BasBQ
Beef en Steak

Cor Don Zzzjon

 
 
 
 

Zzzjon

Gerijpt
Berichten
4.642
Deze keer geen mega culinair gerecht maar iets waar je me s’nachts wakker voor mag maken.
Een broodje Cordon bleu.

Op de een of andere manier vind ik dat heerlijk, een ciabatta of iets dergelijks, een flinke klodder mayonaise erop en dan een (gehakt) cordon bleu erop.

Laten we hem eens zelf proberen te maken op de bbq in de xl versie.

Eerst de ingrediënten bij elkaar gezocht,
Ik heb gekozen voor 1 kg half om half gehakt.

6053F375-D1C4-4005-BF0A-418C890CE1FA.jpeg


Het gehakt gemengd met wat paneermeel, eieren en een zelfgemaakte rub.

64890060-8537-47F6-AF82-C1DE18D3242C.jpeg


Hierna op een stuk bakpapier 2 lange plakken gemaakt van ongeveer 1 1/2 cm dik.

42F56758-12F2-4357-A282-1483C5924BA6.jpeg


Toen een flink stuk emmentaler kaas in blokken gesneden en samen met hamblokjes erover verdeeld.

DD430D88-D76A-470C-BE3F-D3BCE0037B01.jpeg



Voor de zekerheid nog wat rub erover.

9DFB1E32-1E55-4223-B718-A725D10C3DF0.jpeg


En toen met het bakpapier op elkaar laten vallen.

DC39AFA1-F6D6-4A3D-95D8-9856935B0814.jpeg


Alle randen goed in elkaar geknepen en weer glad gemaakt.
Hierna moest er bloem, ei, paneermeel over……

Nou, dat zat dus overal behalve op de cordon zzzjon.
0E156795-5933-448F-BF92-B4DF5D0B375E.jpeg

B0596E30-1A8B-431C-8E2B-1D61050A35D5.jpeg

46CCA329-37D8-4721-BDB7-70EE10585833.jpeg


Het probleem is dat het niet een heel stevig geheel is, hierdoor kun je hem bijna niet omdraaien en sta je behoorlijk te goochelen.

Uiteindelijk was ik er best tevreden mee en mocht hij een half uurtje in de vriezer om wat op te stijven.

De kamado had ik inmiddels op 200 graden half indirect gemaakt en de kids hadden ook honger gekregen.

EE770BDA-A5D9-4F88-8B50-EF7026480CC6.jpeg


Poffertjes voor de kids, een drankje voor papa.

5C618865-1087-4F9E-9B27-310D36DB58A0.jpeg


Toen hun klaar waren met eten was de cordon zzzjon ook wat steviger geworden.

DDD10CB8-8D3F-49EE-BDF5-2632BDB631D6.jpeg


Deze heb ik met wat olijfoliespray aan beide kanten wat vettig gemaakt en toen mocht hij op de bbq.

695B8DAD-FF4A-428D-9946-B5B9494FBDEF.jpeg


59357928-2045-4AB7-83C8-809BA12B2FA7.jpeg


B4E4E444-CFD6-4C4C-9E98-8FC8699ED54B.jpeg


Na een minuutje of 10/15 heen en weer draaien had hij een kern van 75/80 graden en mocht hij eraf, ondertussen ook een ciabatta erbij gelegd.

26DEF998-53F1-4D92-850A-AB5E45BC12C8.jpeg


0F3ABF42-7F69-41BB-B8EC-B98E60160284.jpeg


Toen ook deze klaar was mocht alles in elkaar gezet gaan worden.

EDEE5020-11CD-4B4D-B9B4-D9B817560A48.jpeg


De ciabatta door de midden gedaan en royaal ingesmeerd met mayonaise.

AFD12E92-2703-4FDE-8EAD-3F01E2335BB8.jpeg


Heerlijk!!!

Wat een machtig apparaat is dit geworden!

5D71E8E3-2F45-49EA-9F19-52234ADA363D.jpeg

E289FFD3-F147-47CA-A045-A7014DFBB7E4.jpeg


Dit is gewoon zoals we hier wel eens zeggen;

Vet en veul!

Niks hoogstaands maar heerlijk op een broodje, bedankt @Iss voor het gekozen onderwerp en allemaal bedankt voor het lezen.
 
Deze keer geen mega culinair gerecht maar iets waar je me s’nachts wakker voor mag maken.
Een broodje Cordon bleu.

Op de een of andere manier vind ik dat heerlijk, een ciabatta of iets dergelijks, een flinke klodder mayonaise erop en dan een (gehakt) cordon bleu erop.

Laten we hem eens zelf proberen te maken op de bbq in de xl versie.

Eerst de ingrediënten bij elkaar gezocht,
Ik heb gekozen voor 1 kg half om half gehakt.

Bekijk bijlage 43035

Het gehakt gemengd met wat paneermeel, eieren en een zelfgemaakte rub.

Bekijk bijlage 43036

Hierna op een stuk bakpapier 2 lange plakken gemaakt van ongeveer 1 1/2 cm dik.

