Beef en Steak

Beste bang for buck qua kamado's (BGE/PR/KJ/BB)

SmokingDadBbq noemt zijn KJ Junior altijd zijn "searing station". Hij heeft echter ook wel bewezen dat L&S ook gewoon prima kan op de kleintjes.

De eerste sessie op mijn Junior was een reverse sear en gaat perfect. Je kan daar identiek hetzelfde mee. Denk zelfs dat wanneer ik voor ons drietjes bbq, ik gewoon de junior pak.
 
Moeilijk in te schatten natuurlijk maar als ik hier zo wat rond kijk zo er toch heel wat groene eieren op 't forum.

bbq exp. cen. vertelde mij een tijdje geleden dat ze gemiddeld 20 BGE per dag verkopen, topdagen zelfs meer als 30.
Dus dat er niet veel van vekocht worden :unsure:
Sorry, maar ik geloof niet dat 1 winkel alleen al minimaal 7000 BGE per jaar verkoopt.

Dan zou je ze wel vaker tegenkomen. Ik ken sowieso al weinig mensen met een kamado, laat staan dan nog een BGE.
 
  • Leuk
Waarderingen: Rdj
SmokingDadBbq noemt zijn KJ Junior altijd zijn "searing station". Hij heeft echter ook wel bewezen dat L&S ook gewoon prima kan op de kleintjes.
Door hem ben ik er mede aan gaan denken om er eentje te halen! Door een video suggestie over de Junior vs MiniMaxi ben ik er na gaan kijken. Was trouwens interessante video, hij vond de ruimte onder de BGE MiniMaxi te weinig en had zelfs een kapote tegel door de warmte.
 
Door hem ben ik er mede aan gaan denken om er eentje te halen! Door een video suggestie over de Junior vs MiniMaxi ben ik er na gaan kijken. Was trouwens interessante video, hij vond de ruimte onder de BGE MiniMaxi te weinig en had zelfs een kapote tegel door de warmte.
Als je een kleine koopt, koop dan een hoog model. Die kleine lage modellen zijn imo minder handig dan een hoog model (meer mogelijkheid om in 2 hoogtes te werken met dc, meer kolen in firebox voor langere bereidingen etc. Ik heb een outr cadeau gekregen van een leverancier en ik moet zeggen dat ik hem minder handig vind dan de guru die ik ook staan heb. Beiden zijn nochtans gelijk in diameter maar de guru is 10cm hoger.
 
als het enkel H&F is, ben je dan niet beter af met een WGA?
Inderdaad of een WGA.. Ik twijfel tussen KJ Junior en WGA voor naast mn KJ-BJ3. KJJ is flexibeler wat bbq technieken denk ik, maar de WGA kan je weer makkelijker meenemen.

Ben benieuwd of/wanneer Kamado Joe met een update van de Junior komt.

Of spaar ze allemaal 😉 met uiteindelijk een tuin vol zoals Noskos of Bayback BBQ.
 
Inderdaad of een WGA.. Ik twijfel tussen KJ Junior en WGA voor naast mn KJ-BJ3. KJJ is flexibeler wat bbq technieken denk ik, maar de WGA kan je weer makkelijker meenemen.

Ben benieuwd of/wanneer Kamado Joe met een update van de Junior komt.

Of spaar ze allemaal 😉 met uiteindelijk een tuin vol zoals Noskos of Bayback BBQ.
Welke update verwacht je van de Junior?
Een asla was idd wel handiger geweest :D
 
De pest met al dit soort vergelijkingen is dat de meesten van jullie er maar één in de tuin hebben staan. Het duurt even voordat je een kamado op waarde kan schatten en voordat je door hebt wat de voors en tegens zijn. En als je net 1200 euro van je zuurverdiende centen hebt neergelegd voor een Bastard en ik zeg dan dat het een goede middenklasser is dan is er een aantal mensen dat daar boos over is.

Van de A-merken die ik in de tuin heb gehad gaat de voorkeur nog steeds uit naar BGE. Ik moet nog steeds erg wennen aan de KJ en er zijn een paar pijnpuntjes waar ik even naar moet kijken. Ik denk dat als ik een Classic 2 had gekocht dat ik een stuk minder last van de overgang zou hebben. Vooral omdat de Classic 3 zo diep is geeft een hoop meer mogelijkheden, maar je moet dus ook gaan nadenken hoe je iets gaat maken en op welke hoogte.
Als hij er een tijd staat dan is dat wel weg, want dan heb je dat wel uitgedokterd. En dan blijven alleen de persoonlijke gebruikers voorkeuren over.
 
De pest met al dit soort vergelijkingen is dat de meesten van jullie er maar één in de tuin hebben staan. Het duurt even voordat je een kamado op waarde kan schatten en voordat je door hebt wat de voors en tegens zijn. En als je net 1200 euro van je zuurverdiende centen hebt neergelegd voor een Bastard en ik zeg dan dat het een goede middenklasser is dan is er een aantal mensen dat daar boos over is.

Zo veel mensen zo veel meningen.
Het is maar net wat je verwachtingen en eisen zijn.
 
Na een jaar geklooid te hebben op een weber heb ik met snake methode toch alles kunnen bereiden (laatste test gaat brisket flat worden deze week). Wordt het nou toch tijd om een kamado te halen. Vooral voor de makkelijke temperatuur regulatie, hou meer van het simpele bbqen dus verder niet veel nodig.

Na de big 4 te vergelijken zitten er een aantal verschillen in;
Maar Mitchello90.
Heeft onze reacties ook geholpen met maken van een keuze 🤣😂
 
Terug
Bovenaan Onderaan