- Berichten
- 135
Het was tijd voor weer wat nieuws. Na meerdere spare ribs, picanha’s en bavette rollades werd het tijd voor wat anders.
Ik wilde eigenlijk eens Tri tip maken maar die had mijn slager helaas niet meer. Het werd dus een kilootje Cote de Boeuf afkomstig van de Black Angus.
Aan voorbereiding weinig gedaan. Beetje peper, zout, gerookte paprikapoeder en knoflook. De hele dikke vet randen eraf gesneden en tijdens de bereiding op het vlees gelegd in de hoop op wat extra malsheid.
Ruim een uur op circa 120 graden naar 46 graden kern. Vervolgens nog 2 minuutjes per kant op gietijzer, circa 50/52 graden, en smullen maar.
Als side dishes wat champignons (altijd goed). Gevulde aardappel, gevuld met spek, lente ui, knoflook en crème fraishe en nog haricovert met spek. Besprekeld met olijfolie, toefje chilisaus en als spek Zeeuws spek gebruikt voor net iets meer smaak.
Het was weer genieten! Buikje rond.
Ik wilde eigenlijk eens Tri tip maken maar die had mijn slager helaas niet meer. Het werd dus een kilootje Cote de Boeuf afkomstig van de Black Angus.
Aan voorbereiding weinig gedaan. Beetje peper, zout, gerookte paprikapoeder en knoflook. De hele dikke vet randen eraf gesneden en tijdens de bereiding op het vlees gelegd in de hoop op wat extra malsheid.
Ruim een uur op circa 120 graden naar 46 graden kern. Vervolgens nog 2 minuutjes per kant op gietijzer, circa 50/52 graden, en smullen maar.
Als side dishes wat champignons (altijd goed). Gevulde aardappel, gevuld met spek, lente ui, knoflook en crème fraishe en nog haricovert met spek. Besprekeld met olijfolie, toefje chilisaus en als spek Zeeuws spek gebruikt voor net iets meer smaak.
Het was weer genieten! Buikje rond.