Bekijk bijlage 43037

Toen een flink stuk emmentaler kaas in blokken gesneden en samen met hamblokjes erover verdeeld.

Bekijk bijlage 43038


Voor de zekerheid nog wat rub erover.

Bekijk bijlage 43039

En toen met het bakpapier op elkaar laten vallen.

Bekijk bijlage 43040

Alle randen goed in elkaar geknepen en weer glad gemaakt.
Hierna moest er bloem, ei, paneermeel over……

Nou, dat zat dus overal behalve op de cordon zzzjon.
Bekijk bijlage 43041
Bekijk bijlage 43042
Bekijk bijlage 43043

Het probleem is dat het niet een heel stevig geheel is, hierdoor kun je hem bijna niet omdraaien en sta je behoorlijk te goochelen.

Uiteindelijk was ik er best tevreden mee en mocht hij een half uurtje in de vriezer om wat op te stijven.

De kamado had ik inmiddels op 200 graden half indirect gemaakt en de kids hadden ook honger gekregen.

Bekijk bijlage 43044

Poffertjes voor de kids, een drankje voor papa.

Bekijk bijlage 43045

Toen hun klaar waren met eten was de cordon zzzjon ook wat steviger geworden.

Bekijk bijlage 43046

Deze heb ik met wat olijfoliespray aan beide kanten wat vettig gemaakt en toen mocht hij op de bbq.

Bekijk bijlage 43047

Bekijk bijlage 43048

Bekijk bijlage 43049

Na een minuutje of 10/15 heen en weer draaien had hij een kern van 75/80 graden en mocht hij eraf, ondertussen ook een ciabatta erbij gelegd.

Bekijk bijlage 43050

Bekijk bijlage 43053

Toen ook deze klaar was mocht alles in elkaar gezet gaan worden.

Bekijk bijlage 43051

De ciabatta door de midden gedaan en royaal ingesmeerd met mayonaise.

Bekijk bijlage 43052

Heerlijk!!!

Wat een machtig apparaat is dit geworden!

Bekijk bijlage 43054
Bekijk bijlage 43055

Dit is gewoon zoals we hier wel eens zeggen;

Vet en veul!

Niks hoogstaands maar heerlijk op een broodje, bedankt @Iss voor het gekozen onderwerp en allemaal bedankt voor het lezen.
Ik heb genoten van je verhaal en af en toe een glimlach op mijn gezicht zodat mijn lieve vrouwtje ook mee wilde lezen. Thanks, ga zo door.
 
Ziet er goed uit
Heb weleens gedacht om dit te maken maar dan op een heel Turks brood
 
Dat is een best vullend broodje. 😋
 
Wauw ziet er super smakelijk uit! Gaat zeker een keer op het lijstje om te maken
 
Dat is een megabroodje geworden zo, ziet er erg lekker uit! ( heb je die in je eentje opgegeten .. ? 😁 )

Ik haal dit soort grappen ook wel uit maar dan rol ik het gehakt uit tot 1 stuk met een deegroller onder een vel bakpapier, de helft beleggen en dan dubbelvouwen met het papier er nog onder dat gaat heel makkelijk.
Het voordeel daarvan is dat je aan 1 kant een opening minder hebt na het vullen dus minder kans op lekkage als de kaas begint te smelten, ik had nog wel eens last van een 'uitbarsting' van gesmolten kaas.
 
Lekker broodje! Leuke afwisseling.Volgens mij had je voorlopig geen trek meer 🤣

Nee inderdaad, hij valt behoorlijk zwaar op de maag. 😂

Dat is een megabroodje geworden zo, ziet er erg lekker uit! ( heb je die in je eentje opgegeten .. ? 😁 )

Ik haal dit soort grappen ook wel uit maar dan rol ik het gehakt uit tot 1 stuk met een deegroller onder een vel bakpapier, de helft beleggen en dan dubbelvouwen met het papier er nog onder dat gaat heel makkelijk.
Het voordeel daarvan is dat je aan 1 kant een opening minder hebt na het vullen dus minder kans op lekkage als de kaas begint te smelten, ik had nog wel eens last van een 'uitbarsting' van gesmolten kaas.

Nee, met zen 2en aan begonnen en heb me helaas gewonnen moeten geven.
Geeft niks, heb ik dadelijk nog wat. 😋
 
Da's een aardige portie vlees... I like!

Zou denk ik met 1/4 daarvan al vol zitten, maar lijkt me leuk om een keertje uit te proberen, misschien een iets kleinere versie... ;)
 
Ziet er heerlijk uit. Ga ik zeker eens maken
 
Als ze je wakker maken voor zo iets val je daarna niet meer in slaap

Mooi gevuld broodje geworden
 
Mooi verslag @Zzzjon. Dat is een best broodje geworden. Gij komt nie om van dn honger zo. Top
 
Ziet er erg lekker uit!
Om honger van te krijgen 😊
 
Terug
Bovenaan Onderaan