BasBQ
Beef en Steak

Cote de Boeuf (Black Angus)

 

Daannij

Kooltjesharker
Berichten
134
Het was tijd voor weer wat nieuws. Na meerdere spare ribs, picanha’s en bavette rollades werd het tijd voor wat anders.

Ik wilde eigenlijk eens Tri tip maken maar die had mijn slager helaas niet meer. Het werd dus een kilootje Cote de Boeuf afkomstig van de Black Angus.

21F9F03A-C528-4278-8C12-E9BF15FACFC2.jpeg

Aan voorbereiding weinig gedaan. Beetje peper, zout, gerookte paprikapoeder en knoflook. De hele dikke vet randen eraf gesneden en tijdens de bereiding op het vlees gelegd in de hoop op wat extra malsheid.

Ruim een uur op circa 120 graden naar 46 graden kern. Vervolgens nog 2 minuutjes per kant op gietijzer, circa 50/52 graden, en smullen maar.

17D1A8D5-B471-4414-83E3-4D9FFFC7568B.jpeg


Als side dishes wat champignons (altijd goed). Gevulde aardappel, gevuld met spek, lente ui, knoflook en crème fraishe en nog haricovert met spek. Besprekeld met olijfolie, toefje chilisaus en als spek Zeeuws spek gebruikt voor net iets meer smaak.

098CC14F-A714-493A-B054-C19B9D47F63F.jpeg


Het was weer genieten! Buikje rond.

3F64D54F-F9CF-4DFB-9578-0E2794C36451.jpeg
 
Lekker maaltje geworden hoor.
 
Zal zekers gesmaakt hebben en smaak gewonnen door het er op te leggen
 
Lekker man! Dat is een plankje naar mijn hart! 😍
 
Wie tegen zo'n maaltijd neen zegt, daar is iets mis mee.
 
En dan moet ik nu gaan lunchen bijna. Valt dan wel tegen na zulke lekkere foto's. kwijl kwijl
 
Heerlijk zo'n plank met lekkers 🥰 , mooi gemaakt, dat zal gesmaakt hebben
 
Mooie plaatjes van een mooi bereid stuk vlees en al het lekkers er naast (y)
 
Terug
Bovenaan Onderaan