NSM
Vuurmaker
- Berichten
- 74
Voor mij de eerste keer bbq'en op de Bastard en ook eerste keer op houtskool. Op het menu stonden javaanse ketjap spareribs 3-2-1 naar recept van Mele Best. Gekozen voor de Iberico ribs van de Sligro. Wat een lappen! Sommige lappen hadden een soort van 2e rij botjes en ze waren ook best dik. Lekker wat vet eraan wat m.i. altijd zorgt voor lekker wat smaak.
Vanmorgen half 10 begonnen met voorbereiden en alle spulletjes lekker klaar zetten. Ontvliezen spareribs en in de appelazijn en de Rub.
Toch maar even binnen de rub erop gedaan, kruiden waaiden vandaag er zo vanaf
.
Bastard aangestoken met appelhout erop. De ribs er voor de 1e run van 3 uur erop. Tijdens 1e run saus gemaakt en in deze het recept ietwat aangepast. Had gelezen dat men de saus we als pittig ervaart en ik heb andere sambal gebruikt en de hoeveelheid gehalveerd. Voor mij was de smaak perfect, pittigheid aanwezig maar ook beetje gemaskeerd door de zoetigheid. Na 3 uurtjes zagen ze er al lekker uit en al mooi kleurtje erop.
Inpakken en hup er weer op.
Lastig om de temperatuur constant te houden na het inpakken van de ribs. Temperatuur schoot door naar 148 graden. Ik had de onderste schuif even dicht moeten zetten. Dit heb ik de 2e keer gedaan en toen liep de temperatuur ook nog op maar wel minder. Ik heb de cookperfect meter er gewoon los opgelegd, zo had ik i.i.g. een idee van de temperatuur op het rooster. De thermometer van de Bastard geeft toch wat hoger aan. Had deze gister nog even geijkt.
Even tijd voor pauze
Na de 2e run ingesmeerd en voor het laatste uurtje erop. Na er wat in geprikt te hebben besloten om hier en half uur van te maken.
Eindresultaat erg tevreden over. Na de het laatste half uurtje nogmaals even met de warme saus ingesmeerd. Smaakte super. Saus echt heerlijk. Zat nog lekker bite aan de ribs en toch zacht. Beetje patatjes en coleslaw erbij.
Kids en parlement ook blij.
Vanmorgen half 10 begonnen met voorbereiden en alle spulletjes lekker klaar zetten. Ontvliezen spareribs en in de appelazijn en de Rub.
Toch maar even binnen de rub erop gedaan, kruiden waaiden vandaag er zo vanaf

Bastard aangestoken met appelhout erop. De ribs er voor de 1e run van 3 uur erop. Tijdens 1e run saus gemaakt en in deze het recept ietwat aangepast. Had gelezen dat men de saus we als pittig ervaart en ik heb andere sambal gebruikt en de hoeveelheid gehalveerd. Voor mij was de smaak perfect, pittigheid aanwezig maar ook beetje gemaskeerd door de zoetigheid. Na 3 uurtjes zagen ze er al lekker uit en al mooi kleurtje erop.
Inpakken en hup er weer op.
Lastig om de temperatuur constant te houden na het inpakken van de ribs. Temperatuur schoot door naar 148 graden. Ik had de onderste schuif even dicht moeten zetten. Dit heb ik de 2e keer gedaan en toen liep de temperatuur ook nog op maar wel minder. Ik heb de cookperfect meter er gewoon los opgelegd, zo had ik i.i.g. een idee van de temperatuur op het rooster. De thermometer van de Bastard geeft toch wat hoger aan. Had deze gister nog even geijkt.
Even tijd voor pauze

Na de 2e run ingesmeerd en voor het laatste uurtje erop. Na er wat in geprikt te hebben besloten om hier en half uur van te maken.
Eindresultaat erg tevreden over. Na de het laatste half uurtje nogmaals even met de warme saus ingesmeerd. Smaakte super. Saus echt heerlijk. Zat nog lekker bite aan de ribs en toch zacht. Beetje patatjes en coleslaw erbij.
Kids en parlement ook blij.
Laatst bewerkt: