BasBQ
Beef en Steak

Tips gezocht voor Christmas Ham

 

Stofken

Vuurmaker
Berichten
67
Hoi,

Dit jaar wil ik een hammetje grillen als Kerstdiner. Mijn beenhouwer raadt me aan om sowieso achterham te nemen, maar die zijn 8 tot 12 kilo :D
Enkel het nootstukje daarvan zou ongeveer 1,5kg wegen en is meer geschikt voor ons gezin.

Hij gaart de hammen vacuum op 72 graden om ze daarna te lakken met een glaze.
Maar zo mis je volgens mij bakken bbq smaak, dus ik wil het zeker op de Kamado Joe proberen.
Hij kan het stuk wel voor mij inspuiten met pekel, dat lijkt me wel een aanrader.

Wat zijn jullie tips?
- welke dome temperatuur voor low&slow?
- indirect low&slow neem ik aan, bede deflectors gebruiken.
- hoe lang gaartijd schat je voor 1,5kg?
- op welke kerntemperatuur de Kamado opstoken om aan de glaze te beginnen?
- tot hoeveel opstoken? 200, 250, ...
- andere tips?
 
Een hammetje zou ik in de pekel zetten voor een paar dagen en dan op de BBQ van 120 graden Celsius naar een kerntemperatuur van 60 gr C.
Voor die 1,5 kilo ben je toch snel een 3-4 uur bezig schat ik. Ga in ieder geval niet hoger dan 65 graden kern de daar wordt de ham alleen maar droog van
Meestal maak ik zo'n voorgepekeld hammetje en die gaar ik niet echt L&S omdat ik vaak meerdere dingen tegelijk maak.
voor de glaze hoef je de BBQ niet heter te stoken, wel als je de ham even wilt afgrillen
 
Laatst bewerkt:
Heb ooit een beenham van drie kilo gemaakt maar dat kan natuurlijk ook met een kleiner stuk.

 
Terug
Bovenaan Onderaan