- Berichten
- 7.251
Allerliefste BBQ-Vrienden!
Of we iets lekkers wilden maken in Festival sfeer... nou dat lukt me wel!
Nu heb ik de laatste jaren niet zo veel meer met festivals, rijen voor muntjes, rijen voor 'bier', rijen voor de plee... ik ben er denk ik iets te oud voor geworden. Ik luister de CD wel en schenk daar dan een echt bier bij, of twee. Maar Lowlands zou ik nog wel eens willen doen... ach, we zullen wel zien, eerst deze Shitshow maar eens doorkomen met z'n allen. Toch heb ik ook wel mooie herinneringen aan festivals. In 1990 was ik op Parkpop met mijn liefje. Ik was al 4 jaar verliefd op haar en zij zag me toch vooral als lieve vriend waar ze haar hart bij kon luchten. Altijd en overal stond ik voor haar klaar. Maar in 1990 gingen we samen naar Den Haag voor Parkpop en was daar eindelijk die lang verwachte heerlijke zoen!
Ach, ik dwaal af, het was toen onder meer The Scene, Fatal Flowers, Faith no More en Gary Moore als afsluiter... was geweldig! Nu komen de meeste Festival Vibes hier bij de BBQ uit mijn oude vertrouwde JBL Flip 4. Ook heerlijk hoor. En ik geef alvast een hintje weg van het moois dat komen zal:
Dit Festival kent een lang voorprogramma... twee weken terug maakte ik een heerlijke pulled pork van 2 procureurs. Het merendeel daarvan ging op en is uitgedeeld aan buren. Dat was heerlijk en gezellig. Toch was er nog wat over en dat had ik gevacumeerd in de vriezer liggen. Voor andere mooie tijden!
Lekker een mooi vuurpitje bouwen in het eitje:
Dus die restjes van de vorige keer kon ik nu lekker even doorwarmen en knapperig bakken:
En er waren (heel) veel meer bijgerechtjes te maken voor dit Foodporn Factory Fest!
Mijn eigen Hot Sauce verwerkt tot een soort sriracha-mayo met een fris hintje citroen. Heerlijk en toch een fruitig pitje!
Pickled Red Onions, naar het recept van Marcel van MAC's BBQ Pit, die kennen jullie allemaal allang natuurlijk!
Verder maakte ik nog een beetje koolsla naar het Hatzeflats receptje van Domi, jullie ook allang bekend!
Toen ging ik Burgers bouwen, gewoon lekker naturel met heerlijk gehakt van rund en mijn favo-zout-en-peper mixje:
Daar kun je dan gewoon schaamteloos 2 hele dikke burgers van 250 g van drukken in een vormpje. Super zalig!
Lekker een broodje toasten met wat boter erop, lekker strepen trekken!
Zalig man, mooi paar plakjes cheddar erop gelegd, niet van die kauwgom schatjes, gewoon echte Cheddar baby!
Dat laten smelten en onderwijl de kaassaus maken op basis van een roux en wat van die heerlijke Engelse kaas:
Toen alles op een schier-onmogelijke manier bij elkaar brengen... haast schaamteloos. Dat komt, ik vind het op een Foodtruck Festival vaak lastig kiezen en dus laat ik gewoon lekker van alles komen en gaan we het allemaal saampjes proeven. Wat een feestelijke gezelligheid, wat mis ik dat joh!
Dus waarom kiezen tussen pulled pork of een burger, loaded nacho's of coleslaw als je het ook allemaal kunt hebben. Bij elkaar!
Dus de burger, van onderen af: getoast broodje, botersla, plakjes augurk en tomaat, die dikke runder-rakker met gesmolten cheddar kaas afgetopt met pulled pork, gepickelde rode ui en een dekseltje van brioche ingesmeerd met mijn eigen hotsauce-mayo met frisse citroen:
Op een festival mag je nooit met glas rondlopen natuurlijk, maar op je eigen feestje mag dat wel!
En deze met hop overladen zalige New England Imperial India Pale Ale (NEIIPA) van Uiltje verdient ook echt een glas. Wat een heerlijk bier zeg! Dikke aanrader als je van fruitige hoppige bieren houdt. Absoluut heerlijk!
En zo is het cirkeltje weer rond... The Ace of Spades komt terug in deze mooie creatie van Uiltje: Motörhops!
