BasBQ
Beef en Steak

Bacon experimentje

 
 
 

Bucari007

Stoker
Berichten
286
Na 4wk terug voor de eerste keer Bacon te hebben gemaakt was ik verkocht. Manmanman..wat is dat geweldig.
Erg veel pannenkoeken en omeletten gegeten die weken! Vooral de tip om de plakjes in te vriezen op een rol bakpapier was perfect, dit werkte echt heel makkelijk.

Goed ingelezen in het nitriet verhaal, was nog wel even uitpuzzelen, maar inmiddel duidelijk dankzij het forum hier! Heel fijn!!

Dit keer dus een "normale variant" & "de Maple/whisky variant".

Vorige week vrijdag bij de lokale slager (begin steeds gezelliger te worden daar) 3kg buikspek gehaald en 1kg Colorozo, kost bij de slager ook helemaal niets, dus kunt maar beter een voorraadje hebben.

Spekkies een beetje getrimd, maar moet zeggen bij deze slager wordt het vlees vaak al heel mooi aangeleverd.

BACON 1: COLOROZO/SUIKER
BACON 2: COLOROZO/BASTERDSUIKER/MAPLE SIRUP/WHISKY

Half vacuüm getrokken en gesealed en elke dag even een minuutje met me vlees gespeeld .

Blijft toch mooi gezicht zo in de koelkast.
Mooi om te zien hoeveel de Bacon nu al ten opzichte van elkaar verschilt.

Gisteren afgespoeld en afgedekt en 24uur drogen op een rekje (iemand trouwens nog tips voor rekjes icm bakplaten oid??? Zie online altijd van die mooie passende setjes).

Vandaag icm de Billows dan lekker roken.
Ik wilde een tourtje hardlopen en hoop bij thuiskomst al een aardig stukje te zijn opgeschoten.

Doel is BBQ 100°C tot een kern van 67°C.
En dan vergelijken!!!!
787882dee0d72cb977ab27320313070e.jpg
2f31b0cc9b3df7f0012eba245fe2d7cf.jpg
490a8800817c0e2f646b6781d4535555.jpg
8ef2350250319478b021a13d0bd07cbf.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
 
Goed bezig zeg. Zal idd lekker ruiken. Beste whisky gebruik je ervoor...

Enig idee waarom ze deze whisky Monkey Shoulder noemen?

Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
 
Mooi projectje weer. En die Monkey Shoulder is echt zalig.

De grootse braadslede bij Ikea heeft volgens mij ook een rekje. Ik denk dat je die prima kan gebruiken.
 
Lekker ziet dit eruit zeg, mmmm en monkey shoulder is ook erg lekker. Genieten hoor 🔥 👍
 
Goed bezig zeg. Zal idd lekker ruiken. Beste whisky gebruik je ervoor...

Enig idee waarom ze deze whisky Monkey Shoulder noemen?

Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
Haha...geen idee, maar jij hebt vast een quote??

Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
 
Mooi projectje weer. En die Monkey Shoulder is echt zalig.

De grootse braadslede bij Ikea heeft volgens mij ook een rekje. Ik denk dat je die prima kan gebruiken.
Ook een optie!! Bedankt, zat meer in de bakplaat/droogroosters te zoeken bij de baking spullen. Maar grote braadslede kan ook natuurlijk!

Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
 
Kilometers weer in de lekkere witte beentjes, dus meer Bacon voor Bassie vanavond!

De Billows blijft een beetje als valsspelen voelen,maar het is wel heerlijk om zorgeloos een paar uurtjes van huis te kunnen!! Eerlijk is eerlijk dan is dat ding geniaal.

En thuiskomen na een loopsessie en dan direct de heerlijk geurende tuin binnenlopen is wel een geluksmomentje hoor

Nog eventjes!
81e22790759472b945fb51f5bc2b6d26.jpg
78a997d3afce401e06d57f2017d95753.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
 
Haha...geen idee, maar jij hebt vast een quote??

Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
De gerst wordt bij de distileerij binnen gedroogd, en werd constant met een schep door het personeel over de schouders om geworpen. Doir de jaren heen kregen de mensen schouder problemen. Deze blessure werd Monkey Shoulder genoemd...

Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
 
De gerst wordt bij de distileerij binnen gedroogd, en werd constant met een schep door het personeel over de schouders om geworpen. Doir de jaren heen kregen de mensen schouder problemen. Deze blessure werd Monkey Shoulder genoemd...

Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
Laat mijn specialisme nu net Schouders zijn (werk als fysio), maar deze blessure kende ik serieus niet! Het zou dus te verantwoorden zijn om zo'n fles bij me op de praktijk te houden

Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
 
We zijn er!! Zoals verwacht met de Billows een mooie stabiele rit!

De Maple variant stiekem al even geproefd, wat een smaak!!

Nu nog even geduld, afkoelen, snijden en dan echt testen vanavond!! Zin in!!!
f388277e5b2605f9effed0e3ffb973b8.jpg
b7e24e155fe158afbec813125cf9dff2.jpg
b0b44f0b882f8812d39930968dc4a2a4.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
 
Ik zie dat jij namen kunt ingeven in de signals. Bij mijne neemt ie ze niet. Kan het 100 x doen, blijft gewoon CH1 staan.
 
Genoeg plakjes voor de pannekoeken en omeletten de komende tijd!! Het lijkt best wat, maar is echt zo weg ben ik bang.

Met pijn in mijn hart mijn zwager vandaag 2 mooie stukken meegegeven, altijd leuk om te delen (althans zegt mijn vrouw).

2 mooie borrelstukjes nog even vacuüm getrokken voor later en uiteraard een klein borrelplankje voor de test, en uiteraard vergezeld door een biertje!

Moet zeggen dat die Maple variant zo koud en geniaal is en ik denk echt oprecht dat die whisky wel wat gedaan heeft. Vind het moeilijk te beschrijven, maar veel verschillende smaak lagen!!
De "normale" is gewoon goed, ja die is eigenlijk ook gewoon goed...haha..maar zo voor de borrel ga ik voor de whisky/bacon.

Van de week eens Pig Candy uitproberen. Kijken wat me dochter daar van vindt.

Top dit...Bacon!!

80ca621d7cc6a1d4618884fed04a1ae6.jpg
4d5fe6fef589bb0815af3788408f33aa.jpg
cc67d2821d074c2b628fc7eca61b934b.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan