BasBQ
Beef en Steak

Dikbevleesde babybacks!

 
 

bulderdoos

Vuurmaker
Berichten
88
Dit weekend los gegaan op de dikke babybacks van Beef en Steak. Mooie stukken vlees voor een mals prijsje. Eerst een dag in een marinade van ketjap, olie, witte wijn, mosterd, knoflook, ui, p&z. Daarna ??n streng ingesmeerd met een standaard rub. Daarna richting de Q.

Nog een paar minuutjes tot de ketel heet is. Mooi gelegenheid voor een eerste shot.
43dd3e4551.jpg


De eerste 2,5 uur van de 2,5 / 1,5 / 1 methode maken we gebruik van het welbekende bordenrek van IKEA
43dd52150f.jpg


Ingepakt, de ??n met een scheutje cola, de ander met een scheutje whisky
43dd1a22e7.jpg


Uurtje opstijven nog.
43dd2d27c1.jpg


Alles. Vlees. Veel. Hijgen.
43dcf2d742.jpg



 
Dat ziet er goed uit, gefeliciteerd met je stikker.
 
En wat zijn de bevindingen m.b.t de rub nog na de marinade te gebruiken?
 
Mooi hoor!
(Euh, welke stikkert verwacht je precies? Die voor Pulled pork, Beer Can Chicken of Brisket? :D )
 
Dat is een flinke ribbel, Gefeliciteerd met je stikker, kan even duren voordat deze zichtbaar wordt  :D
 
Damn dat zijn mooie ribs! Dat kan niet anders dan lekker zijn geweest. Gefeliciteerd


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
dr zat genoeg vlees an voor pp,,had ie m ffm door laten garen had t zo maar  sticker waardig kunnen zijn :D
 
Zo dat zijn beste ribben, zijn zie van een Oerknor geweest, haha.
Een Ribbels stickertje zou misschien wel een ideetje zijn, of je moet er pulled pork ribs van maken ;)
 
R@lph zei:
En wat zijn de bevindingen m.b.t de rub nog na de marinade te gebruiken?

De conclusie is dat de rub verreweg de meeste smaak afgeeft. Ook de ribs die het laatste half uur gemopt zijn (geen foto) waren supergoed. De ribs met alleen marinade waren ook lekker, maar omdat de marinade niet zo heel zout was, smaakte het vlees wat lafjes. Ik heb inmiddels van Meathead geleerd dat alleen zout diep in het vlees trekt. Dus ja, dat is puur m'n eigen schuld :)

Maar nogmaals, voor de prijs hoef je het niet te laten. Binnenkort gewoon nog eens proberen op zoek naar het perfecte recept ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan