BasBQ
Beef en Steak

Curry - Chicken Tikka Masala, Curry Bloemkool, Saffraan-rijst, Naan en Raita!

Sander72

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
5.649
Lieve BBQ-vrienden!

Toen onze Macaron-Master Marc met Curry op de proppen kwam voor onze maandelijkse uitdaging, toen wist ik meteen wat ik ging maken... Tikka Masala is echt een klassieker hier in huis. Ik ben dol op die stoofjes en de Familie Foodporn ook. Maar, hoe zeg ik dit netjes, mijn dochter vraagt dan vooraf wanneer we weer eens Indische poep gaan eten... het ziet er niet uit natuurlijk. Hoe maak je daar nou een fijn plaatje van. Dat heeft me wat hersen brekers gekost.

Maar toen liep ik tegen deze Vriendelijke Vriend aan:

ganesha.jpg


Het is Olifant God Ganesha

Ganesha is de Hindoeïstische god van wijsheid en kennis. Hij wordt ook wel Ganesh of Ganapati Tantra genoemd en staat bekend als de hindoe olifant god. Ganesha is liefdevol, vriendelijk en beleefd.


Een feest van herkenning natuurlijk, dat begrijpen jullie! Liefdevol, Vriendelijk en Beleefd.

Naast dat Ganesha je kan helpen om obstakels te overwinnen en te verwijderen van je pad, staat hij er ook om bekend jou succes en geluk te brengen. Hij zou je kunnen helpen bij het ‘ja’ zeggen tegen de wensen uit jouw hart en te doen wat jij leuk vindt. Bij het starten van een nieuw project of bedrijf zou hij je kunnen helpen deze tot een succesvol einde te brengen! Het winnen van foto-wedstrijden gaat met deze Olifanten God ook gegarandeerd beter.

Die geinige olifant leerde mij dus om het in KLEUR te zoeken!

Dus, daar gaan we!

Oh ja. Ik heb ontdekt dat het lezen van deze bijdrage en het bekijken van de plaatjes nòg beter gaat als je er een passend deuntje bij op zet. Doen jullie mee? Er mag gedanst worden mensen. Muziek voor je zieltje!


Tikka Masala moest het worden, en hoewel ik verschillende curry en oosterse specerijen mixen heb liggen wilde ik weer eens van scratch beginnen voor jullie. Mijn vrienden. Dus een mooie compilatie gemaakt en die twee dagen te voren lekker getoast:

SDJ_1765.JPG


En dat hele kruidige mengseltje helemaal de moeder gedraaid in een koffie molentje:

SDJ_1771.JPG


Ik had nog een leeg blikje waar ooit Cajun kruiden in hebben gezeten en daar kon ik het spul toen mooi in bewaren.

De kip gaat dan een ruime dag tevoren in een marinade op basis van yoghurt, fijn geraspte knoflook en gemberwortel en een paar theelepels van die heerlijke curry-mix. Ik geloof dat ik vooral de kaneel en nootmuskaat samen heel erg lekker vind, maar eigenlijk is alles met die warme oosterse aroma's hier wel favoriet.

SDJ_1778.JPG


Diezelfde Cajun-Curry-Mix was de basis voor de Tikka, daar ging verder nog in:

SDJ_1780.JPG


Ik wilde lekker alles zelf maken en kwam ergens de basis van een Raita tegen. Yoghurt of kwark met komkommer en lekker veel frisse munt, wat peper en zout, beetje citroensap en -rasp en wat mooie olijfolie, wat een heerlijk fris plaatje:

SDJ_1781.JPG


Ook weer met yoghurt, wat melk, bloem, peper en zout, knoflook, komijnzaad en Nigella zaad (toen ik nog naar de kook-programma's van Nigella Lawson keek moest ik altijd een beetje glimlachen bij die naam... maar het is echt heel lekker. een hartige ui-achtige smaak. Doet het goed bij curry. Dit moest een Naan-deegje worden. Het bleef wat kwarkig en plakkerig maar ik had goede hoop na het rusten.

SDJ_1791.JPG


Voor de geroosterde bloemkool-roosjes wilde ik eens wat andere kruiden-mix inzetten. ik had nog wat spul uit Bahrein. Een cadeautje van mijn Expat-schoonvader jaaaaaaren gelden... je ziet het wel, met THT-datums neem ik het niet zo nauw. Deze mix rook nog heerlijk geurig dus ging er lekker bij!

SDJ_1792.JPG


De saffraanrijst (Basmati) kookte ik vast vooruit, gewoon lekker in de keuken, je moet het niet te gek maken met dat buiten koken hoor...

