BasBQ
Beef en Steak

Chicken last night

 
 

Northman

Vuurmaker
Berichten
56
Gister een lekker kippetje op bierblik (radler) gemaakt. Ik wilde m zo mals mogelijk krijgen, dus indirect en niet te hard. Het werd 90 minuten op 170C
IMG-20210320-WA0005 (002).jpg


Wat standaard kruiden met olie, knoflook en gember; bosje italiaanse kruiden erin en een limoentje. De groenten een half uurtje mee gegaard en een soort ratatouille van gemaakt.
Heel smakelijk allemaal, alleen het knapperige velletje ontbrak, waarschijnlijk iets te enthousiast met de azijn-cider spray gewerkt. Toen de kerntemperatuur 80C was ben ik gestopt om m niet te over-cooken.
Volgende keer toch maar weer iets hogere temperatuur en wat meer paprikapoeder voor het gezonde kleurtje ;)
 
Ziet er goed uit.

Voor een knapperig velletje zou ik eerder kiezen voor minder vocht in plaats van een hogere temperatuur.
Maar uitproberen is onderdeel van het bbq-plezier.
 
Lekker gemaakt hoor en idd iets minder vocht lijkt mij ook de tip.
Zo te zien zat hij boven de kolen dus dat kan t probleem niet wezen....maar wel lekker toch 👍 🔥
 
Mooi bordje eten geworden
Lekker hoor
 
Kijk dat is nog eens lekker.. ik schrok even omdat ik bij snel lezen “chicken tonight” las 😂😂
 
Terug
Bovenaan Onderaan