- Berichten
- 163
Omdat het gisteren prima weer was om onoverdekt te bbq-en de KJC3 weer naar buiten gereden.
Opnieuw gekozen voor rib-eye's mayosear, omdat dit zo belachelijk lekker is gewoon
Vier mooie rib-eye's uit de aanbieding bij de Sligro gekocht:
En die heel licht in de BeefAlicious rub van Smokey Goodness / Jort Althuizen gezet.
De KJC3 naar ± 120º en ze indirect tot ± 50º kerntemp gebracht en ze er weer afgehaald en de schuiven vol open gezet om de temperatuur tot zo'n 250º te brengen,
Ondertussen maakte mijn vrouw een heerlijke rösti in de koekenpan met daarin peper en zout, paprika, ui, prei, en ei.
De rib-eye's ingekwast met Zaanse mayonaise
Tegen de 250º in de kamado het vlees op de gietijzeren planca gelegd om een lekker krokant korstje erop te maken en ook de andere kant van een laagje mayo voorzien
Onderrtussen slaan dan de vlammen eruit van het vet dat dan in de kolen drupt en doordat de kamado helemaal openstaat. Hoewel de onderste schuif wel dicht stond op dit punt ga je dat toch niet tegen als hij niet precies waterpas staat.
Maar het resultaat was weer absoluut waanzinnig lekker, ik heb nog geen restaurant ontdekt waar ik zulke heerlijke steaks heb gegeten.
Dit was de tweede keer op deze manier, maar zeker niet de laatste
Opnieuw gekozen voor rib-eye's mayosear, omdat dit zo belachelijk lekker is gewoon

Vier mooie rib-eye's uit de aanbieding bij de Sligro gekocht:
En die heel licht in de BeefAlicious rub van Smokey Goodness / Jort Althuizen gezet.
De KJC3 naar ± 120º en ze indirect tot ± 50º kerntemp gebracht en ze er weer afgehaald en de schuiven vol open gezet om de temperatuur tot zo'n 250º te brengen,
Ondertussen maakte mijn vrouw een heerlijke rösti in de koekenpan met daarin peper en zout, paprika, ui, prei, en ei.
De rib-eye's ingekwast met Zaanse mayonaise
Tegen de 250º in de kamado het vlees op de gietijzeren planca gelegd om een lekker krokant korstje erop te maken en ook de andere kant van een laagje mayo voorzien
Onderrtussen slaan dan de vlammen eruit van het vet dat dan in de kolen drupt en doordat de kamado helemaal openstaat. Hoewel de onderste schuif wel dicht stond op dit punt ga je dat toch niet tegen als hij niet precies waterpas staat.
Maar het resultaat was weer absoluut waanzinnig lekker, ik heb nog geen restaurant ontdekt waar ik zulke heerlijke steaks heb gegeten.
Dit was de tweede keer op deze manier, maar zeker niet de laatste
