Beef en Steak

Recente inhoud door Stofken

  1. S

    KJC 2 welk rooster voor onderste ring?

    De deflector stenen passen toch enkel maar op onderste ring? Ik gebruik maar 1 halve maan met rooster erboven voor het trage gedeelte op 120 graden. Maar misschien haal ik die dan idd beter eruit bij het opstoken. Maar wat is het x rack?
  2. S

    KJC 2 welk rooster voor onderste ring?

    Doe ik zsm
  3. S

    KJC 2 welk rooster voor onderste ring?

    2 a 3 wokkels check, maar ik heb geen mandje. Ik denk denk dat ik laatste keer geen kolen meer heb toegevoegd voor het opstoken, gewoon alle schuiven volledig open, maar wellicht te weinig kolen over daarvoor.
  4. S

    KJC 2 welk rooster voor onderste ring?

    OMG ben ik echt zo dom? Die passen gewoon op beide niveaus dan? Moet ik straks eens proberen. Bij de Reverse Sear begin ik met niet teveel kolen, anders kan ik hem moeilijk op 120 graden houden. Doe ik de schuiven al op 100 graden bijna dicht, durft hij nog wel eens te doven, wacht ik langer...
  5. S

    KJC 2 welk rooster voor onderste ring?

    Ik heb een Kamado Joe Classic 2 en vraag me af welke rooster past op de onderste ring van de Divide & Conquer, daar waar de deflector stenen liggen. Bij de Reverse Sear vind ik dat mijn vlees veel te ver van de kolen ligt bij grote rooster op de bovenste ring.
  6. S

    Op zoek naar goede zoutsteen

    Mijn vrouw wil graag eens een visje op de zoutsteen, maar ik zie bij Bol tal van merken en prijzen. Heeft iemand een aanrader?
  7. S

    Tips gezocht voor Christmas Ham

    Hoi, Dit jaar wil ik een hammetje grillen als Kerstdiner. Mijn beenhouwer raadt me aan om sowieso achterham te nemen, maar die zijn 8 tot 12 kilo :D Enkel het nootstukje daarvan zou ongeveer 1,5kg wegen en is meer geschikt voor ons gezin. Hij gaart de hammen vacuum op 72 graden om ze daarna te...
  8. S

    Low&Slow en High&Fast in 1 grillbeurt

    Gaat het varkenskroontje na 1u op 100gr een kleurtje hebben of moet die ook nog even mee met de zalm op hoog vuur voor een korstje?
  9. S

    Low&Slow en High&Fast in 1 grillbeurt

    Bedankt voor de tips!
  10. S

    Low&Slow en High&Fast in 1 grillbeurt

    Hallo, Deze avond heeft mijn vrouw 2 verschillende dingen op het menu gezet. Enerzijds zalmfilet op cederplankje en daarnaast ook varkenskroontje. De varkenskroon zou 1 uurtje op 100 graden moeten garen tot 65 graden, maar de zalm ongeveer een kwartiertje op 175 graden tot 50 graden. Hoe krijg...
  11. S

    Tagliata - advies gevraagd.

    Heheh, neen hoor, naaldje stond heeeelemaal naar rechts 😁
  12. S

    Tagliata - advies gevraagd.

    Deze keer helaas geen foto's. We hadden feest en het was hier nogal druk. Vlees was een dunne lende, 1cm dik. Misschien gewoon te dun ? Als ik foto's online zie, is dat vlees precies allemaal dikker. Thermometer van de KJ is gecallibreerd. Vlees zag grijs met lichtbruine grill marks 😭
  13. S

    Zalm op ceder plank. Not impressed.

    Meer naar rechts of meer naar achter?
  14. S

    Tagliata - advies gevraagd.

    Direct boven de kolen. Geen deflector ertussen. Onderste niveau bij KJ is wel iets hoger dan de halve maan deflector, 5cm hoger of zo. Langs de ene kant zou ik denken, nog meer kolen, maar de KJ zat al tegen de 400 graden. Hoewel dat misschien algemene warmte is en ik meer stralingswarmte...
  15. S

    Tagliata - advies gevraagd.

    KJ heeft maar 2 niveaus, lag op onderste. Helaas geen foto, we hadden bezoek en 't was nogal hektisch 😁
Terug
Bovenaan Onderaan