BasBQ
Beef en Steak

Currywurst mit Pommes und Brot

 
 
 
 

Zzzjon

Gerijpt
Berichten
4.666
Om maar gelijk alle discussie weg te nemen, curryworst komt uit Duitsland (Berlijn) en is dus niet authentiek Oostenrijks, maar in mijn ogen onlosmakelijk verbonden met bier drinken in Oostenrijk.

Eerst maar eens alle ingrediënten bij elkaar gezet.

7933C50C-1F26-4FDF-A894-4D1527BB2007.jpeg


In dit geval gekozen voor de curryworsten van de jumbo, die zijn echt goed.

De kamado opgestookt naar ongeveer 200 graden.
Half direct met een gietijzeren rooster en half indirect.

Eerst de worsten gegrild.

CAF5F3A5-0B82-4EF1-8F38-612CF0EA7B66.jpeg


Alvast een skillet erbij gezet om op te warmen.

27BBB03F-2097-4737-9E37-9872537668CE.jpeg


In de skillet 4 fijn gesneden uien ondertussen glazig bakken.

Toen de worsten klaar waren mochten deze eraf.

D620C814-6999-4275-95C1-E34AF4B86F95.jpeg

FE33693C-1A8B-4946-A986-A155187C536F.jpeg


Hierna 2 eetlepels tomatenpuree bij de inmiddels glazige ui.

A57C3080-BC6D-46CB-8C24-A4CC6180DA53.jpeg


Dit even mee gebakken en afgeblust met wat water.

Hierna 500 gram ketchup erbij, 4 eetlepels honing en 6 eetlepels balsamico azijn.

F071AA2F-407E-4D4A-A4D8-87B2A92083DD.jpeg


Ook maar vast een 2e skillet erbij gezet, als hier straks ook de worst nog bij moet gaat dat niet passen.

7B49E74E-92FB-4B77-8FF8-A64F744DC217.jpeg


Toen dit even had doorgekookt mocht er 1 eetlepel sojasaus bij samen met 2 theelepels chilipoeder en 4 eetlepels kerriepoeder.

72B924E3-8AF3-4264-8883-8586F96D2D57.jpeg


Toen dit geroerd was heb ik de worsten in plakjes gesneden.


04138C79-C139-461B-9A28-0ADD6AE937A8.jpeg


Hierna de saus over de 2 skillets verdeelt.

C5E67F26-2CDC-4890-B504-FAF6F0579325.jpeg


En ook de plakjes worst verdeelt.

3B86A58E-A111-4C26-B65C-0EC5D464096F.jpeg


Dit mocht nu weer even doorwarmen.
CE7C5B78-E37E-4A1E-B39E-9D84C85C5205.jpeg


Ondertussen binnen wat friet en broodjes gebakken.

Nu mocht er een bordje opgemaakt worden.
Nouja bordje, als ik aan lange biertafels met pullen bier denk dan eet ik niet van mooi servies.
Dan ligt de curryworst op een kartonnen bordje en moet je zorgen dat er een tafel in de buurt is voordat alles op de grond ligt.

Als finishing touch nog wat kerriepoeder erover en we kunnen.

41E25EA7-3925-442C-B764-8915CA92F09D.jpeg


0F4FA139-8EAB-487E-A17B-49CE650F8CB3.jpeg


AB5C8E35-8143-437A-BA4E-175CA81B4636.jpeg


Hij was echt fantastisch. Voor een aantal van de gasten te scherp, maar daar kan ik prima tegen. Anders komt die liter bier ook niet op. 😉😎

Bedankt @Peter64 voor het onderwerp!

Prost!




F48540F5-08A3-4141-805A-9D9B0084A663.jpeg
 
Ziet er heerlijk uit Zzzjon!
 
Heerlijk. Staat a.s. Woensdag op het programma
 
@Zzzjon . Graag gedaan. Dat bordje van jou kan rechtstreeks door naar het Oktoberfest. 😋
😋
 
Jawohl... schuif maar door!
 
Lekker! Currywürst is heerlijk. Zo te zien ook makkelijk ook om te maken
 
Héérlijk!
 
Lekker! Currywürst is heerlijk. Zo te zien ook makkelijk ook om te maken

Zeker!

De ingrediënten en bereiding heb ik expres uitgeschreven zoals ik het heb gemaakt.

Met 9 worsten en de saus zoals hierboven eet je makkelijk met 6 volwassenen.
Wellicht iets minder chilipoeder, maar dit draagt ook bij aan de smaak.
 
Dat ziet er smakelijk uit, had graag een broodje meegegeten!
 
Potverdomme dit was mijn idee, maar ik heb er de tijd niet voor gehad gemaakt.
Ziet er lekker uit!
 
Lijkt me erg lekker Zzzjon. Die curry ga ik onthouden. de worsten trouwens ook, al is zelf worst maken ook erg leuk
Tegenwoordig gebruik ik alleen nog maar tomatenpuree uit tube, vind het zo zonde om zo'n aangebroken blikje na 3 dagen koelkast weg te moeten gooien.
 
Jaja, dat is mijn favoriet. Heerlijk.
Als ik in Duitsland of Oostenrijk ben, heb ik ‘m minstens 1 x gegeten
 
Potverdomme dit was mijn idee, maar ik heb er de tijd niet voor gehad gemaakt.
Ziet er lekker uit!

Ik had helaas deze maand ook weinig tijd.
Had van te voren de wildste plannen maar ben uiteindelijk hierbij terecht gekomen.
Gelukkig maar, want het was heerlijk!
 
Lijkt me erg lekker Zzzjon. Die curry ga ik onthouden. de worsten trouwens ook, al is zelf worst maken ook erg leuk
Tegenwoordig gebruik ik alleen nog maar tomatenpuree uit tube, vind het zo zonde om zo'n aangebroken blikje na 3 dagen koelkast weg te moeten gooien.

Dat is een goed idee van die tube, hier gooien we ook altijd het aangebroken blikje weg. (Als het na 2 weken zelf de weg naar de kliko nog niet heeft gevonden)
 
Ik had daarstraks rap even op de iphone gekeken, maar nu op kantoor toch eventjes het topic goed doorgenomen. Dit is er wel eentje dat ik ook eens wil proberen. Voor mij is dit nostalgie. Bij elk familiebezoek in Duitsland (Hamborn) at ik meermaals een currywurst omdat er onderaan het appartement van mijn grootmoeder haar broer een curryworstkiosk was :ROFLMAO:

Sindsdien is dat de nummer 1 voor mij in Duitsland en Oostenrijk. Nummer 2 zijn die schnitzels die aan elke kant over het bord hangen.
 
Dat is een goed idee van die tube, hier gooien we ook altijd het aangebroken blikje weg. (Als het na 2 weken zelf de weg naar de kliko nog niet heeft gevonden)
Appie heeft tubes van het gerenomeerde Italiaanse merk Mutti, de Jumbo heeft tubes van een eveneens Italiaans merk Petti (ook erg goed)
Op de tubes staat, na opening zeker nog 1 maand houdbaar in de koelkast. Mischien wel 2 tot 3 maanden
 
Terug
Bovenaan Onderaan