- Berichten
- 5.222
Om maar gelijk alle discussie weg te nemen, curryworst komt uit Duitsland (Berlijn) en is dus niet authentiek Oostenrijks, maar in mijn ogen onlosmakelijk verbonden met bier drinken in Oostenrijk.
Eerst maar eens alle ingrediënten bij elkaar gezet.
In dit geval gekozen voor de curryworsten van de jumbo, die zijn echt goed.
De kamado opgestookt naar ongeveer 200 graden.
Half direct met een gietijzeren rooster en half indirect.
Eerst de worsten gegrild.
Alvast een skillet erbij gezet om op te warmen.
In de skillet 4 fijn gesneden uien ondertussen glazig bakken.
Toen de worsten klaar waren mochten deze eraf.
Hierna 2 eetlepels tomatenpuree bij de inmiddels glazige ui.
Dit even mee gebakken en afgeblust met wat water.
Hierna 500 gram ketchup erbij, 4 eetlepels honing en 6 eetlepels balsamico azijn.
Ook maar vast een 2e skillet erbij gezet, als hier straks ook de worst nog bij moet gaat dat niet passen.
Toen dit even had doorgekookt mocht er 1 eetlepel sojasaus bij samen met 2 theelepels chilipoeder en 4 eetlepels kerriepoeder.
Toen dit geroerd was heb ik de worsten in plakjes gesneden.
Hierna de saus over de 2 skillets verdeelt.
En ook de plakjes worst verdeelt.
Dit mocht nu weer even doorwarmen.
Ondertussen binnen wat friet en broodjes gebakken.
Nu mocht er een bordje opgemaakt worden.
Nouja bordje, als ik aan lange biertafels met pullen bier denk dan eet ik niet van mooi servies.
Dan ligt de curryworst op een kartonnen bordje en moet je zorgen dat er een tafel in de buurt is voordat alles op de grond ligt.
Als finishing touch nog wat kerriepoeder erover en we kunnen.
Hij was echt fantastisch. Voor een aantal van de gasten te scherp, maar daar kan ik prima tegen. Anders komt die liter bier ook niet op.

Bedankt @Peter64 voor het onderwerp!
Prost!
Eerst maar eens alle ingrediënten bij elkaar gezet.
In dit geval gekozen voor de curryworsten van de jumbo, die zijn echt goed.
De kamado opgestookt naar ongeveer 200 graden.
Half direct met een gietijzeren rooster en half indirect.
Eerst de worsten gegrild.
Alvast een skillet erbij gezet om op te warmen.
In de skillet 4 fijn gesneden uien ondertussen glazig bakken.
Toen de worsten klaar waren mochten deze eraf.
Hierna 2 eetlepels tomatenpuree bij de inmiddels glazige ui.
Dit even mee gebakken en afgeblust met wat water.
Hierna 500 gram ketchup erbij, 4 eetlepels honing en 6 eetlepels balsamico azijn.
Ook maar vast een 2e skillet erbij gezet, als hier straks ook de worst nog bij moet gaat dat niet passen.
Toen dit even had doorgekookt mocht er 1 eetlepel sojasaus bij samen met 2 theelepels chilipoeder en 4 eetlepels kerriepoeder.
Toen dit geroerd was heb ik de worsten in plakjes gesneden.
Hierna de saus over de 2 skillets verdeelt.
En ook de plakjes worst verdeelt.
Dit mocht nu weer even doorwarmen.
Ondertussen binnen wat friet en broodjes gebakken.
Nu mocht er een bordje opgemaakt worden.
Nouja bordje, als ik aan lange biertafels met pullen bier denk dan eet ik niet van mooi servies.
Dan ligt de curryworst op een kartonnen bordje en moet je zorgen dat er een tafel in de buurt is voordat alles op de grond ligt.
Als finishing touch nog wat kerriepoeder erover en we kunnen.
Hij was echt fantastisch. Voor een aantal van de gasten te scherp, maar daar kan ik prima tegen. Anders komt die liter bier ook niet op.


Bedankt @Peter64 voor het onderwerp!
Prost!