SDJ_1794.JPG


Terug even naar de zegen van de Olifanten God Ganesha, ik besloot hem een offer te brengen, dat viel niet mee:

SDJ_1801.JPG


Werkelijk een schitterend fris en mooi droog bier. Santé op de Goden!

SDJ_1805.JPG


De basis van elke geurige curry, gember en knoflook zodat de hele buurt lekker ruikt en alle tuinen uitlopen om het geur-spoor te volgen!

SDJ_1808.JPG


Daar mocht dat zalige specerijen mengsel bij in de pan... man wat een aroma's!

SDJ_1810.JPG


Uitjes erbij en later nog wat gesneden tomaat, later weer puree en kokosroom erbij... Happy Days!

SDJ_1823.JPG


Ik ging er dus naan bij maken. Dat deed ik nooit eerder, ik kocht altijd zo'n pakkie van de Pattaks ofzo. Gewoon lekker spul hoor. Maar zelf maken jongûh, dat is me een partij lekker en lukte ook hele dikke prima op de WGA met de grill grates omgedraaid. Kijk en kwijl:

SDJ_1818.JPG


Ziet er lekker uit? Smaakt nog veel lekkerder. Echt!

SDJ_1839.JPG


Ondertussen draaide de kippedijtjes op de Webert al heerlijke rondjes... het werd echt een feest. Een Foodporn Feest!

SDJ_1850.JPG


Lekkere bloemkool roosjes, leuk experiment: die schaal paste precies op mijn DO en de bloemkool gaarde en werd geroosterd door de dome van het Groene Eitje. Het werkte verbluffend goed!

Tja, en dan werk je toe naar een mooie finale met veel kleur... en toch blijft die associatie met Indische Poep overeind... maar dat ligt hopelijk aan mij en mijn dochter!

SDJ_1880.JPG


Het was in ieder geval enorm lekker en heel leuk om te doen, alles op de BBQ!

Heel veel liefs uit de Foodporn Factory!


PS veel sterkte met dat deuntje uit je hoofd krijgen... ;)
 
Laatst bewerkt:

BrordBQ

Stoker
 
 
Berichten
398
Ziet er heerijk uit. Ik had best wel willen proeven hoor.
 

Beun

Gemarineerd
 
 
Berichten
1.896
Man man man, wat een reportage. Ik heb het serieus met het deuntje op de achtergrond gelezen ;)
Het eten ziet er overheerlijk uit! Ik denk dat dit een hele grote kanshebber voor de overwinning gaat zijn :)
 

rsoeteman

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.728
Schitterende reportage weer, heerlijk. Naan nog nooit zo mooi op kleur gehad gaan we ook eens proberen waarschijnlijk deze maand nog 😂
 

McPeet

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
1.632
Holy shit, of moet ik zeggen Indian shit, heerlijk verhaal, en door de foto's ruik ik bijna al die heerlijke aroma's. Wat een feest zal het zijn geweest.
Die Naan wil ook een keer gaan gebruiken, heb hier thuis een enorme liefhebber van Naan
 

Barbeknoei

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
1.947
Jeetje Sander. Ik wilde geen tikka masala doen, maar was bang dat iedereen hier mee kwam..... Maar wat ziet dit er geweldig uit. Deze curry komt dus wel op mijn lijstje.

Ps. Ik swing nog steeds 😂
 
Laatst bewerkt:

1012sabine1985

Kooltjesharker
 
Berichten
214
Wat een ontzettend leuk verhaal om te lezen! Mooie foto's en ook ik kan de geuren al ruiken!
 

Bookie

Kooltjesharker
 
 
Berichten
180
Ziet er overheerlijk uit en wat een prachtig verslag! Dacht deze (maar dan een eenvoudigere versie) te maken voor de maandelijkse uitdaging.... Toch maar iets anders proberen want dit valt niet te overtreffen :ROFLMAO:
 

Sander72

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
5.649
Lekker maken wat je lekker vindt!
Er is maar 1 winnende foto nodig.
Nieuwe Ronde Nieuwe Kansen!
 

mrooding

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
 
 
Berichten
982
Super leuk verslag Sander! Het ziet er zeer smakelijk uit 🤤
 

@rno

BBQ Junkie
 
 
 
 
Berichten
5.722
Mooi uitgebreid verslag weer Sander, zal ook een paar dagen lekker geroken hebben bij jullie
Ome Willem had het vroeger, sorry voor de jongere forum genoten, over een broodje poep. Die kon jou broodje toen nog niet. Zal zekers gesmaakt hebben


En die datum, met wat van rechts naar links lezen kan je er 08/2021 van maken 😉
 

Zwientie

Pitmaster
 
 
Berichten
562
Bliksem wat een verslag. Je kunt zo aan de gang bij elk kookprogramma op tv👌🏻
 
Bovenaan Onderaan