Beef en Steak

Beste bang for buck qua kamado's (BGE/PR/KJ/BB)

Als we dan toch de fanboy toer opgaan. Primo, gewoon door de vorm. Werkt in mijn ogen altijd makkelijker dan een ronde kamado. Als er hier ooit iets gebeurd met de primo dan staat er de week erna toch een nieuwe primo in de plaats. Hoewel ik betwijfels dat er iets mee zou gebeuren.
Amen.
Ook al zijn ze niet zo innovatief meer, want de perfecte vorm (ovaal) had George (de man in het filmpje en founder van Primo) al bedacht rond 1999
Als iets goed is hoef je er ook niets aan te veranderen.
Al hebben ze wel een nieuw Scharnier waardoor het liften van het deksel makkelijker gaat.
Ik heb het geluk gehad dat ik eerst met de Primo mocht werken voordat ik hem kocht, waardoor ik direct verliefd werd op dit apparaat en het prijskaartje opeens ondergeschikt werd.
Kosten wat het kost maar er zou een Primo Oval XL komen, nu bijna 10 jaar later is de liefde voor de Primo alleen maar gegroeid, wat een geweldig apparaat.
 
Als iets goed is hoef je er ook niets aan te veranderen.
Al hebben ze wel een nieuw Scharnier waardoor het liften van het deksel makkelijker gaat.

Ik vind de primo ook heerlijk werken.
Of ie er nog een keer zou komen als deze uit elkaar zou vallen weet ik niet, ik zou dan touch weer even een rondje langs de concurrentie doen denk ik.

Wel aan het kijken geweest om het scharnier te upgraden, maar €250,- voor een kilo staal, een torsieveer en een handvat is gewoon idioot.
 
Oh ok, zal dan vast wel beter zijn. Maar dat mag dan ook wel als iets 3 keer zo duur is. Ik heb idd wel gemerkt aan de KJ dat hij echt stabiel is qua temperatuur, maar de temp terugregelen viel idd niet mee. Maar dat zie ik (nog) niet echt als een nadeel.
Daarom dat meerdere kamado’s beter is. Kunt ge op verschillende temperaturen werken :D
Daarom dat ik nog een KJ Junior erbij gekocht heb.
 
Daarom dat meerdere kamado’s beter is. Kunt ge op verschillende temperaturen werken :D
Daarom dat ik nog een KJ Junior erbij gekocht heb.
KJ junior ben ik ook nog aan het overwegen. Ik vraag me dan toch af of low and slow lekker werkt op zo'n klein ding en hot and fast? Eigenlijk, wat mis ik t.o.v. Big Joe 3?(behalve ruimte natuurlijk)
 
Beste Mitchell,
Deze vraag is al in allerlei variaties langs geweest hier en resulteert steeds in dezelfde oogst.
Je hebt voor jezelf goed op een rijtje wat voor en nadelen zijn. Heb je al eens een dealer bezocht waar je die apparaten in het echt hebt zien staan en waar je ze zelf aan kan raken? Kijk dan ook naar de kwaliteit van de accessoires, materiaal gebruik en volg je hart.
Ik heb een groene en ben nog ècht elke dag blij als ik het ei aan mag steken. Een ander heeft dat bij een rode of een zwarte en onlangs deelde Gijs Vogels zijn ervaringen met een veel goedkopere Auplex - als je het nou hebt over bangs en bucks enzo - en die lacht zijn ballen uit zijn broek met zijn aankoop. Allemaal goed toch?
Heel veel succes met je overwegingen en daarna vooral veel kookplezier!
 
Stijn, het aantal problemen dat gemeld worden, heeft ook te maken met het aantal dat er is. Hier zijn meer andere merken dan BGE’s op dit forum.

Nu twijfel ik er nie
KJ junior ben ik ook nog aan het overwegen. Ik vraag me dan toch af of low and slow lekker werkt op zo'n klein ding en hot and fast? Eigenlijk, wat mis ik t.o.v. Big Joe 3?(behalve ruimte natuurlijk)
Ik heb hem afgelopen zaterdag ontmaagd met een reverse sear van een entrecote. Werkte perfect. Op de Classic 1 heb ik soms dat de hotspot aan een zijde zit en dat dan de hitte bij het searen niet overal hetzelfde is. Bij de Junior was alles mooi aan het smeulen zodat hij gelijkmatiger gesearend was en dus wat mooiere strepen gaf :ROFLMAO:

Als ik nu in de toekomst wat volk heb en een complete menu heb, kan ik veel meer kanten uit. Bv roken op de classic en searen op de junior.
 
Zeg me nu niet dat er verleden jaar maar 2 BGE's verkocht zijn hé....
Dat zegt hij ook niet , maar logisch is het wel dat er meer van een betaalbare merk verkocht word dan een bge waardoor er natuurlijk er ook meer kans is op problemen.
 
Dat zegt hij ook niet , maar logisch is het wel dat er meer van een betaalbare merk verkocht word dan een bge waardoor er natuurlijk er ook meer kans is op problemen.
Imo zijn de meest verkochte merken diegene met de meeste marge voor de verkoper. Ik denk dat velen de "marketing" serieus onderschatten. Al zeker als er argumenten als innovatief gebruikt worden. Of "betaalbaar". Zeg tegen een niet-liefhebber dat je een barbecue van 1000 euro of een van 2500 euro gekocht hebt, in beide gevallen zal die je aankijken alsof de witte jassen je mogen komen oppikken.
 
Ik vind de primo ook heerlijk werken.
Of ie er nog een keer zou komen als deze uit elkaar zou vallen weet ik niet, ik zou dan touch weer even een rondje langs de concurrentie doen denk ik.

