- Berichten
- 738
Zo vaderdag!
Het was al snel beslist dat er ribs op tafel zouden komen door de 3 telgen, maar alleen als ik ze zelf zou maken. We zouden ook nog naar opa en oma gaan dus ik heb maar besloten de compact te gebruiken inplaats van de Barillo (my go to "rib station"). Inplaats van een rub heb ik de ribs 24uur in een marinade gezet van : Ketjap, olie, knoflook, rodepeper, honing, chilisaus en ketchup. Tijd voor de compact om in actie te komen. Met wat passen en meten lukte het precies. Ik was een beetje bang dat de luchtstroom wat minder zou worden,maar durfde ook niet mijn schuiven te ver open te zetten aangezien we 2 uur van huis zouden zijn. Dit resulteerde bij thuiskomst met een iets verlaagde dome temperatuur van 80 graden. Nouja dan maar iets later eten. Ribs en platesetter eraf, temp weer oplaten komen naar 140, alles weer terug en mooi op 110 graden verder. Na 2,5 uur roken ingepakt om nog eens 2 uur te stomen in marinade , roomboter, honing en hotsauce. Hierna nog 1 uur aflakken en voila....

Zie foto's voor het resultaat.
Het was al snel beslist dat er ribs op tafel zouden komen door de 3 telgen, maar alleen als ik ze zelf zou maken. We zouden ook nog naar opa en oma gaan dus ik heb maar besloten de compact te gebruiken inplaats van de Barillo (my go to "rib station"). Inplaats van een rub heb ik de ribs 24uur in een marinade gezet van : Ketjap, olie, knoflook, rodepeper, honing, chilisaus en ketchup. Tijd voor de compact om in actie te komen. Met wat passen en meten lukte het precies. Ik was een beetje bang dat de luchtstroom wat minder zou worden,maar durfde ook niet mijn schuiven te ver open te zetten aangezien we 2 uur van huis zouden zijn. Dit resulteerde bij thuiskomst met een iets verlaagde dome temperatuur van 80 graden. Nouja dan maar iets later eten. Ribs en platesetter eraf, temp weer oplaten komen naar 140, alles weer terug en mooi op 110 graden verder. Na 2,5 uur roken ingepakt om nog eens 2 uur te stomen in marinade , roomboter, honing en hotsauce. Hierna nog 1 uur aflakken en voila....


Zie foto's voor het resultaat.