BasBQ
Beef en Steak
Wickie de fikkie

Profiel berichten Laatste bijdragen Berichten Badges Over mij

  • Er zijn nog geen berichten op Wickie de fikkie's profiel.
  • Laden...
  • Laden...
  • Laden...
  • Laden...
Even voorstellen:

Mijn naam is Jurgen, en ik woon in Schaijk, gelegen in het noordoosten van Noord-Brabant. Inmiddels heb ik er al het nodige snuffelwerk bij dit forum op zitten en ik vind het wel tijd om mezelf dan ook voor te stellen.

Het vlees cremeren beu ben ik een aantal jaren terug het avontuur aangegaan met een stuk buikspek en … helaas door gebrek aan ervaring en niet wetende hoe ik dit aan moest pakken resulteerde dit avontuur in een donatie aan de container… Ervaring rijker en een illusie armer raakte ik op een Spare Rib avond, voorliefde voor vlees heb ik gelukkig niet verloren, in gesprek met een collega die mij vertelde over low & slow methodes op de BBQ. Hij adviseerde mij om een kerntemperatuurmeter aan te schaffen en YouTube te raadplegen voor een Picanha recept. Na drie keer de instructievideo bekeken te hebben durfde ik het aan om de investeringen te doen en het low & slow avontuur aan te gaan. Die eerste keer was een groot succes waarbij het affakkelen ook nog ’s de nodige bewondering vanuit de gasten en spectaculair beeldmateriaal opleverde. De tweede keer was vorig jaar tijdens het kerstdiner wat getuigd van het vertrouwen vanuit mijn gezin dat ik daar ook wel weer een succes van zou kunnen maken. De Picanha is inmiddels traditie geworden dus ook tijdens de recent gepasseerde kerstdagen stond hij weer op het menu. Met dit gerecht wist ik ook nu weer onze twee anti BBQ gasten te enthousiasmeren.

Onze kinderen zeggen tegenwoordig hun afspraken af als ik aangeef dat de Q weer gevuld gaat worden. Ook familie, vrienden en (soms vage) bekenden weten mijn low & slow kunsten inmiddels te waarderen.

Nu, 2.5 jaar verder, heb ik de standaard YouTube recepten wel zo’n beetje gehad en ben ik voor mijn gevoel toe aan een next level. Mijn Weber Original Kettle 47cm heb ik in oktober aangevuld met een Big Green Egg Large (Corona alternatief voor mijn misgelopen Abraham jubileumfeest) zodat oa de Pizza’s een groter succes zullen gaan worden. Ook het combineren van direct en indirect BBQ-en lijkt mij een leuke uitdaging.

Bij het BBQ Genootschap hoop ik vooral inspiratie op te kunnen doen voor nieuwe gerechten en methodes om complete meergangen menu’s te kunnen bereiden, liefst inclusief het toetje.

Trophies

 
 
Terug
Bovenaan Onderaan