Wel aan het kijken geweest om het scharnier te upgraden, maar €250,- voor een kilo staal, een torsieveer en een handvat is gewoon idioot.
Die ga ik dus wel upgraden, (kan ook geen kwaad na 10 jaar zeer intensief gebruik) het oude scharnier werkt wel maar ik vind de bevestiging wat iel met die redelijk kleine schroeven en moeren. dat hebben heel veel merken, ook het oude scharnier van BGE zit vast met diezelfde klein ogende schroeven en moeren. Het nieuwe scharnier met banden van Primo is veel robuuster.
Ook is de bevestiging van de banden om het deksel en de base verbeterd. kan ik er weer zeker 10 jaar tegenaan, omgerekend 25 euro per jaar.
 
Dat mis ik ook vaak in al die overwegingen Ewald, tuurlijk gaat het om best behoorlijke bedragen, maar als je liefhebber bent en een paar keer per week erop kookt, wat zijn de kosten daarvan nou per keer? Volg je hart en doe wat goed voelt!
 
Volledig eens. Er zit toch een groot deel persoonlijke voorkeur bij.
En als je de kostprijs uiteindelijk deelt door het aantal jaar dat je er echt plezier van hebt dan weet je het pas echt.

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Dus dat er niet veel van vekocht worden :unsure:
Dat heb ik ook niet geschreven 😏staat worden meer betaalbare verkocht dan bge .
Bedoel dus
In verhouding en meerdere merken
 
Laatst bewerkt:
Zeg me nu niet dat er verleden jaar maar 2 BGE's verkocht zijn hé....
Dat zeg ik zeker niet en ik weet ook zeker dat BGE het beste op de markt is. Maar het ging ook over ‘dit’ forum en weet niet of er hier vorig jaar meer dan 2 BGE’s zijn bijgekomen. Ben er zeker van dat er meer KJ’s dan BGE’s op dit forum zijn.

Maar zo zei ooit een Alfa-freak tegen mij dat DSG bakken van VAG slecht zijn en de TCT’s uit de fiatgroep super, omdat er in NL zelfs 4 DSG dokters waren en geen TCT dokters. Maar voor elke verkochte TCT rijden er een paar 1000 DSG’s rond en is het logisch dat daar meer problemen van terug te vinden zijn.

De hoeveelheid dat er van circuleert heeft ook iets te zeggen over het aantal problemen dat je terug vindt op het net. Neem de problemen van die topvent van KJ weg en je krijgt al een ander beeld. Want 90% van de problemen die je tegen komt, gaat over die topvent, iets dat ik gewoon niet snap dat ze daarmee blijven klooien.

Problemen kunnen altijd voorvallen, en dan is het aan het bedrijf om het op te lossen. De manier waarop zegt ook veel van het merk. Ik zelf heb op dat vlak goede ervaring met KJ, maar ik heb dan ook niet die slechte topvent :D

Dus zoals gezegd, als het kan, neem een BGE.
Dan ben je altijd zeker dat het goed is en als er een probleem is, dat het goed wordt opgelost.
 
Ik bezit sinds afgelopen zomer een Bastard 2021 model (niks over te klagen tot nu toe) en ben weken bezig geweest met de interne strijd tussen BGE of Bastard. Modellen ook in het echt bekeken en ik miste met het zien en voelen de meerwaarde van de BGE als startende grill fanaat. Het prijsverschil pushde mij dan toch naar de Bastard i.c.m. de gedachte dat ik in de toekomst een BGE kan halen na wat meer ervaring.

Ik heb mijn Bastard gekocht bij een van de grootste Intratuinen van Nederland wie ook Gold dealer zijn conform BGE. Wat mij opviel is dat bepaalde merken hard worden gepushed. Bij mij (en earsdropping bij andere) werd The Bastard meteen verkocht. Ook was de Bastard en KJ op voorraad en had de BGE een levertijd van meerdere weken. De moeite die werd gestopt in The Bastard (en gedeeltelijk KJ) was veel meer dan tov BGE. Dat speelt natuurlijk ook in rol in de verkoop en daarmee de cijfers. Deze "strategie" zal wel anders liggen in BBQ speciaalzaken.

Gezien dit topic afgesloten lijkt te zijn voor de orignele poster, hoop ik zelf een vraag te kunnen stellen:

Ik zit er nu aan te denken om een BGE MiniMax/Joe Junior te halen, omdat ik opzoek ben naar een 2e model om tussendoor hot & fast kleine hapjes te maken. Zijn deze modellen geschikt hiervoor? Daarbij zit ik aan één van deze twee modellen te denken om ook ervaring te krijgen met andere merken.
 
Laatst bewerkt:
Ik denk niet dat het enkel H&F gaat worden, enkel op het begin. Ik heb het idee dat die kleine modellen ideaal zijn om H&F snel wat te maken als tussendoortje of als ik wat ga experimenteren voor mezelf/voor 1 persoon grill.

Maar goed, ik grill pas een half jaartje, dus ik hoor graag als ik het verkeerde beeld bij die kleine modellen heb haha.
 
Heb zelf voor de bastard L ook een compact model gehad (ander merk ) daar kon ik echt wel alles op maken en voor ff snel ook perfect.
Heb afgelopen week voor het eerst de scheidings wandje in de kolenmand gebruikt voor een paar kleine dingen (satetjes) zonder de kamado helemaal op te warmen. Met rooster (kleinere maat )op platesetter niveau .
Ging snel en perfect met een beetje kolen
 
SmokingDadBbq noemt zijn KJ Junior altijd zijn "searing station". Hij heeft echter ook wel bewezen dat L&S ook gewoon prima kan op de kleintjes.
 
Terug
Bovenaan Onderaan