaakte fantastisch met frietjes en erwtjes.
Was dat alles, Bram? Nee, natuurlijk niet! Ook nog heerlijke kalfswangetjes, maar dat verhaaltje voeg ik straks toe... (Cliffhanger!)
Allereerst stoofvlees van maminha.
Mooi schoongemaakt (harde vet verwijderd), prachtig stukje vlees. Peper en zout.
Daarna op 120 graden 45 minuten gerook, blokje eik, indirect.
Tevreden met het resultaat, nu in stukken snijden. Wat groter, zodat de draad langer blijft, dat is nou juist het idee achter maminha gebruiken.
Even omgebouwd naar direct. Dutch Oven er op, naar 150 graden. Boter smelten, vlees aanbraden, weer er uit, (veel) ui, stuk of 10, (veel) knoflook, stuk of 8 teentjes, laurier, kruidnagel, tijm, een paar flesjes Ossebock

Now we wait and let the magic happen.
Hmmmmm

En het eindresultaat.

Was dat alles, Bram? Nee, natuurlijk niet! Ook nog heerlijke kalfswangetjes, maar dat verhaaltje voeg ik straks toe... (Cliffhanger!)
Laatst bewerkt: