BasBQ
Beef en Steak

Cote de boeuf, boter gerijpt

Barbeknoei

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
2.356
Na aanleiding van een filmpje van PitmasterX, waarin hij een mooie Tomahawk voor een week liet rijpen, dacht ik: "Dat wil ik ook" ๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜๐Ÿ˜
Link

Zo gezegd, we beginnen met het maken van de kruidenboter. Ongeveer 800 gram op een kilo vlees.
20220908_205356.jpg
20220908_210524.jpg
20220908_211906.jpg


Daarna het vlees. Een mooi stuk cote de boeuf. Even een uurtje van te voren in de vriezer gelegd, zodat de boter snel koud zou worden op het vlees.
20220908_211902.jpg
20220908_211933.jpg


Lekker inmasseren en helemaal egaal inpakken.
20220908_212535.jpg


Ik heb het op een rooster gelegd om eventueel vochtverlies in de gaten te houden. Spoiler: dat was er niet ๐Ÿ˜‚.

Dit mocht voor 2 weken in de koelkast.
20220924_161326.jpg


Resultaat na 2 weken. Uitpakken en een beetje boter bewaren.
20220924_161538.jpg


Beetje opkuisen.
20220924_162415.jpg


Ondertussen de Q op 115 graden en gaan met dat stuk vlees.
20220924_163259.jpg

20220924_175029.jpg


Na 2 uur en kern 45 graden nog even afgrillen.
20220924_181504.jpg
20220924_181959.jpg
20220924_182004.jpg
20220924_183255.jpg


De cote de boeuf mocht even ingepakt 10 minuten rusten, waarbij de kern opliep tot 52 graden.
20220924_183639.jpg


Zoals ik eerder zei had ik een beetje boter bewaard, voor de extra touch ๐Ÿ˜‹.
20220924_183644.jpg
20220924_183718.jpg
20220924_183731.jpg


En dan het resultaat. Echt botermals, vol van smaak. De kruiden proef je zeker terug. Ga ik het vaker maken? Zeker wel, maar boter is ook niet langer gratis ๐Ÿ˜‰, dus wellicht over een tijdje nog eens ๐Ÿ˜‹.
 
Laatst bewerkt:

Zzzjon

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
2.825
Geweldig, dit vind ik nou de mooi experimenten.
 

Sander72

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
6.077
Allemachtig. Wat had ik dat graag geproefd lieve Sander. Het ziet er totaal zalig uit!
 

Peter64

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.734
Jij bent echt van de experimenten. Is wederom goed gelukt.
Wou dat ik op zulke ideeรซn kwam en daar ook het geduld voor zou hebben.
Lekker.
 

Free_ltd

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
4.404
Lijkt me heerlijk, maar had de bedenking ook ff van 800gr boter, dat moet nogal wat kosten :D
 

Stijn

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.250
mooi gedaan kerel.

Heb je gezouten boter gebruikt?
of zout toegevoegd?
 

Barbeknoei

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
2.356
Jij bent echt van de experimenten. Is wederom goed gelukt.
Wou dat ik op zulke ideeรซn kwam en daar ook het geduld voor zou hebben.
Lekker.
Dat denk ik iedere keer bij jouw Aziatische gerechten ๐Ÿ˜‰.

Soms kom je van die filmpjes tegen en dan wil ik wel eens iets proberen.
 

Ewald

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
4.483
Mooi werk Remco, dat had ik zeker ook graag willen proeven
 

Ridevi71

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
9.181
toppertje dit.
nu wil ik dit ook. het lijkt me echt super lekker
 

Yorick

Vuurmaker
 
Berichten
68
Diepe buiging. Wat ziet dit er gruwelijk lekker uit zeg. Heel vet gedaan! Heb je na het rijpen in boter nog wat moeten wegsnijden of kon die zo de Q op?
 

Barbeknoei

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
2.356
Diepe buiging. Wat ziet dit er gruwelijk lekker uit zeg. Heel vet gedaan! Heb je na het rijpen in boter nog wat moeten wegsnijden of kon die zo de Q op?
Ik heb wel wat weggesneden. Alles wat te veel verkleurd is heb ik weggesneden.

Maar dan nog nauwelijks verlies.
 

Cherrywood

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.657
Mooie bereiding

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Bovenaan Onderaan