Proost lieve BBQ-Vrienden! Geniet van het leven!
Of we iets lekkers wilden maken in Festival sfeer... nou dat lukt me wel!
Nu heb ik de laatste jaren niet zo veel meer met festivals, rijen voor muntjes, rijen voor 'bier', rijen voor de plee... ik ben er denk ik iets te oud voor geworden. Ik luister de CD wel en schenk daar dan een echt bier bij, of twee. Maar Lowlands zou ik nog wel eens willen doen... ach, we zullen wel zien, eerst deze Shitshow maar eens doorkomen met z'n allen. Toch heb ik ook wel mooie herinneringen aan festivals. In 1990 was ik op Parkpop met mijn liefje. Ik was al 4 jaar verliefd op haar en zij zag me toch vooral als lieve vriend waar ze haar hart bij kon luchten. Altijd en overal stond ik voor haar klaar. Maar in 1990 gingen we samen naar Den Haag voor Parkpop en was daar eindelijk die lang verwachte heerlijke zoen!
Ach, ik dwaal af, het was toen onder meer The Scene, Fatal Flowers, Faith no More en Gary Moore als afsluiter... was geweldig! Nu komen de meeste Festival Vibes hier bij de BBQ uit mijn oude vertrouwde JBL Flip 4. Ook heerlijk hoor. En ik geef alvast een hintje weg van het moois dat komen zal:
Dit Festival kent een lang voorprogramma... twee weken terug maakte ik een heerlijke pulled pork van 2 procureurs. Het merendeel daarvan ging op en is uitgedeeld aan buren. Dat was heerlijk en gezellig. Toch was er nog wat over en dat had ik gevacumeerd in de vriezer liggen. Voor andere mooie tijden!
Lekker een mooi vuurpitje bouwen in het eitje:
Dus die restjes van de vorige keer kon ik nu lekker even doorwarmen en knapperig bakken:
En er waren (heel) veel meer bijgerechtjes te maken voor dit Foodporn Factory Fest!
Mijn eigen Hot Sauce verwerkt tot een soort sriracha-mayo met een fris hintje citroen. Heerlijk en toch een fruitig pitje!
Pickled Red Onions, naar het recept van Marcel van MAC's BBQ Pit, die kennen jullie allemaal allang natuurlijk!
Verder maakte ik nog een beetje koolsla naar het Hatzeflats receptje van Domi, jullie ook allang bekend!
Toen ging ik Burgers bouwen, gewoon lekker naturel met heerlijk gehakt van rund en mijn favo-zout-en-peper mixje:
Daar kun je dan gewoon schaamteloos 2 hele dikke burgers van 250 g van drukken in een vormpje. Super zalig!
Lekker een broodje toasten met wat boter erop, lekker strepen trekken!
Zalig man, mooi paar plakjes cheddar erop gelegd, niet van die kauwgom schatjes, gewoon echte Cheddar baby!
Dat laten smelten en onderwijl de kaassaus maken op basis van een roux en wat van die heerlijke Engelse kaas:
Toen alles op een schier-onmogelijke manier bij elkaar brengen... haast schaamteloos. Dat komt, ik vind het op een Foodtruck Festival vaak lastig kiezen en dus laat ik gewoon lekker van alles komen en gaan we het allemaal saampjes proeven. Wat een feestelijke gezelligheid, wat mis ik dat joh!
Dus waarom kiezen tussen pulled pork of een burger, loaded nacho's of coleslaw als je het ook allemaal kunt hebben. Bij elkaar!
Dus de burger, van onderen af: getoast broodje, botersla, plakjes augurk en tomaat, die dikke runder-rakker met gesmolten cheddar kaas afgetopt met pulled pork, gepickelde rode ui en een dekseltje van brioche ingesmeerd met mijn eigen hotsauce-mayo met frisse citroen:
Op een festival mag je nooit met glas rondlopen natuurlijk, maar op je eigen feestje mag dat wel!
En deze met hop overladen zalige New England Imperial India Pale Ale (NEIIPA) van Uiltje verdient ook echt een glas. Wat een heerlijk bier zeg! Dikke aanrader als je van fruitige hoppige bieren houdt. Absoluut heerlijk!
En zo is het cirkeltje weer rond... The Ace of Spades komt terug in deze mooie creatie van Uiltje: Motörhops!
Proost lieve BBQ-Vrienden! Geniet van het leven!