BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door Wickie de fikkie

  1. Wickie de fikkie

    Beer can chicken en de drumsticks

    Ik had voor de kip Noskos basic rub gebruikt, daarbij viel het zout uit de bouillon (half kipbouillon blokje op 200ml water) niet overheersend op. Prima combinatie.
  2. Wickie de fikkie

    Beer can chicken en de drumsticks

    Bedankt voor jullie reacties en het knorretje ;)! Beer Can Chicken is een leuk gerecht om te maken en doet het altijd goed op foto's. Ik had 'm al 's eerder gemaakt maar niet op deze manier. Dit is ook weer een mooie variant voor op de wekelijks groeiende menukaart naar aanleiding van de vele...
  3. Wickie de fikkie

    Beer can chicken en de drumsticks

    Zou zo maar een naam van een band kunnen zijn, maar in dit geval betreft het mijn kip avontuur van zondag jl. Omdat ik er pulled chicken van wilde maken en 1 hele kip waarschijnlijk niet voldoende vlees op zou leveren voor 6 personen, heb ik het arsenaal aangevuld met 4 drumsticks. Voor de extra...
  4. Wickie de fikkie

    Pulled Pork Weber Kettle versus BGE

    Bedankt voor jullie reacties, dat stimuleert om vaker te posten! Uiteraard ook bedankt voor het leuke knorretje, dat is toch waar we het allemaal voor doen natuurlijk;) šŸ˜‡ (grapje)
  5. Wickie de fikkie

    Pulled Pork Weber Kettle versus BGE

    Na 3 keer op de Weber Original Kettle 47cm vorig weekend een pulled pork van de BGE. Deze keer heb ik een rub van Ralph de Kok gebruikt, de vorige keren een pittigere Carolina dry rub van de BBQ-helden. Beiden anders lekker, bij mijn gezin gaat de voorkeur nog steeds uit naar de Carolina dry...
  6. Wickie de fikkie

    Even voorstellen....

    Tja, je moet toch wat tijdens de kerstvakantie... Grote verschil tov worstenbroodjes uit de oven is de toevoeging van een stevigere bite die je met rookhout kunt bereiken. Voor ons (en anderen die mee hebben mogen genieten) blijft het zeker niet bij de 80 stuks die ik tot dusver heb gebakken...
  7. Wickie de fikkie

    Even voorstellen....

    Mijn naam is Jurgen, en ik woon in Schaijk, gelegen in het noordoosten van Noord-Brabant. Inmiddels heb ik er al het nodige snuffelwerk bij dit forum op zitten en ik vind het wel tijd om mezelf dan ook voor te stellen. Het vlees cremeren beu ben ik een aantal jaren terug het avontuur aangegaan...
Terug
Bovenaan Onderaan