BasBQ
Beef en Steak

Drie worstjes

 
 

chckstrk

Pitmaster
Berichten
506
Na de worstworkshop moest ik toch zelf ook maar een en ander maken. Aan de bak dus.

9efc7d710de3a39c6b97fa446cfc97e7.jpg

Tijd voor drie worstjes, van achter naar voren: braadworstjes met Apple knockers flophouse kruiden, rookworst volgens recept van Bert, en kippengrillworst met kruiden van verstegen.

7308bd6ebc4ffb8f8b1b23ac28bb418e.jpg

Alles door de porkert.

En daar zijn de braadworstjes al:
1a959ea5a8ef4de5a2430e53079b5bd3.jpg


En rookworstjes:
52591a686ffb628485cf59745a8b2656.jpg


En de grillers.
ee8652e59133eff87b39101e096365b1.jpg

Deze zijn inmiddels afgekookt en liggen in de vriezer te wachten op een grillbeurt.

Voor de rookworsten had ik een klein rookkastje geleend. Dat had ik niet lekker onder controle dus duurde wat lang (pas om 24:00 uur klaar), extra reden om die uds te bouwen ;-)
8b00750833083f271e5e149b27825517.jpg

1ec7077df5fe751676a66e6fa470b779.jpg


En het rookworstresultaat:
db0ac06ead0a1a72cc120fb0fdc70a9d.jpg


De braadworsten zijn goed gekeurd (maar staan niet gebraden op de foto). Ik kan me die kruiden trouwens ook wel in een droge worst voorstellen. Iemand dat al geprobeerd?
De Grillworst moet nog gegrild (te druk om wordt te grillen das pas een nachtmerrie).

En de rookworst is prima! Volgende keer probeer ik em ook eens van farce te maken, maar voor een eerste keer ben ik volle bak tevreden.
 
mooie worsten hoor
 
Mooie worst!

Om een "droge" variant van de "verse" te maken laat je het vocht weg en verhoog je het zoutgehalte. Met 25gr/kg weet je zeker dat je veilig zit.
 
Jaakke zei:
Gaaf hoor, wil ook nog steeds een keer rookworst maken.

Welke recepten heb je aangehouden bij de 3 varianten?

Even denken want t is al weer twee weken terug...

Braadworst:
800gr procureur
800gr buikspek
1/3 zakje Apple knockers flophouse kruiden van Wildvleesch (ik dacht iets van 16gram)
24gr colorozo zout
150 ml water

Grillworst:
1kg kippendijen zonder bot
Budget Grillworst mix van verstegen, zoveel Ad de verpakking aangeeft.

Rookworst
1kg buikspek + rugspek (ik denk 700gr buik en 300 rug)
22 Gr colorozo
2 Gr peper
1 Gr gemalen foelie
100 ml water

Het water voeg ik vooral toe omdat m'n vulbus anders niet lekker werkt.

Al het vlees is een keer door de 4,5 plaat gegaan. Voor de rookworst vond ik dat misschien wat grof. Dus ik denk dat ik die volgende keer twee keer draai. Sowieso een keer t farcerecept volgen voor de vergelijking.

De rookworsten hebben 2 dagen in. De koelkast gehangen en vervolgens heb ik ze 4 uur half warm gerookt. Bedoeling was 2 uurtjes warm, maar ik had de rookoven niet onder controle dus de temperatuur varieerde enorm.

Rookworst viel me echt reuze mee, gewoon doen!
 
Dat ziet er goed uit kerel. Gefeliciteerd met je resultaten
 
Dat heb je mooi gedaan hoor!
 
Geen idee hoe dat kan, heb het zelf nog niet gehad.

Heb je er een beetje water bij gedaan?
Heb je ze een nachte afgehangen voor dat je ze kookt?
 
Worstjes zien er zelfs om 1 uur nog lekker uit  :D

Qua structuur lijkt mij de grillworst niet voldoende gemengd te zijn.
Zat er veel vet in het plastic na het afkoken?
 
Terug
Bovenaan Onderaan