- Berichten
- 547
Ik vroeg vrouwlief gisteren of ze ffkes een ribeye uit de vriezer wilde halen. Kwam er vanmiddag achter dat dit een bavette was
Met excuses van de bazin, maar aan de slag gegaan met een ander zondagmiddagreceptke!
Mijn eerste babetterollades waren allemaal braaf volgens recepten. Tijd om zelf eens zoβn knaap in elkaar te vouwen!
Goede vriend als ik ben, heb ik voor een stel vrienden uit de straat de katten en kippen verzorgd (nee, daar kwam de haan voor Coq au Vin niet vandaan
), terwijl ze op vakantie waren, naar Frankrijk. Bij terugkomst en sleuteloverhandiging (man, dat klinkt officieel
), kreeg ik een paar mooie droge worsten, a la buitenland. Je weet wel, van die worsten volgestampt met knoflook en kruiden 
Kastjes doorstruinend op zoek naar vulling voor de rollade, kwam ik die dus tegen. Nog een puntpaprika-tje bewerkt, tezamen met een uitje. Zo kwam deze fanatiekeling al een heel eind!
Zag ik ook nog een Frans kaasje liggen; huppeldepup de Normandi. Is niet de exacte naam hoor
Hoor de kritiek al binnenkomen; Hey, dat kaasje bestaat helemaal niet?! 
Onder het motto van, je kunt nooit genoeg kaas ergens op leggen, nog maar wat geraspte kaas er overheen gestrooid. Tevreden als ik was, mooi de Q gaan aanzetten. Je vergeet wel eens wat
Ik moest dus nog even wachten op de Bastard. Ik wilde een tomatensoepje voor erbij. Waarom niet gewoon mee roosteren op de Q, was mijn gedachte. Niet de gehele soep natuurlijk, maar de ingrediΓ«nten als tomaten, ui, paprika en de kruiden moest toch lukken?
Dit in een braadslede gedaan. Toen was het alweer tijd om het matzwarte kanon te beladen! Mijn opstelling was als volgt; deflector plates erin, daarop een lekbak, daarop mijn tray met de tomaten, andere groente en de kruiden bedruppelt met olijfolie. Zo hoopte ik zwarte tomaatjes ed te voorkomen (spoiler; gelukt
). Boven de tray de bavette rollade aan het spit. All set!
De Q mooi rond de 190 graden en gaan! Blijft toch een heerlijk plaatje, niet?
Terwijl ik lekker met een Ginger Ale-tje lag te genieten in een alleraardigst zonnetje, kwam dochterlief vragen wat we aten. Ik hoorde mezelf zeggen, ββ¦en dan soep in een broodje, gek he?!β Ach nee! Ik moest natuurlijk nog wel de broodjes ff krokant hebben wilde ik er het soepje in serveren. Daar ik geen rooster in de Q had liggen, maar eens full MacGyver gegaan. Resultaat mocht er zijn
Een alu bakje op de rand van de tray moest het maar fixen
Mooi! Die kleine kwam alweer aanrennen met de vraag of het draaivleesie al klaar was, want de buik is leeg paaaaap!
Op dat moment blèrde mijn Meater de duiven van het dak (vergeet steeds het alarmpje een andere tune te geven met hartverzakkingen tot gevolg
). Tijd om het spul eraf te halen!
De tomaten en toebehoren heb ik met een glas water in een pannetje nog 5 minuutjes laten inkoken. Toen gepureerd, och die geuren!
Rollade-tje nog even laten rusten, je raakt eraan gewend
Ondertussen de broodjes nog ffkes uitgehold. En alles al bijna weggekauwd door die kleine
Het ding aansnijden was een feestje! Die smeuΓ―ge uitlopende kaas, de geur van knoflook, tijm rozemarijn, och veeg mij maar op!
Soepje in de broodjes, kek plankje dr bij en met recht SMULLEN! Wat is tomatensoep van de Q toch zalig! Gooi daar die fantastische bavette rollade bij, gepaard met het heerlijk krokante Italiaanse bolleke, och jongens en meisjes; deze jongeman was weer een en al geluk!
Tot de volgende run, sounds fun! (Cheezy afsluiter wel
)

Mijn eerste babetterollades waren allemaal braaf volgens recepten. Tijd om zelf eens zoβn knaap in elkaar te vouwen!
Goede vriend als ik ben, heb ik voor een stel vrienden uit de straat de katten en kippen verzorgd (nee, daar kwam de haan voor Coq au Vin niet vandaan



Kastjes doorstruinend op zoek naar vulling voor de rollade, kwam ik die dus tegen. Nog een puntpaprika-tje bewerkt, tezamen met een uitje. Zo kwam deze fanatiekeling al een heel eind!
Zag ik ook nog een Frans kaasje liggen; huppeldepup de Normandi. Is niet de exacte naam hoor


Onder het motto van, je kunt nooit genoeg kaas ergens op leggen, nog maar wat geraspte kaas er overheen gestrooid. Tevreden als ik was, mooi de Q gaan aanzetten. Je vergeet wel eens wat

Ik moest dus nog even wachten op de Bastard. Ik wilde een tomatensoepje voor erbij. Waarom niet gewoon mee roosteren op de Q, was mijn gedachte. Niet de gehele soep natuurlijk, maar de ingrediΓ«nten als tomaten, ui, paprika en de kruiden moest toch lukken?

Dit in een braadslede gedaan. Toen was het alweer tijd om het matzwarte kanon te beladen! Mijn opstelling was als volgt; deflector plates erin, daarop een lekbak, daarop mijn tray met de tomaten, andere groente en de kruiden bedruppelt met olijfolie. Zo hoopte ik zwarte tomaatjes ed te voorkomen (spoiler; gelukt

De Q mooi rond de 190 graden en gaan! Blijft toch een heerlijk plaatje, niet?

Terwijl ik lekker met een Ginger Ale-tje lag te genieten in een alleraardigst zonnetje, kwam dochterlief vragen wat we aten. Ik hoorde mezelf zeggen, ββ¦en dan soep in een broodje, gek he?!β Ach nee! Ik moest natuurlijk nog wel de broodjes ff krokant hebben wilde ik er het soepje in serveren. Daar ik geen rooster in de Q had liggen, maar eens full MacGyver gegaan. Resultaat mocht er zijn


Mooi! Die kleine kwam alweer aanrennen met de vraag of het draaivleesie al klaar was, want de buik is leeg paaaaap!


De tomaten en toebehoren heb ik met een glas water in een pannetje nog 5 minuutjes laten inkoken. Toen gepureerd, och die geuren!
Rollade-tje nog even laten rusten, je raakt eraan gewend


Het ding aansnijden was een feestje! Die smeuΓ―ge uitlopende kaas, de geur van knoflook, tijm rozemarijn, och veeg mij maar op!
Soepje in de broodjes, kek plankje dr bij en met recht SMULLEN! Wat is tomatensoep van de Q toch zalig! Gooi daar die fantastische bavette rollade bij, gepaard met het heerlijk krokante Italiaanse bolleke, och jongens en meisjes; deze jongeman was weer een en al geluk!

Tot de volgende run, sounds fun! (Cheezy afsluiter wel
