Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een browser zoals Microsoft Edge of Google Chrome te gebruiken.
Na afgelopen zaterdag de restjes van de verschillende Q sessies op te maken. stond er voor vandaag Picanha op t menu.
Dit stuk flinke stuk op traditionele manier bereid. Te weten grof zout en grove zwartepeper. That’s it.
T stuk zo een 1,5 uur voor voorbereiding uit de koelkast, drooggedep...
Zo gisteren overijverig wat vlees ingekocht bij de lokale boer. Dat was een rib uit m’n lijf, maar goed daar heb je wel wat voor. En de kwaliteit is er dan ook naar.
Ik had 2 steak tomahawks gekocht, elk ~950 gram. Toch maar besloten om er uiteindelijk 1 in de vriezer te houden en er maar 1 op...
T is weer eventjes geleden dat ik iets heb gepost, maar de Q is zeker nog wel elk weekend aan😎
Vandaag als afsluiting van t weekend. Biefstuk rollade.
Ik was wat laat met vlees bestellen bij de slager en daardoor hadden ze niet voldoende bavette meer voor mij. na wat twijfel en overleg gegaan...
Vandaag een heerlijke kip filet op de Q.
Met dank aan t recept van Tim Wismeijer.
180 graden met halve plate setter.
eerst grillen op direct vuur voor het dicht schroeien,vervolgens verplaatsen naar indirect.
Gisteren trouwens ook de Q aangestoken, voor courgettes gevuld met gehakt gemixt...
Ik ben ook beginnende BBQ-er, maar ik vermoed, dat het gietijzer in dit geval teveel warmte geleid. En voor kipkebabspies met doel op 220 graden dome temp, was bij mij helaas 250, is dit teveel van het goede. Dat is mijn aanname en vandaar dus ook met een check vraag in de post.
Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud te personaliseren, jouw ervaring aan te passen en om je ingelogd te houden als jij je registreert.
Door deze site te blijven gebruiken, stem je in met ons gebruik van cookies.