Dag Allen,
Ik krijg met kerst 7 volwassenen over de vloer en het is gebruikelijk dat per huishouden een eigen gang gemaakt wordt. Nu wil ik graag het hoofdgerecht voor mijn rekening nemen en uitpakken met de bbq. De meesten hebben de beercanchicken al wel eens gehad hier en vinden die heerlijk.
Mijn ideeën op dit moment:
- Brisket van 2-3kg
(maar is dit wel een 'kerstgerecht'? Lijkt me wel enorm leuk om eens te maken en vind het wel uitpakken als je zegt dat die uren en uren op de bbq gelegen heeft)
- Picanha van +- 1,5 kg
(mijn vrouw zou dan niet mee kunnen eten, hoog zwanger, maar heeft wel aangegeven dat ze het niet erg vind)
- ribs 3-2-1
(bijna iedereen van de groep vind ribs lekker, maar zijn restaurant ribs gewend of snelkookpan ribs, de 3-2-1 heb ik een keer eerder zelf gemaakt en WAUW die waren lekker, maar is dit wel een 'kerst gerecht'?)
Voordeel van de brisket is nog eens dat ik overal zie dat je hem rustig op 60-65 graden in de oven kan warmhouden tot serveren, dat betekent dat de bbq weer vrij is om bijvoorbeeld ook een hele zalm te roken als voorgerecht!
Hebben jullie nog andere voorstellen of ideeen? Tips waar ik aan moet denken?
Ik werk overigens met een Weber Master Touch Premium (diffuser plate zit erbij, low en slow kan dus tot een uur of 7-8)
Bedankt alvast,
- Ody
Ik krijg met kerst 7 volwassenen over de vloer en het is gebruikelijk dat per huishouden een eigen gang gemaakt wordt. Nu wil ik graag het hoofdgerecht voor mijn rekening nemen en uitpakken met de bbq. De meesten hebben de beercanchicken al wel eens gehad hier en vinden die heerlijk.
Mijn ideeën op dit moment:
- Brisket van 2-3kg
(maar is dit wel een 'kerstgerecht'? Lijkt me wel enorm leuk om eens te maken en vind het wel uitpakken als je zegt dat die uren en uren op de bbq gelegen heeft)
- Picanha van +- 1,5 kg
(mijn vrouw zou dan niet mee kunnen eten, hoog zwanger, maar heeft wel aangegeven dat ze het niet erg vind)
- ribs 3-2-1
(bijna iedereen van de groep vind ribs lekker, maar zijn restaurant ribs gewend of snelkookpan ribs, de 3-2-1 heb ik een keer eerder zelf gemaakt en WAUW die waren lekker, maar is dit wel een 'kerst gerecht'?)
Voordeel van de brisket is nog eens dat ik overal zie dat je hem rustig op 60-65 graden in de oven kan warmhouden tot serveren, dat betekent dat de bbq weer vrij is om bijvoorbeeld ook een hele zalm te roken als voorgerecht!
Hebben jullie nog andere voorstellen of ideeen? Tips waar ik aan moet denken?
Ik werk overigens met een Weber Master Touch Premium (diffuser plate zit erbij, low en slow kan dus tot een uur of 7-8)
Bedankt alvast,
- Ody