BasBQ
Beef en Steak

Cote de boeuf, boter gerijpt

 
 
 
 
 

Barbeknoei

Gerijpt
Berichten
2.838
Na aanleiding van een filmpje van PitmasterX, waarin hij een mooie Tomahawk voor een week liet rijpen, dacht ik: "Dat wil ik ook" ๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜๐Ÿ˜
Link

Zo gezegd, we beginnen met het maken van de kruidenboter. Ongeveer 800 gram op een kilo vlees.
20220908_205356.jpg
20220908_210524.jpg
20220908_211906.jpg


Daarna het vlees. Een mooi stuk cote de boeuf. Even een uurtje van te voren in de vriezer gelegd, zodat de boter snel koud zou worden op het vlees.
20220908_211902.jpg
20220908_211933.jpg


Lekker inmasseren en helemaal egaal inpakken.
20220908_212535.jpg


Ik heb het op een rooster gelegd om eventueel vochtverlies in de gaten te houden. Spoiler: dat was er niet ๐Ÿ˜‚.

Dit mocht voor 2 weken in de koelkast.
20220924_161326.jpg


Resultaat na 2 weken. Uitpakken en een beetje boter bewaren.
20220924_161538.jpg


Beetje opkuisen.
20220924_162415.jpg


Ondertussen de Q op 115 graden en gaan met dat stuk vlees.
20220924_163259.jpg

20220924_175029.jpg


Na 2 uur en kern 45 graden nog even afgrillen.
20220924_181504.jpg
20220924_181959.jpg
20220924_182004.jpg
20220924_183255.jpg


De cote de boeuf mocht even ingepakt 10 minuten rusten, waarbij de kern opliep tot 52 graden.
20220924_183639.jpg


Zoals ik eerder zei had ik een beetje boter bewaard, voor de extra touch ๐Ÿ˜‹.
20220924_183644.jpg
20220924_183718.jpg
20220924_183731.jpg


En dan het resultaat. Echt botermals, vol van smaak. De kruiden proef je zeker terug. Ga ik het vaker maken? Zeker wel, maar boter is ook niet langer gratis ๐Ÿ˜‰, dus wellicht over een tijdje nog eens ๐Ÿ˜‹.
 
Laatst bewerkt:
Geweldig, dit vind ik nou de mooi experimenten.
 
Allemachtig. Wat had ik dat graag geproefd lieve Sander. Het ziet er totaal zalig uit!
 
Jij bent echt van de experimenten. Is wederom goed gelukt.
Wou dat ik op zulke ideeรซn kwam en daar ook het geduld voor zou hebben.
Lekker.
 
Lijkt me heerlijk, maar had de bedenking ook ff van 800gr boter, dat moet nogal wat kosten :D
 
mooi gedaan kerel.

Heb je gezouten boter gebruikt?
of zout toegevoegd?
 
Jij bent echt van de experimenten. Is wederom goed gelukt.
Wou dat ik op zulke ideeรซn kwam en daar ook het geduld voor zou hebben.
Lekker.
Dat denk ik iedere keer bij jouw Aziatische gerechten ๐Ÿ˜‰.

Soms kom je van die filmpjes tegen en dan wil ik wel eens iets proberen.
 
Mooi werk Remco, dat had ik zeker ook graag willen proeven
 
toppertje dit.
nu wil ik dit ook. het lijkt me echt super lekker
 
Diepe buiging. Wat ziet dit er gruwelijk lekker uit zeg. Heel vet gedaan! Heb je na het rijpen in boter nog wat moeten wegsnijden of kon die zo de Q op?
 
Diepe buiging. Wat ziet dit er gruwelijk lekker uit zeg. Heel vet gedaan! Heb je na het rijpen in boter nog wat moeten wegsnijden of kon die zo de Q op?
Ik heb wel wat weggesneden. Alles wat te veel verkleurd is heb ik weggesneden.

Maar dan nog nauwelijks verlies.
 
zal fantastisch gesmaakt hebben, het ziet er namelijk gweldig uit!
 
Mooie bereiding

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan