- Berichten
- 1.437
Bacon Day viel in een vrij druk weekend. Het was dus een beetje puzzelen om tijd te vinden om deel te nemen.
Vanavond rond 18u begonnen aan de voorbereidingen.
Gekozen om wat snacks te maken. Recent had ik een recept ondekt waar er kipdijfilet gebruikt werd om een soort van moinkball te maken, dit wilde ik wel eens proberen en op mijn ToQ-lijst stond oa ook nog de (Atomic) Buffalo Turds.
Vermits de rest van het gezin geen fan is van echt pikant daarom voor hen maar gekozen voor snoep paprika's
De snoeppaprika's overlangs gesneden en de zaden en zaadlijsten verwijderd en nadien gevuld met een mengsel van roomkaas en uitgebakken baconreepjes en nadien omwikkeld met ontbijtspek.
Van de voorbereiding van de Toinkballs heb ik jammer genoeg geen fotos genomen.
De Q werd intussen al opgestookt naar 160° en dan een chunck appelhout toegevoegd.
De Toinkballs werden voorzien van een laagje barbecuesaus (Sweet Baby Ray's Original) en deze nog iets vloeibaarder gemaakt met een flinke scheut Jack Daniels). Over de (A)BT's werd nog wat rub gestrooid en vervolgens mocht alles op de Q.
Na een 20-tal minuten nog een extra laagje barbecuesaus aangebracht op de Toinkballs.
De (A)BT's waren intussen al klaar dus die werden van de barbecue gehaald.
Een heerlijke snack en als fan van pittig vond ik persoonlijk die met jalapeno het lekkerst, mijn vrouw vroeg om dit vaker te maken als hapje maar dan met de snoep paprika's.
De probe die ik in 1 van de Toinkballs gestoken had gaf 73 °C aan, dus we konden ook gaan genieten van een 2e hapje. Dit viel bij het ganse gezin in de smaak en zal dus wel vaker in een Q-snacksessie worden opgenomen.
Vanavond rond 18u begonnen aan de voorbereidingen.
Gekozen om wat snacks te maken. Recent had ik een recept ondekt waar er kipdijfilet gebruikt werd om een soort van moinkball te maken, dit wilde ik wel eens proberen en op mijn ToQ-lijst stond oa ook nog de (Atomic) Buffalo Turds.
Vermits de rest van het gezin geen fan is van echt pikant daarom voor hen maar gekozen voor snoep paprika's
De snoeppaprika's overlangs gesneden en de zaden en zaadlijsten verwijderd en nadien gevuld met een mengsel van roomkaas en uitgebakken baconreepjes en nadien omwikkeld met ontbijtspek.
Van de voorbereiding van de Toinkballs heb ik jammer genoeg geen fotos genomen.
De Q werd intussen al opgestookt naar 160° en dan een chunck appelhout toegevoegd.
De Toinkballs werden voorzien van een laagje barbecuesaus (Sweet Baby Ray's Original) en deze nog iets vloeibaarder gemaakt met een flinke scheut Jack Daniels). Over de (A)BT's werd nog wat rub gestrooid en vervolgens mocht alles op de Q.
Na een 20-tal minuten nog een extra laagje barbecuesaus aangebracht op de Toinkballs.
De (A)BT's waren intussen al klaar dus die werden van de barbecue gehaald.
Een heerlijke snack en als fan van pittig vond ik persoonlijk die met jalapeno het lekkerst, mijn vrouw vroeg om dit vaker te maken als hapje maar dan met de snoep paprika's.
De probe die ik in 1 van de Toinkballs gestoken had gaf 73 °C aan, dus we konden ook gaan genieten van een 2e hapje. Dit viel bij het ganse gezin in de smaak en zal dus wel vaker in een Q-snacksessie worden opgenomen.
Laatst bewerkt: