- Berichten
- 142
Geloof het of niet, maar ik heb dus nog nooit dry-aged vlees gegeten. Wel Beef Jerkey, maar dus nog nooit een mooie Ribeye die gedry-aged is.
Enige tijd geleden heb ik voor het eerst een flink stuk Ribeye bested bij Beimer en dat beviel me prima. Ik las wat meer online over dry-agen en zag dus dat je dit prima thuis kunt doen met speciale vacuum zakken. Een vriend van me had dit al gedaan met een stuk Picanha en die was er erg over te spreken. Daarna even op het forum gezocht en kon er eigenlijk zo gauw maar 2 draadje over vinden, één uit 2013(https://www.bbqgenootschap.nl/threads/home-made-dry-aged-meat-update-28-9-het-resultaat.4881/) en één van vorige jaar augustus (https://www.bbqgenootschap.nl/threads/28-dagen-dryaged-black-angus-entrecote.21704/#post-323564) Het eindresultaat van zowel @Poetsertje als @pepijn zag er fantastisch uit en dit heeft mij doen besluiten het ook eens te proberen en er ook maar meteen een post over te maken.
Inmiddels was het tijd voor mijn 2e bestelling en heb besloten om een klein dry-age projectje te starten.
Afgelopen vrijdag was het dan zo ver en kwam mijn bestelling binnen, weer redelijk wat zoals je ziet (een deel was wel voor een vriend van me)
Aangezien ik 2 stukken Ribeye had besteld, heb ik het kleinste stuk (3,25 kilo) "opgeofferd voor het project.
Op de site waar ik de zakken gekocht hebben adviseren ze tussen de 21 en 120 dagen, oftewel (3-17 weken), maar geven ze ook aan dat de meeste klanten kiezen voor 30 , 40 of 60 dagen. Dus 4, 6 en 8 weken. Dit ga ik dan ook proberen en ben onwijs benieuwd naar de smaak.
Ik heb het stuk van 3.25 kilo verdeeld in 2x 1 kilo en 1x 1,25 kilo (geen idee of ik hier goed aan doe en het stiekem niet te kleine stukken zijn, maar we gaan het zien).
De data:
Gewicht seal datum proef datum
1043gr 13-09-2020 11-10-2020 (4weken)
1245gr 13-09-2020 25-10-2020 (6weken)
1021gr 13-09-2020 08-11-2020 (8weken)
Ben echt onwijs benieuwd naar wat het me gaat brengen. Misschien wordt het fantastisch, maar misschien mag het ook rechtstreeks de kliko in. We gaan het zien in de komende weken. Ik ga proberen om om de dag een foto te maken en hier elke week een korte update over te maken. Zo hoop ik aan het einde van de rit ook een mooie tijdslijn qua verkleuring te kunnen laten zien. Ben benieuwd of jullie het leuk vinden om mee te genieten van mijn projectje
Enige tijd geleden heb ik voor het eerst een flink stuk Ribeye bested bij Beimer en dat beviel me prima. Ik las wat meer online over dry-agen en zag dus dat je dit prima thuis kunt doen met speciale vacuum zakken. Een vriend van me had dit al gedaan met een stuk Picanha en die was er erg over te spreken. Daarna even op het forum gezocht en kon er eigenlijk zo gauw maar 2 draadje over vinden, één uit 2013(https://www.bbqgenootschap.nl/threads/home-made-dry-aged-meat-update-28-9-het-resultaat.4881/) en één van vorige jaar augustus (https://www.bbqgenootschap.nl/threads/28-dagen-dryaged-black-angus-entrecote.21704/#post-323564) Het eindresultaat van zowel @Poetsertje als @pepijn zag er fantastisch uit en dit heeft mij doen besluiten het ook eens te proberen en er ook maar meteen een post over te maken.
Inmiddels was het tijd voor mijn 2e bestelling en heb besloten om een klein dry-age projectje te starten.
Afgelopen vrijdag was het dan zo ver en kwam mijn bestelling binnen, weer redelijk wat zoals je ziet (een deel was wel voor een vriend van me)
Aangezien ik 2 stukken Ribeye had besteld, heb ik het kleinste stuk (3,25 kilo) "opgeofferd voor het project.
Op de site waar ik de zakken gekocht hebben adviseren ze tussen de 21 en 120 dagen, oftewel (3-17 weken), maar geven ze ook aan dat de meeste klanten kiezen voor 30 , 40 of 60 dagen. Dus 4, 6 en 8 weken. Dit ga ik dan ook proberen en ben onwijs benieuwd naar de smaak.
Ik heb het stuk van 3.25 kilo verdeeld in 2x 1 kilo en 1x 1,25 kilo (geen idee of ik hier goed aan doe en het stiekem niet te kleine stukken zijn, maar we gaan het zien).
De data:
Gewicht seal datum proef datum
1043gr 13-09-2020 11-10-2020 (4weken)
1245gr 13-09-2020 25-10-2020 (6weken)
1021gr 13-09-2020 08-11-2020 (8weken)
Ben echt onwijs benieuwd naar wat het me gaat brengen. Misschien wordt het fantastisch, maar misschien mag het ook rechtstreeks de kliko in. We gaan het zien in de komende weken. Ik ga proberen om om de dag een foto te maken en hier elke week een korte update over te maken. Zo hoop ik aan het einde van de rit ook een mooie tijdslijn qua verkleuring te kunnen laten zien. Ben benieuwd of jullie het leuk vinden om mee te genieten van mijn projectje
