- Berichten
- 65
Gisteren heerlijk chicken wings gemaakt van de weber. Recept gevolgd van BBQ helden (ongeveer).
Avond ervoor in een zak gedaan net 350 ml water en 20 gram zeezout. Hier een kleine twee uur in laten zitten. Vervolgens afgespoeld, drooggemaakt en in de chicken rub van Jord Alterhuizen gezet. Dan op een rekje in de koelkast tot de volgende dag.
De weber aangestoken en mijn kolen mandjes in het midden gehouden. De vleugeltjes in een cirkel op de bbq gelegd.
Na een half uurtje eens gekeken toen vond ik ze toch nog wat licht van kleur dus nog een kwartiertje laten liggen. Daarna een bakje met bbq saus op de Q gezet en hierin de vleugeltje voorzien van een lekkere laag bbq saus. Daarna nog even lekker laten karamel is eten op het hete gedeelte en zo heb je uiteindelijk heerlijke kippen vleugeltjes zonder al te veel werkt.
Heerlijk! Zeker voor herhaling vatbaar. Lekker als snackje op de bank ‘s avonds of gewoon bij het avond eten. Kan allemaal!
Avond ervoor in een zak gedaan net 350 ml water en 20 gram zeezout. Hier een kleine twee uur in laten zitten. Vervolgens afgespoeld, drooggemaakt en in de chicken rub van Jord Alterhuizen gezet. Dan op een rekje in de koelkast tot de volgende dag.
De weber aangestoken en mijn kolen mandjes in het midden gehouden. De vleugeltjes in een cirkel op de bbq gelegd.
Na een half uurtje eens gekeken toen vond ik ze toch nog wat licht van kleur dus nog een kwartiertje laten liggen. Daarna een bakje met bbq saus op de Q gezet en hierin de vleugeltje voorzien van een lekkere laag bbq saus. Daarna nog even lekker laten karamel is eten op het hete gedeelte en zo heb je uiteindelijk heerlijke kippen vleugeltjes zonder al te veel werkt.
Heerlijk! Zeker voor herhaling vatbaar. Lekker als snackje op de bank ‘s avonds of gewoon bij het avond eten. Kan allemaal!
